• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Dieta naszych dzieciaków :) mniam mniam

Magdzik - u nas właśnie śliwki unormowały w końcu przemianę materii, więc gorąco polecam. Teraz daję je średnio co 2-3 dzień, czasem w wariancie z jabłkami. Obżarstwo świąteczne Florcia przypłaciła niestety mega zatwardzeniem i właśnie śliwki pomogły.....na tyle, że biedny tato nie dał rady opanować eksplozji i pierwszy raz zobaczył jak to jest, jak wszystko dookoła ufajdane a w środku leży szczęśliwy dzidziuś i dziarsko nóżkami zawartość pieluchy rozkopuje:-D:-D

reklama
Kochane, moja szanowna córka zjadła zjadła dzis na obiad cały słoiczek ziemniaka z dynią - czyli 125 gr. I teraz moje pytanie - czy to jej powinno starczyć za posiłek?? Bo marudziła wiec dalam jej herbatki - wypiła 70 ml, potem walnęła kupę, znów był placz wiec żeby sie upewnic zrobiłam jej 70 ml mleka i wypiła wszystko.:szok::szok: Czy wobec tego musi jeść więcej żeby jej starczało za jeden posilek..??? kurcze, ona z tych mało jedzących, max 150 mleka na jedno karmienie ...więc myślałam że taki słoiczek to jest full wypas dla niej...:dry::confused::baffled:

mój zjada 125 gr słoiczka ( dzisiaj dynia z indykiem ) i 150ml mleka tak wygląda obiad. Deser dostaje po 17:00 czasem 18:00 i potem bez mleczka. Mleko czyli cyca dostaje po kąpieli.
Także jeśli obiadek był dobry to nie dziwię się że Lenka się domagała jeszcze:-)

Pabla też sie nad tym zastanawiam:dry:Kuba tez zjada max 150 ml mleka , dałam mu dzisiaj marchewke z ziemnaikami i jak był koniec to był wrzask no i mały jeszcze zjadł cyca:sorry2:a chciałm zeby przynajmniej ten jeden posiłek był bezmleczny:dry:

A ja w Marcela z trudem wciskam cały słoiczek zupki i to jest zecydowanie cały posiłek który wystarcza na jakieś 2,5-3 godziny. A mleka tez maksymalnie wypije 150ml. To chyba strasznie mało jak na takiego chłopa. No ale skoro mu wystarcza to absolutnie nie wciskam w niego więcej. Z wagi nie spada a chwilowo miałby z czego ;-) więc bardzo się nie przejmuje

Antek też pije maks. 150 ml i na głodnego nie wygląda:-) wczoraj zjadła cały słoiczek deseru i zdarzyło mu się to pierwszy raz, zwykle deser był na 2 dni:-p

Kuba dzisiaj zjadł zupke marchewkowa z ryżem, tez byłą pychotka- cały słoiczek poszedł w mig, ale juz cycusia nie dałam tylko położyłąm spać i spi:tak:

reklama
A u mnie to samo, ziemniak z dynią zniknął w 5 min a po 20 min 120 ml mleka..:dry::confused: jutro spróbuje jej połączyć ziemniaka z marchewką z kliekiem kukurydzianym - moze będzie bardziej syte.
w każdym razie sprawdziłam że słoiczek takich warzywek jest znacznie mniej kaloryczny niż mleko...słoiczek ziemniaka z dynia na 51 kalorii a 150 ml mleka ma około 100 kalorii....:dry::sorry2:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry