• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Dieta naszych dzieciaków :) mniam mniam

Olga dziś pierwszy raz jadła frutapurę, ale tak sobie, tzn. jak z każdym deserkiem - też woli zupki. Jednak kompletnie nie podchodzi jej dynia - zaciska usteczka i nie chce jeść:no:

reklama
Kasia, u nas też dynia nie bardzo, a brokuł ląduje na ścianach - cały tata, który najchętniej by całe życie jadł golonkę i inne tradycyjne, mięsne polskie dania:-D

Brokuła na próbowała jeszcze ;-) A z tą dynią, to wcale się jej nie dziwię, bo paskudne toto trasznie:no:(Miki wcinał wszystko, Olga ma swoje zdanie ;-))

Tymek też je co mu podam
wszystko mniam i płacz straszny jak już mama mówi koniec;-)
już po nowym roku zaczynamy owoce
a jutro zupka z kaszką manną:tak: zobaczymy jak to przyjmie
kurczaczek oczywiście przyjęty i strawiony, więc zawartość pieluszki to nie jogurtowe zapaszki:-)

U nas trzeci dzień marcheweczka z ziemniaczkami i nawet Antosi podchodzi to bezsmakowe danko ;-) doradźcie mi dziewczyny co teraz powinnam dać, a w szafce mam zupka marcheweczkowa z ryżem, krem ze szpinaku z ziemniaczkami i dynia z ziemniaczkami ???

Tosika - ja bym dala w takiej kolejności
1. krem ze szpinaku z ziemniaczkami
2. dynia z ziemniaczkami
3. . zupka marcheweczkowa z ryżem

Z tą zupką z ryżem bym uważała bo możne spowodować zaparcia:baffled:
Adaś dzisiaj jadł mus banan, gruszka ( jednak gruszka a nie jabłka ) i było pychotka :-) Mały bardziej woli owoce niż warzywa. maminę zupki je owszem , ze słoiczków też , ale o wiele lepiej idzie mu pochłanianie deserków. Bo przy zupce trochę marudzi a przy deserkach się upomina i jak za wolno podaje to jest płacz.

Ostatnia edycja:
reklama
Radek co dwa dni dostaje mleko z kleikiem ryzowym i jak mu do tego zapodam zupke marchewkową z ryzem,ktora lubi to zaparc nie ma,ale pewnie dzieci roznie reaguja, brokuly u nas przyjete dobvrzem a dyni jeszcze nie dawalam-sama nie lubie, za to po 1lyzeczce kaszki manny byl w nocy straszny placz wiec na razie manne odstawiamy

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry