salamandra, ale on płacze czy tylko jęczy ?? bo u nas jeśli wiem, że mały zjadł to po słoiczkach daję mu napój albo herbatkę. mleko dopiero za 2h po słoiczkach... podaj mu po prostu coś do popicia. a jak będzie dalej jęczał to weź go na wstrzymanie tak do 10min. bo jak go nauczysz że jęczy i dostaje to później życia nie będziesz miała
reklama
A na tym wątku mam pytanie dot. jedzenia:-) Odkąd małej podaję kaszkę mleczno-ryżową z bananami to ulewa, nie jakoś dużo bo 2-3 łyżeczki, ale nigdy wcześniej po moim mleku Jej się to nie zdarzało. Lenka kaszkę uwielbia, je chętnie, buźkę szeroko otwiera, więc już sama nie wiem czy z niej rezygnować czy na jakąś inną wymienić..? No i z kupami ma problem odkąd tą kaszkę je:/
kamisia1101
Bo teraz serca mam dwa...
A na tym wątku mam pytanie dot. jedzenia:-) Odkąd małej podaję kaszkę mleczno-ryżową z bananami to ulewa, nie jakoś dużo bo 2-3 łyżeczki, ale nigdy wcześniej po moim mleku Jej się to nie zdarzało. Lenka kaszkę uwielbia, je chętnie, buźkę szeroko otwiera, więc już sama nie wiem czy z niej rezygnować czy na jakąś inną wymienić..? No i z kupami ma problem odkąd tą kaszkę je:/
ta kaszka jest na modyfikowanym - moze to mlesio jej nie służy
My dziś 3 dzień podawaliśy bebiko na noc i dziś 3 raz ulał- więc jednak to mleko mu nie służy i wracamy do bebilonu
Tez tak właśnie myślałam.. a jakie inne kaszki polecacie?ta kaszka jest na modyfikowanym - moze to mlesio jej nie służy
My dziś 3 dzień podawaliśy bebiko na noc i dziś 3 raz ulał- więc jednak to mleko mu nie służy i wracamy do bebilonu
Agnieszka widzę, że już ostro rozszerzasz dietę o ryby. To już można? Wyciągnęłaś ości bez problemu?
Mój M. jest wędkarzem i tak się zastanawiam jakie ryby mogłabym małej za jakiś czas wprowadzić. Najczęściej łowi karpia, szczupaka, leszcza.
Na razie zacznę wprowadzać mięso, mamy już zamówionego królika na przyszły tydzień.
A czy mamy jakąś mamę wegetariankę? Moja kumpela jest wegetarianką i jej synek ma w tej chwili 10 miesięcy. Nie zamierza mu podawać żadnego mięsa. Jednak dla mnie to trochę nie teges. Mięso wydaje mi się w diecie tak małego dziecka niezbędne, ze względu na witaminy, żelazo. Ale pewnie jakbym była wegetarianką tez bym nie dawała.
Mój M. jest wędkarzem i tak się zastanawiam jakie ryby mogłabym małej za jakiś czas wprowadzić. Najczęściej łowi karpia, szczupaka, leszcza.
Na razie zacznę wprowadzać mięso, mamy już zamówionego królika na przyszły tydzień.
A czy mamy jakąś mamę wegetariankę? Moja kumpela jest wegetarianką i jej synek ma w tej chwili 10 miesięcy. Nie zamierza mu podawać żadnego mięsa. Jednak dla mnie to trochę nie teges. Mięso wydaje mi się w diecie tak małego dziecka niezbędne, ze względu na witaminy, żelazo. Ale pewnie jakbym była wegetarianką tez bym nie dawała.
filonka
Fanka BB :)
nie wiem czy dobrze zrobiłam ale zapodałam małemu dzis kawałek banana. rozplaszczyłam łyzeczka i szamał az mu sie uszy trzesły
)) sa rózne opinie kiedy go wprowadzic na surowo. ze niby uczula i inne takie. zobacze czy bedzie jakas reakcja skórna lub pieluszkowo-brzuszkowa. oby nie.
salamandra = ty piszesz ze dalas poł banana ale w słoiczku czy tak jak ja surowego???/
salamandra = ty piszesz ze dalas poł banana ale w słoiczku czy tak jak ja surowego???/
AgnieszkaSz-r
Mama VI 2007 i IV 2010
Maonka pierwszy raz jakieś 2 tygodnie temu zapodałam słoiczek z rybką w składzie... nic mu nie było. A dzisiaj miałam dzwonki łososia więc odkroiłam dół dzwonka (ten taki "ogonek") ości spokojnie z surowego wyjęłam, wrzuciłam na parę, podziabałam widelcem, dodałam resztę składników i gotowe :-)
Filonka ja już też surowego banana daję... raz dostał samego banana, potem banan i starte jabłko... dziabię banana widelcem i też szama aż mu uszy się trzęsą
Filonka ja już też surowego banana daję... raz dostał samego banana, potem banan i starte jabłko... dziabię banana widelcem i też szama aż mu uszy się trzęsą
aniez
Fanka BB :)
Agnieszka widzę, że już ostro rozszerzasz dietę o ryby. To już można? Wyciągnęłaś ości bez problemu?
Z ryb to wskazane są morskie... Jeśli boisz się reakcji alergicznej, to najlepiej zacząć od soli (najmniej uczula)... łosoś jest świetny, bo ma dużo kwasów omega. Kubie dałam rybę jak miał 7 miesięcy i teraz też tak zrobię. I masz rację mięso jest ważne.
No....i mamy jednak ulubioną potrawe...heheheh śliweczki są mniaaaami, otwierał buźkę aż miło :-)
U nas śliwki też są git
reklama