reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dieta Maluszków

Myślałam, że już poczytam coście dzieciaczkom powprowadzały do diety a tu o szynce czytam :-D:-D:-D:-D hehe- mmmm... zazdroszcze takiej świeżo uwedzonej szyneczki :-)

reklama
Ola z nowości dostała wczoraj bebilon he he .. i ładnie wypiła. zrobiłam to dla testa bo wody z butelki i herbatki ( rumianek próbiwałam ) to nie bardzo chce pić . wypije ale na siłe kilka łyków . więc chciałam zobaczyć czy ruszy modyfikowane i wypiła . Moje tez z butli pije . a czemu woda ble nie wiem .

Aniam - moja taka sama bestyja.
Moje mleczko kilka razy z butki bylo ok, a woda czy wlasnie rumianek - raptem sprobowala i bylo wielkie bleeee!

Polus rozpoczyna dzis piaty miesiac.
Wg schematu zywienia Bobo vity mozemy wprowadzac zupki jarzynowe.... ale my sie jeszcze ograniczymy do cycusia.

a ja na zamkniętym wrzucam nasze jedzenie:)

PS Aniam woda jest bez smaku a rumianek gorzki... nie wiem jaki smak ma ten bebilon ale widać albo nie chce pić i woli gęściachę (wie co połyka) albo nie będzie jak Szymek wcierać czekolady w dywan (albo Szymek będzie wcierał a Ola będzie wydłubywać)

a nie moja droga nic z tego wczoraj zrobiłam na testa słodką herbatke ( granulowaną bo jakieś próbki znalazłam dwóch ) jedna to był rumianek słodki w porównaniu do terebkowego a drugi to koperek który granulowany też słodki - bynajmniej dla mnie , no i dupa ani jednego ani drugiego nie ruszyła . bebilon jak bebilon niby najbardziej zbliżony do mleka z cyca . w sumie znam takie przypadki u koleżanek że dziecko trudno było przekonac do picia póki było na cycku . kiedyś jej pewno przejdzie .
Szymek to chyba w męza poszedł który ze słodyczy najbardziej lubi sledzie

Jeeenyyy Aniam- śledzieeee!!! Ja chcę śledzika!!! Muszę męża do sklepu posłać!
Katik- sto lat dla Polusi! Doby cycuś nie jest zły ;-)

Wezcie juz przestancie, raz o pysznej polskiej wedlince pisalyscie, teraz o sledziach, za chwile bedzie o ogorkach kiszonych i konserwowych albo o kiszonej kapuscie, a ja tutaj z ozorem na wierzchu. Slina mi juz po kolanach cieknie...
Bede musiala zjesc jakies taco, albo inne chile...

reklama
Do góry