reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy są na forum przyszle mamy z Piły???wlkp??

Mi tez wlasnie kazal, ale nie bylam jeszcze :) I okuliste musze nawiedzic, ale to mam jeszcze czas... :) Tymczasem musze badania porobic. A tak sobie mysle, ze kazal mi zrobic morfologie i mocz, a cukru nie. A i tak sobie zrobie, bo cukier trzeba kontrolowac.

reklama
Ja robiłam na wczorajszą wizyte wszystkie badania : tz. mocz, krew i przeciwciała itp. w sumie wszystko w normie tylko muszę żelazo zażywac!!!Pokazywał mi pokolei wszystkie części ciała dzidzi i mówił co i jak powinno być i ze wszystko jest w należytym porządku - strasznie mi ulżyło bo jak kazda mama chce mieć zdrowiutkie dziecko!A teraz po przeczytaniu wszych wypowiedzi zastanawiam się co z tą położną - trzeba chyba coś zacząć w tej kwesti działać!

Jak to nie ma znieczulenia? To znaczy, że rodzimy "na żywca"? Wytłumaczcie mi proszę o co chodzi!
Jeśli tak to ja jadę rodzić do Poznania, w końcu to tylko godzina jazdy...

No niestety nie ma - wczoraj jak byłam u lekarza to pytałam , mają zamało anestezjologów i nie idzie się z nimi dogadać tak powiedział Jaskulski - a\ jak zapytałam gdzie jest najbliżej szpital z taką możliwością to powiedział ze w Poznaniu !!!okropne!!! sama jestem strasznie rozczarowana!!!!

Własnie rozmawialam z kolezanka z Czarnkowa - ona mowi ze w Czarnkowie jest znieczulenie z.o., na dodatek za darmo. W Poznaniu na Polnej jest odpłatne - 300 zl. Ja nie mam zamiaru w chwili porodu zasuwac 100 km. Moja kolezanka z pracy rodzila w Pile i bardzo pozytywnie mnie nastroila, bo wczesniej niezbyt pochlebne opinie slyszalam.

Nie wiem, czy dobrze rozumiem: z.o. = zewnątrzoponowe, tak? czyli w przypadku cesarki zostaje nam narkoza? a w przypadku porodu naturalnego - czy coś znieczulającego nam dadzą? (zaczęłam się denerwować i to na serio)
Słyszałam pozytywne opinie o Złotowie - a to tylko 30 km stąd... może warto się wybrać na wizytę?

Nie ma sie co denerwowac :) Ja tam na razie nie zmieniam decyzji, nie bede sie wkrecac na zapas. Pogadam sobie jeszcze z Jaskulskim.

A gdzie jest ten Czarnków ? bo ja tu wogóle sie nie oriętuje gdzie co jest!wIEM TYLKO TYLE ŻE jASKULSKI POWIEDZIAŁ , ZE OD pOZNANIA NIE MA NIC BLIŻEJ! więc już sama nie wiem.

W przypadku porodu naturalnego zazwyczaj daja Dolargan, mozecie o tym poczytac: http://www.rodzicpoludzku.pl/porod/lagodzenie.html . wg mnie najlepiej jest rodzic bez znieczulenia...ja wezme je tylko wtedy kiedy rzeczywiscie bede u granic wytrzymalosci ;) szczerze mowiac, to chcialabym zobaczyc, jak to jest urodzic naturalnie dziecko ;) watpie, zebym miala sile jak sie zacznie porod na jazde gdzies do szpitala dalej niz do Pily ;) a opinie o porodzie tutaj slyszalam calkiem pozytywne ;) nie ma sie czego bac dziewczyny ;) w koncu tyle kobiet rodzilo przed nami ;) poza tym te co chodza do Jaskulskiego to chyba powinny czuc sie pewniej ;) ja przynajmiej tak sie czuje, bo wyobrazcie sobie...porod sie zaczal, jedziecie do szpitala, czytaja wasza karte ciazy, a tam kto na pieczatce - z-ca ordynatora dr Jaskulski  ;D
wiecie, musze troche ponarzekac...czuje sie okropnie. ten antybiotyk, ktory biore cos nie bardzo pomaga na to moje chorobsko. glowa mi peka, oddychac nie moge z powodu zapchanego nosa...i na dodatek ten upal. masakra...nie lubie chorowac latem :(
pozdr

reklama
Hej!ja nawet nie wiedziałam że to zastępca ordynatora - wybrałam jego mam do niego 5 minut piechotką - więc najbliżej - a że po pierwszej wizycie okazał się sympatyczny to już u niego zostałam.Pozdrawiam

Do góry