• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Dieta naszych dzieciaków :) mniam mniam

WłasnieKicrym - o tym pisałam wczesniej...taki słoiczek ma 50 kalorii a 150 ml mleka około 100 kalorii, więc nie dziwne że maluchom mało. Jak swojej dodałam do dania słoiczkowego 60 ml kleiku kukurydzianego i popiła 100 ml soczku to dopiero było ok. U nas krostki znikają, a w sumie wczoraj dałam jej troche jabłka z marchewką i winogronami, wiec to moze nie od jedzenia:confused: najgorzej na bródce i pod noskiem...tak jakby od tej śliny miała takie wysuszone bo policzki są gładziudkie...pójde po nowym roku do pediatry niech rzuci okiem, bo chciałabym w końcu młodej zupki robić, już nawet blender mam upatrzony do kupna:-)

reklama
Święta prawda Pabla, jak coś nas trapi to najlepiej udać się do fachowca. A z tego co piszesz to ja bym obstawiała te krostki od smoczka...
A moja Antosia zrobiła dzisiaj dziwną kupkę, niby "marchewkowa' ale w środku były widoczne takie białe grudki:szok: Troszkę się tym zmartwiłam, tylko tak myślę, czy to nie rezulatat wczorajszego i przed wczorajszego brokuła (bo właśnie zaczeliśmy wcinać to cudo)???:-(

Tosika - my niesmoczkowe:-) ale ślini sie jak pies więc wciaz jest mokra wokół ust...to pewnie od tego.
Co do kupy - te grudki to chyba niestrawiony pokarm, pewnie mały żołądeczek nie wszystko jeszzce trawi, u nas też były małe grudki..

A my z nowym rokiem przeszliśmy na nowe mleczko BEBIKO dotychczas Adaś pił NAN ale ostatnio go wysypało na buźce i wydaje mi się że to przez to mleko. No zobaczymy. A jako że Adaś już duży chłop i za 13 dni kończy 6 miesięcy to kupiłam BEBIKO 2 . Dziecko wypiło mleczko z wielkiem samkiem :-)
Poza tym kupiłam też nową kaszkę mleczną z herbatnikami od 6 miesiąca Babydream.
Od wczoraj Adaś dostaje kaszkę na noc bo coś przestal przesypiać noc, a jak się w nocy obudził to wypijal ponad 200ml mleka. Także wczoraj dostał kaszkę babnonową BOBOVITTY i spal do 8:00, dzisiaj dam mu może tą z herbatnikami- zobaczę jeszcze.

Liwus skoro juz zaczelas dawac mleko 2 to sprobuj kupic to z kleikiem ryzowy 2R i to dawac na noc,jest bardziej syte niz zwykle,wiec moze Adas sie bardziej nim naje.
Ja do mleka dodaje sama kleik ryzowy,a ostatnio kupilam taka kaszke Hippa na noc z jablkami,wprawdzie sie jej troche obawialam,bo zawiera gluten,no ale niby od 5.m-ca ,wiec zaczelam dawac i posmakowala,ze ho ho.

Pabla wiem, wiem że pisałaś:tak:
No ja kupiłąm małemu kaszkę z malinami, ale mama mi uświadomiłą że ona jest na mleku a mały jest uczulony na białko:sorry2:więc musze kupić ryzowa i spróbować zrobić na moim mleku:happy:

Madzia , faktycznie tylko że Adaś jakiś czas temu pluł kleikiem na odległość zresztą kaszką też. Teraz robię drugie podejście z tą kaszką i na razie udaje się. Poza tym ja jeszcze karmię piersią , więc przed kąpielą młody dostaje kaszkę potem ma zabawę indywidualną na macie ok.30-40 minut jest kąpiel i po kąpieli cycek.
Także sztuczne mleko Adaś pije tylko na obiad po zupce, dlatego na razie zostaniemy przy zwykłym mleku tylko tyle że przy następnym a nie początkowym. Wydaje mi się że to nie za wcześnie na mleko następne :confused:

Kircym Michalinka tez jest uczulona na bialko. Ja jej robie kleik kukurydziany z Bebiko Pepti i do tego jakies owoce ze sloiczka.Mala to uwielbia.

Ostatnia edycja:
reklama
Wiecie co moja już drugi dzien zrobiła kupcie z białymi grudkami i powiedzcie mi czy to może być od brokuła???(wczoraj i przedwczoraj próbowałyśmy pierwszy raz):-(:-(

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry