Muminka
Podwojna mamusia
Moim zdaniem sa dwa rodzaje ciochow orginalnych. Pierwsza to te na pokaz czyli np adidas neike. Sa to ciuchy drogie ale jednak niesa na tyle dobre by wydawac na nie kase hyba ze ktos lubi jechac z 8 miesiecznym dzieckiem ktore ma na nogach buty adidas i koszulke Pumy... Ja za tym raczej nieprzepadam. Drogie Oryginal to ta cala reszta droszszych ciochow ktore zajmoja sie raczej wygoda dobrym materialem i tym wszystkim co warzne dla osob ktore te rzeczy kupuja. Ja np Uwielbiam rzeczy z H&M nietylko se sa sliczne ale i naprawde generacje moga w nich chodzic. Sa rzeczy ktore kopowalam 5 lat temu filipowi oddalam je siostrze ona drogiej siostrze potem kuzynce a teraz jasminka w niektorych chodzi i nadal sa dobre nierazciagniete i farba niewyblakla jak w inbnych cioszkach takich zwyklych bo one ta juz po kilku praniach zamiast czerwony to rozowy. Ciochy Esprit musze jednak przysnac sa doniczego. Super wygladaja ale po ponad 5 praniach juz po nich. Tak samo plamy slaba sie spieraja. Gap tez jest dobra firma mam kilka rzeczy po innych dzieciach i sa w swietnym stanie po za tym maja ciochy inne niz wszystkie. Moja coreczka dzieki temu niewyglada jak kazde dziecko 

a teraz to już jest sporo spodni z regulacją gumki