reklama
aniasorsha
Mama czerwcowa'06 Fan(ka)
Witam Dziewczyny!
Jak tam wrażenia po długim weekendzie?? Ja zawiozłam moja dzidzię w góry. Dwa dni chodziłyśmy po Gorcach i podziwiałyśmy Tatry. Mojemu Maleństwu chyba sie podobało, bo dość dużo pozwoliło mi zjeść jak na ostatnie dwa-trzy tygodnie
Dziewczyny, odpędzajcie czarne myśli. Ja też się jakiś czas zadręczałam po tym, jak się dowiedziałam, że statystycznie 70% ciąż kończy sie poronieniem w pierwszym trymestrze. Tak płakałam, że mąż mnie nie mógł uspokoić. A potem dowiedziałam się, że prawie wszystkie te przypadki mają miejsce w przeciągu pierwszych 2 tygodni, tak że kobieta nawet najczęściej nie wie, że była w ciąży, bo wygląda to jak zwyczajna miesiączka. A poza tym podstawa to pozytywne myślenie, więc nie dajcie się napędzić psychozie strachu! Wszystko z nami będzie super i już nie tak długo będziemy wymieniać opinię, które pieluszki i oliwki są najlepsze

A jak mi się uda, to wkleję Wam dzisiaj Mojego Maluszka!
Pozdrawiam!
Jak tam wrażenia po długim weekendzie?? Ja zawiozłam moja dzidzię w góry. Dwa dni chodziłyśmy po Gorcach i podziwiałyśmy Tatry. Mojemu Maleństwu chyba sie podobało, bo dość dużo pozwoliło mi zjeść jak na ostatnie dwa-trzy tygodnie
Dziewczyny, odpędzajcie czarne myśli. Ja też się jakiś czas zadręczałam po tym, jak się dowiedziałam, że statystycznie 70% ciąż kończy sie poronieniem w pierwszym trymestrze. Tak płakałam, że mąż mnie nie mógł uspokoić. A potem dowiedziałam się, że prawie wszystkie te przypadki mają miejsce w przeciągu pierwszych 2 tygodni, tak że kobieta nawet najczęściej nie wie, że była w ciąży, bo wygląda to jak zwyczajna miesiączka. A poza tym podstawa to pozytywne myślenie, więc nie dajcie się napędzić psychozie strachu! Wszystko z nami będzie super i już nie tak długo będziemy wymieniać opinię, które pieluszki i oliwki są najlepsze
A jak mi się uda, to wkleję Wam dzisiaj Mojego Maluszka!
Pozdrawiam!
AneczkaK
mama bambulinkow
Czesc ciesze sie , ze u was wszystko ok.Ja na razie boje sie czy wszystko jest dobrze bo jeszcze nie bylam u gina
Z tego co ja licze to dopiero poczatek 3 tygodnia i nie wiem nawet czy na USG cos byloby widac.Ciagla pobolewa mnie brzuch ale teraz w ciagu dnia to taki dyskomfort bardziej niz bol ale w nocy zawsze mnie boli (tylko raz) przez jakies 10-15 minut ale to jest prawdziwy bol tak silny jak przy @ ale troszke inny.Powiedzcie czy ktoras tez ma takie objawy? boje sie ze cos jest nie tak
aniasorsha
ANECZKA nic się nie martw, bo to normalne. Ja też tak miałam i mój ginekolog powiedział, żę to jest spowodowanie gwałtownym powiększaniem się macicy i że tak właśnie powinno być. Powiedział mi też jak byłam z pierwszą wizytą, że to normalne, że czuję się, jak przed @ i że może się zdarzyć nawet plamienie - jeśli będzie brązowawe, to wszystko ok, jeśli żywo czerwone - pędem do lekarza.
W każdym razie co do bólów brzucha - wszystko jak najbardziej w normie.
I gorące gratulacje!!
W każdym razie co do bólów brzucha - wszystko jak najbardziej w normie.
I gorące gratulacje!!
aniasorsha
Aneczko u mnie te bóle to momentami były jak skurcze. Zwłaszcza wieczorem albo w nocy. Mnie sie zdarzały tak co 2-3 dni i zaczęły znikać po 6 tygodniu. Od tramtego czasu zdarzały mi się gdzieś ze 3-4 razy. U mnie te skurcze trwały ok. 5-10 sekund.
Na wszelki wypadek skonsultuj się jeszcze z Twoim lekarzem, ale ja bym sie nie martwiła.
Pozdrawiam Ciebie i Twoją Maleńką Fasolkę
Na wszelki wypadek skonsultuj się jeszcze z Twoim lekarzem, ale ja bym sie nie martwiła.
Pozdrawiam Ciebie i Twoją Maleńką Fasolkę
No ja tez juz wrocilam z dlugiego wekeendu i od razu tu zagladam.
ANECZKA K dolaczam sie do opinii Anisorshy ze bole na poczatku sa jak najbardziej normalne. Ja mialam je dosc dlugo i faktycznie bylam nawet pewna, ze to @ mi sie spoznia tak bardzo byly podobne do tych @-owych. Zreszta przez jakies dobre 4-5 tygodni moglam mowic o swoistym dyskomforcie i pobolewaniach(czasem dosc silnych) badz po prawej badz po lewej stronie czasem promieniujacych na pachwiny. Tak wiec martwic sie nie ma czym ale jesli masz szanse porozmawiac z lekarzem to tak pewnie byloby najlepiej bo zyskalabys spokoj ducha.
Ja w czwartek mialam troche niepewnosci bo zaczelam plamic. O tyle dobrze,ze minimalnie i na brazowo wiec przypuszczalam, ze wszystko powinno byc ok. W piatek bylo juz po a w poniedzialek lekarz potwierdzil, ze wszystko jest OK. Tyle, ze po tej wizycie (badanie,cytologia) jak wrocilam do domu to zauwazylam, ze mam mokra bielizne wiec sie nieco zdziwilam bo problemow z uplawami bynjmniej nie mam. Zastanawiam sie czy to reakcja na badanie czy mze cos jest nie tak. Teraz wszystko jest ok i byl to jednarazowy wypadek ale watpliwosci zostaja do nastepnej - grudniowej wizyty no i chyba sie ich bie pozbede.
ANECZKA K dolaczam sie do opinii Anisorshy ze bole na poczatku sa jak najbardziej normalne. Ja mialam je dosc dlugo i faktycznie bylam nawet pewna, ze to @ mi sie spoznia tak bardzo byly podobne do tych @-owych. Zreszta przez jakies dobre 4-5 tygodni moglam mowic o swoistym dyskomforcie i pobolewaniach(czasem dosc silnych) badz po prawej badz po lewej stronie czasem promieniujacych na pachwiny. Tak wiec martwic sie nie ma czym ale jesli masz szanse porozmawiac z lekarzem to tak pewnie byloby najlepiej bo zyskalabys spokoj ducha.
Ja w czwartek mialam troche niepewnosci bo zaczelam plamic. O tyle dobrze,ze minimalnie i na brazowo wiec przypuszczalam, ze wszystko powinno byc ok. W piatek bylo juz po a w poniedzialek lekarz potwierdzil, ze wszystko jest OK. Tyle, ze po tej wizycie (badanie,cytologia) jak wrocilam do domu to zauwazylam, ze mam mokra bielizne wiec sie nieco zdziwilam bo problemow z uplawami bynjmniej nie mam. Zastanawiam sie czy to reakcja na badanie czy mze cos jest nie tak. Teraz wszystko jest ok i byl to jednarazowy wypadek ale watpliwosci zostaja do nastepnej - grudniowej wizyty no i chyba sie ich bie pozbede.
Aneczko..u mnie było podobnie..takie bóle..nieraz leciutkie..takie jakby @ miała przyjść..a z dwa razy były tak silne, ze musiałam położyc się..rozprostować.poleżec kilka min..bo bardzo bolało..ale byłam u lekarza i wiem, ze wszystko Ok..i tak juz jest
..rozciągamy sie w środku
..U mnie też raz był śluz brazowawy..ale malutko tego ..i wiem, ze tak się zdarza..wiec staram sie być spokojna. Ja do gin 9.11...to juz będzie duza fasola z tej mojej dzidzi

reklama