reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Dzieci urodzone w 2002 roku

reklama
cześć kobitki co do tabelki z umieszczeniem wagi i wzrostu naszych dzieci to jestem za PAULA ASIULKA piszecie że wasze dzieci mają astygmatyzm moja starsza córka też ma okulistka stwierdziła że to wada wrodzona okulary ma do czytania i pisania

Witam Wszystkie Mamusie i Dzieciaczki.

Jestem mamą Wiktora urodzonego 25 maja 2002 i prawie miesięcznej Lilianki.
Od dwóch lat mieszkamy w UK. Wiktor chodzi do drugiej klasy w angielskiej szkole i w soboty do polskiej szkoły.
Teraz przy moim młodszym szczęściu mam urwanie głowy ale postaram się tu zaglądać:)

Oj z dnia na dzień nas więcej:-D Witaj Nikado :tak:no to będziemy miały porównanie między UK a Polską:happy:.......co tam w drugiej klasie Wiktor porabia, no i jak sobie radzi?
A miałam dodać........śliczną masz ta Liliankę........i jakie włoski cudne!:)

No ja tez mam astygmatyzm i moja mama, czyli dziedziczny dziedziczny.......:sorry2:

Asiulka no ja mam na imię Paulina dokładnie ale przeważnie mówią do mnie Paula lub Paola :tak: no Paulina to tak teraz u małych dzieci dawno nie słyszałam ale Paula i Pola raczej często......

Ostatnia edycja:
hejka,dziewczyny,moje panienki wlasnie poszly spac,wiec mamusia ma chwile dla siebie,
Paula 13...moja Patrycja jest ze stycznia wlasnie 16 bedzie miala urodzinki,nie chodzi do zerowki mieszkamy w irlandii a tutaj jest zupelnie wszystko pokrecone i chodzi do 3 klasy primary school (szkola podstawowa) powiem wam szczerze ze mialam obawy jak to bedzie wygladalo nie znala jezyka niby w tamtym roku chodzila do przedszkola w polsce i cos liznela podstaw angielskiego ale same wiecie ze to nie duzo co ucza w przedszkolach,ale jestem pelna podziwu dla mojego dziecka,moje trzy dziewczyny sa jedynymi polskimi dziecmi w szkole,ale chyba bardzo chca sie dogadac z innymi dziecmi wiec sie ambitnie ucza:happy: a mamusia sie cieszy:-D
Asiulka moje dwie starsze corki tez nosza okularki juz od dwoch lat i tez maja astygmatyzm,a powiem wam ze z Patrycja tez poszlam zeby sprawdzic bo pomyslalam ze skoro te dwie maja problem z oczkami to sobie sprawdze i najmlodsza,i pan doktor zbadal jej oczka pokazujac obrazki na tablicy i nie dowidziala malenkiego kóleczka a pan doktor stwierdzil ze bedzie nosic okularki,nie dawalo mi to spokoju i za jakies dwa miesiace poszlam do innego lekarza,ktory ja pozadnie zbadal i powiedzial ze nic podobnego nie musi miec zadnych okularow,tak sobie teraz mysle ze jakbym jej kupila te okulary to pewnie teraz mialaby problem z oczkami.:-(

Monia tylko nas z godziną nie oszukuj jesteś 1 h do przodu:tak:.......moje poszły godz po Twoich:sorry2:
Czyli Wiki o 3 dni starsza od Patrycji!!!!!:-D
Jak tam szykujesz przyjęcie urodzinowe?
ja właśnie zaproszenia niedawno robiłam:szok:
Czyli jak zrozumiałam w UK jesteście dopiero kilka miesięcy.........? No nie łatwo pewnie im z tym językiem, ale dzieci dużo szybciej łapią niż dorośli......:tak: Nikado tez z UK i jej Wiktor chodzi tam do 2 klasy.........od czego to zależy?

Dziewczyny a myślicie ze ten astygmatyzm az tak bardzo przeszkadza?:sorry2:

Asiulka patrzę na Twój podpis pod nickiem i "walnęłam papugę".......bo ta początkująca jakoś m się nie podobało:)

Ostatnia edycja:
Witam nocą!:-)
Moje chłopaki w końcu poszły spać, trochę ogarnęłam bałagan i po mału zbieram się do spania.
Nikado witam na naszym coraz większym wątku!:tak:
monia2925 faktycznie nic tylko się cieszyć że dziewczyny takie ambitne i uczą się języka:tak: Kurcze w tym wieku i w anglojęzycznym otoczeniu nauczą się go prawie bez wysiłku!
Mój Kuba przez dwa lata w przedszkolu chodził na zajęcia z angielskiego i jestem z niego bardzo zadowolona bo co prawda wiadomo że zna narazie trochę pojedyńczych słów ale nie miał problemu z zapamiętywaniem no i co najważniejsze bardzo lubił te lekcje- ma to chyba po mamusi;-):-D Ale teraz w zerówce niestety nie mają angielskiego więc musimy cierpliwie poczekać aż pójdzie do pierwszej klasy:tak: Oby mu tylko zapał nie minął;-)

Dobry wieczor:-)Czy mogłabym do Was dołączyć???Jestem mamą Kubusia-widzę zresztą że tutaj te imię jest przeważające:-D:-D:-D:-Di Davidka:tak::tak:Właśnie zauważyłam że powstał ten wątek,bardzo fajnie:tak::tak:
Mieszkam w Anglii:tak:
Mój Kuba też już tu chodzi do szkoły a ja siedzę w domu z młodszym:tak:
POZDRAWIAM WAS SERDECZNIE:-):-):-)

reklama
doris78 oczywiście że możesz dołączyć:tak: witamy!!! Wątek powstał już baaaardzo dawno temu z tego co zauważyłam ale był tak zakamuflowany że niewiele mam o nim wiedziało:-(
Faktycznie Kubusie w roczniku 2002 górą!!!:-D:-D:-D

Do góry