reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy to moze byc ciąża?

Tak. Kyleena. Na jutro umowilam sie do lekarza I wtedy zobaczymy
To w takim razie musiała się przesunąć i zaskoczyło. A długo ja masz? Napewno będzie trzeba ja usunąć ponieważ w późniejszych tygodniach może się wbić w główkę dziecka a to jest niebezpieczne.

reklama
Boże skąd wy bierzecie te głupoty [emoji85]
To nie są głupoty bo koleżanka tak miała. Miała założona spirale zaszła w ciążę normalnie miała okres poszła na kontrolę okazało sie ze spirala się wbila w główkę dziecka. Ale nie pamiętam jaki tydzień ciąży.

To w takim razie musiała się przesunąć i zaskoczyło. A długo ja masz? Napewno będzie trzeba ja usunąć ponieważ w późniejszych tygodniach może się wbić w główkę dziecka a to jest niebezpieczne.

Mam ją od sierpnia 2018. Jakos we wrzesniu bylam na kontroli I wszystko bylo ok. Wyslalam już męża po inne testy, bo jakos nie moge uwierzyc

Mam ją od sierpnia 2018. Jakos we wrzesniu bylam na kontroli I wszystko bylo ok. Wyslalam już męża po inne testy, bo jakos nie moge uwierzyc
Może najlepszym rozwiązaniem była by beta jeśli masz możliwość. Bo wiadomo jak jest z testami. A będziesz ten test robić teraz czy czekasz do rana?

Ja też mam spirale hormonalna. To byłby dla mnie szok, bo myślałam, że to graniczy z cudem. Daj znać co powie lekarz

Edit. Aż sobie doczytałam co to za spirala. Uwalnia duzo mniej hormonu niż popularna np mirena. Ale i tak nie wiem jak to mozliwe

Ja też mam spirale hormonalna. To byłby dla mnie szok, bo myślałam, że to graniczy z cudem. Daj znać co powie lekarz

Edit. Aż sobie doczytałam co to za spirala. Uwalnia duzo mniej hormonu niż popularna np mirena. Ale i tak nie wiem jak to mozliwe
Normalnie każdy gin ci powie że żadna antykoncepcja nie jest 100% pewna.

reklama
Oj wiadome, że tak. Ale spirale hormonalne to metoda najbardziej skuteczna, bliska 100%.
Dobrze napisałaś bliska 100% czyli nie ma 100% ja nigdy nie używałam żadnej anty ale zawsze może się spirala przesunąć i nie jest 100% pewna. Ale nie ma co się sprzeczać najważniejsze że narazie Cie nie zawiodła i żeby tak zostało.

Do góry