reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Dieta Maluszków

powiedzcie mi prosze ile zjadają Wasze dzieci? bo tak czytam teraz o Julce Elli i zaczynam sie martwic , bo moja mała ma podobnie, różnica polega w tym ze ona nie wymiotuje tylko ulewa...
zjada baardzo mało,nie wiem czy to normalne jak mówią lekarze czy mam się martwic

reklama
Zosia z zupką różnie, zależy od dnia i humoru, zjada od 60 do 120-140 ml, za to kaszy ile bym nie zrobiła to tyle zje, wczoraj było 160 ml. Wszystko ma bardzo gęstą konsystencję

chyba tez wprowadze jej kaszkę, w koncu to dodatkowe kalorie, a ona w sumie tylko mleka tak nie chce, słoiczki wcina że aż miło, tylko mleko jest be
a jaką tą kaszkę dajecie? jakąś smakową czy są jakies bezsmakowe ? i czym się różni kaszka od kleiku ? wiem głupie pytanie ale ja jestem kompletnie zielona w tym temacie

u mnie Kacper jest na diecie mieszanej tzn piers i butelka. choc ostatnio malo z pieri korzysta. w butli daje 150 ml mleczka tak co 3 godz. czasem w ciagu dnia tez 90ml herbatki. , a wpoludnie daje po pol sloiczka zupki jarzynowej, po poludni pol sloiczka jabluszka tak na dobre trawienie , przed senm zje 150 kaszki, w nocy budzi sie 3-4 razy na cyca

love - nie glupie , , glupi by bylo jak bys miala juz kilkoro dzieci. ja daje z bobowity kaszke smakowa z jabluszkiem , jak rowniez taka kaszke co rozrabia sie na samej wodzie. tyle ze z tego co slyszalam nie powinno sie jak narazie jej dawac w ciagu dni a kilka razy bo jest zbyt kaloryczna.

3,4 razy na cyca w nocy ? podziwiam Cię :-)

dobra od jutra wprowadzamy kaszkę
tylko czy kaszke lepiej podawac w porze obiadowej czy przed snem ?
no i jaka ta kaszka ma byc?

ja na noc daję tą samą kaszkę co filonka :-) jabłkową bobovity :-) po bananowej była u nas alergia. aaaa Love pamiętaj że taką kaszkę należy zużyć w ciągu 3 tyg - po tym czasie otwartą kaszkę należy wyrzucić - a w ogóle to warto trzymać w pojemniku jakimś, aby nie nabrała wilgoci.

reklama
Do góry