• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Dieta naszych dzieciaków :) mniam mniam

Tosika ja mam buteleczki TT i jak był mniejszy to czasem jak odciągnęłam mleczko to z niego ładnie pił
teraz coś nie pasi więc zapodałam niekapek
ale myślę, że to bardziej chodzi nie o to z czego pije ale co piję - bo mama zapodała koperkową:sorry:
no mi się podobnie zdaje - też dawno dawno temu Flora parę razy z TT mojego mleka się napiła, ale teraz już nic nei działa , bo zawartość nie ta:baffled: Tak jak Tymek kubeczek niekapek darzy sporą atencją pod warunkiem, że nie trzeba z niego pić:-p

reklama
Tosika Ty mnie tak tutaj nie zachwalaj bo jeszcze dziewczyny pomyślą , że faktycznie jestem tak super-fajna ;-)
Odnośnie tych zupek z pierwszymi mięskami to do tej zupki dodajcie trochę śliwek albo jabłka. Ja na samym początku dodawałam jabłuszko i kupki szły jak nie wiem. A jak zrobicie taką mieszankę słoiczek 120gr + 1-2 łyżeczki śliwek to na pewno kupa będzie a dziecku też będzie smakowało:-)
My przed chwilą zjedliśmy pierwszą zupkę z żółtkiem i powiem Wam że chyba nigdy tak ochoczo dziecko nie otwierało buzi przy moich zupkach :happy: Co prawda zupka była też z mięskiem i żółtkiem :baffled: ale następnym razem się poprawie a i dodałam trochę mleka :-D
Dzisiaj będzie natomiast jeść kaszkę owocową na wodzie ( tą samą co Antosia ) ale zamiast wody dodamy herbatkę z czerwonych winogron która nam została. Zobaczymy czy Adaś zje..bo kaszka połączona z bobofrutem jest ładnie jedzona.

dziewczyny powiedzcie mi czy skrót TT znaczy Tommy Tippe?? bo ja taka nieświatowa jestem?? ja spuszczałam na początku mleczko i M uczył z butli pić, to też było wielkie oburzenie, ale jak już złapała butlę to wyssała do ostatniej kropli:-p Teraz zauwazyłam, że mała bardziej toleruje soczki niż herbatki.... powiedzcie ile tak nasze szkraby max mogą dziennie wypić soczku??

Liwus - a jak Ty te kaszki na soczkach robisz, nie na mleku??? albo na wodzie???? Jak Ty to robisz.????
U nas już królik przetestowany, teraz od dwóch dni idzie indyk, kupka codzień lub co drugi dzień, nie ma problemu, troche posteka i kupka jest. Ale z tymi owockami do zupki to dobry pomysł:-)

Liwus - a jak Ty te kaszki na soczkach robisz, nie na mleku??? albo na wodzie???? Jak Ty to robisz.????
U nas już królik przetestowany, teraz od dwóch dni idzie indyk, kupka codzień lub co drugi dzień, nie ma problemu, troche posteka i kupka jest. Ale z tymi owockami do zupki to dobry pomysł:-)

Ten pomysł mi podsunęła pediatra,ale to muszą być kaszki na wodę. No i jeśli w przepisie jest kaszka np. na 150ml wody to robię mniej więcej pół na pół czyli 75ml wody i 75ml soku do tego kaszka te 5 łyżek stołowych i do buzi. Czasami jak np. zostanie mi z dnia więcej soku np. 90 ml to wtedy mniej wody.

Liwus - sprytne!!! ja narazie kaszkę zacnę wprowadzać od przyszłego tyg i na mleku, bo my na bebilonie pepti jesteśmy jeszcze. Ale za jakis czas musze normalnego mleka spróbować bo może wcale alergii młoda nie ma.

Pabla , ale jak będziesz robić kaszki na mleku to tez możesz sok dodać, na to samo wyjdzie tylko że kaszka będzie mleczno-sokowa :-D a nie wodno-sokowa:-D

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry