• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Dieta naszych dzieciaków :) mniam mniam

Co do ryby to ja będę dawać filet z mintaja i dorsza. Dzisiaj chyba pierwszy raz dam rybkę na obiad - w końcu piątek :-)
Żółtko natomiast będę dawać od 6 miesiąca, zacznę od słoiczków bo zabardzo nie wiem ja to żółtko podać małemu.

reklama
Tak jak post mówi - zmieszać z daniem. Pediatra mówiła, żeby ugotować, a potem rozdrobnić, np.widelcem. To dodać do posiłku i finito. Na razie kazała dawać raz na jakiś czas pół takowego żółtka:tak:

Ale Wam dobrze z tymi nowościami....My narazie przez tą wysypkę utknęłyśmy znów z wprowadzaniem nowości, do zupek jeszcze nie doszłam a juz byłam tuż, tuż.....
Zobaczymy co mi dzis ta alergolog powie. Oby dobre jakieś wieści.

Moj Kuba pić nie lubi:no:już dawałam soczek jabłkowy(ble) bobofruty (ble) teraz zasmakowała herbatka z hippa z sokiem ale pani arelgolog powiedziała zeby jej nie dawac:-(
u nas alergia ewidentnie wiec wszystko ostrożnie, a tak już dobrze szło:-(

Tak jak post mówi - zmieszać z daniem. Pediatra mówiła, żeby ugotować, a potem rozdrobnić, np.widelcem. To dodać do posiłku i finito. Na razie kazała dawać raz na jakiś czas pół takowego żółtka:tak:

czyli to jajko ugotować na twardo i dodać np. do zupki:confused:
No zobaczymy. Poczekam do przyszłego tygodnia czyli do magicznych 6 miesięcy:-)
Zaraz Adaś będzie jadl obiad , więc idę zrobić mu zupkę i rybkę :happy:

reklama
my nadal tylko na mleku i jabłku, czasami kaszka jak podejdzie, ale ostatnio tez jest nietolerowana. Walcze z uczuleniem na marchewe:crazy:czasami zje maminej zupki ale ogolnie też jest beee, do picia daje herbatke uspokajającą z Hippa i sok jabłkowy:tak:Już sama nie wiem co jej dawać...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry