• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Dieta naszych dzieciaków :) mniam mniam

reklama
dzięki Marcik! będę bardzo wdzięczna:happy:
Ale jak już jestem na temacie "kupkowym" to dzisiaj znowu się przestraszylam, ponieważ tym razem nie było białych grudek, a mała normalnie zrobiła takiego 'klocuszka":szok::szok::szok: czy to jest normalne??? Zastanawiam się czy to nie efekt wczorajszych szaleństw wyrodnej mamusi (zjadłam duszoną czerwoną kapustkę:zawstydzona/y:)??

u nas jedzonko idzie znakomicie
kurczaczek przyjęty
zupki z kaszką manna przyjete
od przyszłego tygodnia zaczynamy owoce:-)
kicrym ja nawet po zupce z kurczaczkiem dopajam mlecczkiem
a kupki to tzw modelinki-plastelinki i to 2,3 na dzień:tak:

u nas kupki też zakręcone:-p raz klocuszki, raz rzadziutkie, dziś była taka po środku, ale zgniło zielona:dry: ale myślę, że to przez purre ryżowe Misiowy Ogródek z marchewką i groszkiem , gdyż Antoś wcina to od dwóch dni:-ppoza tym na tapecie jest banan więc pewnie też to ma wpływ na kupki:dry:

Liwus ja daję Małemu Bebiko 1 i nawet kupiłam 2 i 2 smaczny sen, ale czekam jak stuknie mu 6 miesięcy bo jakoś mam obawy, żeby nie dawać za wcześnie:zawstydzona/y: poza tym u nas kaszka bananowa z Bobovity była jedzona, ale jakoś bez entuzjamu (jak dla mnie strasznie śmierdzi:-p), więc kupiłam mu inną z Nestle jakbłko-gruszka, ale po 6 miesiącu, więc na razie czekam:sorry2:

u nas tez po posilkach stalych zdarzaja sie "klocuszki"
dzis ugotowalam pierwsza zupke dla Miska i nie zostala zaakceptowana:szok: pierwszy raz cos mojemu synowi nie smakuje szkoda ze akurat moje gotowanie :wściekła/y:;-)

Andula nie mart się, zupka na pewno przepyszna tylko twój bączek jak każdy 100% facet nie ma dzisiaj humorku;-);-);-);-) mój Kornelek ma 11 lat i do tej pory nie smakują mu moje zupy (a gotować podobno potrafię):no:
Powiedzcie co małej najpierw podać; jabłuszka+jagódki, gruszkę, morelę, brzpskwinie, jabłko+banan??

Tosika z zestawow owocowych na poczatek dalabym jablko-banan.Podobno to najmniej uczulajace owoce.Moj Maciek juz od dawna wcina i zupki i owoce,ale z owocow probowal narazie tylko jablka,banana i raz gruszki.Teraz chce mu dac brzoskwinie.Czytalam,ze gruszki i morele dopiero od 6 m-ca,chociaz w Anglii kupilam jablko+gruszka od 4m-ca.
Kate ja tez mam ta kaszke jablko+gruszka i jak skonczymy ta co mamy to zaczynamy tamta.Maciek juz za tydzien pol roku skonczy,wiec mysle,ze mozna dac.U nas natomiast wszystkie kaszki sa mniam,a bananowa najlepsza.Ostatnio jeszcze w Anglii mialam kaszke z morelami po 6 m-cu i jako,ze tylko ta nam zostala to maly ja zjadl i nic sie nie stalo.

Ostatnia edycja:
reklama
Marcik,Madzia dzięki!!
Marcik w jakiej postaci dawałaś kukurydze?? Tzn. z czym połączyłaś i jak??
i jeszcze jedno, a co to jest milupe??? Bo ja taka jakas nieświatowa jestem:-p:-p

Dziewczyny doradźcie mi od jakiej kaszki powinnam zacząć???Bo moja jest od jakiegoś czasu nie dojedzona maminym cycem....

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry