reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Dzieci z czerwca 2004

No wlasnie jutro rano ide na badania krwi i moczu,zobaczymy co to bedzie.Lekarka mi mowi,ze to moze przez antykoncepcje,ale mi sie wydaje ze to stresik zwiazany z tym jak szukalam pracy,jak to sie wloklo niemilosiernie itd.Bo tabletki te biore juz ponad dwa lata i nic mi nie bylo.A od pazdziernika szukalam pracy i musze przyznac-stres nieziemski...Strasznie mi zalezalo,zeby ja dostac ,bo to praca panstwowa,moze nie super-platna,ale tylko do 15.30,weekendy wolne,swieta,urlopy,trzynastki itd.To tez sie liczy.Ja bym nie chciala,zeby Daria widziala mame tylko godzine dziennie.Chwil,ktore przesiedzialam z nia w domku(do 4 roku zycia)nikt mi nie odbierze!!!!A dla mnie to strasznie wazne bylo!!!

A wiecie co wam powiem o szczepieniach?W ksiazeczce Darii mialam wpisane-przyjsc jak mala skonczy 5 lat.I pamietalam o tym.Teraz dostaje przypomnienie,ze dziecko jest niezaszczepione.Okazuje sie ze teraz co roku zmieniaja dzieciom kalendarz szczepien<durnota>.na dzien dzisiejszy jest tak,ze nastepnw szczepienie ma byc w wieku 8 lat,ale i tak mam sie dowiadywac czy nie ulegnie to zmianie...

teraz dzieciaki w przedszkolu przygotowuja przedstawienie z okazji Dnia Mamy i moja tak strasznie przezywa,wzrusza sie jak nie wiem,co chwila mnie przytula i mowi,ze mnie kocha.A to takie strasznie mile;)

Dorotko,ciesze sie,ze u Ciebie wszystko dobrze,mi tez sie najpierw wszysko odbbijalo,a potem w nast.trymestrze cierpialam na potworne zgagi...Minie,wazne ze z dzidziusiem wszystko dobrze i ze Ty jestes szczesliwa!!!!I tak trzymnac!!!!Przesylam gorace buziaki dla Twoich dzieciaczkow od e-cioci;)

reklama
moja córka ma złamane serce...
wczoraj była u niej jej najlepsza koleżanka i bawiły sie ładnie razem.Dziś rano Oli z przerażająco smutną miną oznajmiła że Milenka (ta kolezanka) powiedziała wczoraj ze kocha Nikusia:-(a wiem przecież ze to Oli go kocha:sorry2:i widzę że jest jej smutno.Spytałam co jej opowiedziała - odparła że zrobiło jej sie tak przykro że nie umiała nic powiedzieć:no:faktycznie rozchodizły sie dziwnie spokojnie....normalnie nie moge od rana wyjśc z szoku!jak to się tak zaczyna teraz to co będzie jak zacznie dojrzewać:szok:
ide dziś z Marcelem do lekarza bo niby goraczki nie ma ( w weekend była do 40 st. ale opanowywana więc nie jechałąm z nim na pogotowie) ale poranny kaszel jest taki okropny i męczący ze biedaczek nie może sie ułozyc spokojnie pół minuty:dry:

Wieści następujące:
Okruszek zdrowy :biggrin2:, usg genetyczne pomyślne, 50 mm długości, przezierność karku 2, a norma jest do 3, więc ok, inne kryteria póki co w porządalu :tak:. Serducho bije jak dzwon - 170 uderzeń na minutę :tak:, niestety na zdjęciach nie dało rady uchwycić całego dzidziolka bo był problem, żeby wogóle pooglądać, coś macica jakoś z tyłu ułożona (nawet sie pytała czy tyłozgięcia nie mam hihi, a nie mam). O płeć nawet nie miałam sie co pytać bo ciężko wogóle nóżki mogła uchwycić. Na przedostatnim zdjęciu dzidzia ssie kciuk ;-)
USG 11 maj 2009.jpg

USG 11 maj 2009 a.jpg

Niekat no to ładną masz jazdę ;-). Pierwsze załamanie sercowe :sorry2:. Dawid też kaszle i gile ma, więc go dzisiaj kuruje w domku :tak:

:-):-):-):-)ale sie ciesze że wszytsko ok z Maleństwem (mówisz na dzidzię Okruszek jak ja mówiałam na Oliwię w brzuszku:tak:):-):-):-)płeć jeszcze zdązysz poznać nastepnymi razy;-)buźka w pępuszek:sorry2::-):tak:

:-):-):-):-)ale sie ciesze że wszytsko ok z Maleństwem (mówisz na dzidzię Okruszek jak ja mówiałam na Oliwię w brzuszku:tak:):-):-):-)płeć jeszcze zdązysz poznać nastepnymi razy;-)buźka w pępuszek:sorry2::-):tak:

Hihi, ale zbieg okoliczności :-). Następne usg 23 czerwca ;-)

Boziu,ale cudownie!!!!Dorotko przesylam moc buziaczkow dla Okruszka.Strasznie sie ciesze,ze z nim wszystko dobrze.Serduszko bije do Ciebie Kochana i tak juz bedzie do konca.A kogo wolalabys?Synka czy corcie?Ja w sumie chcialabym drugiego synka,ale fajnie gdyby i byla druga dziewczynka;)Zdrowka dla Dawidka!!!!I sliczne fotki!!!!Dbaj o siebie i duzo odpoczywaj!!!

Niekat,biedny Marcelek,mam nadz,ze juz lepiej.Moja byla w niedziele na urodzinach kolezanki z przedszkola i tak sie wyhasala(w krainie zabawek)ze chyba tez cos lapnelo.Katarek ma od wczoraj,ale mysle ze tylko na katarku sie skonczy.I biedna Oliwka,musi byc strasznie wrazliwa dziewczynka.Chociaz moja Daria tez jest wrazliwa i wszystko przezywa az za mocno.Przesylam buziaki i zdrowka dla Marcelka!!!!

Aha!Zarezerwowalismy salke na urodziny Darii na 7 czerwca,zaproszenia juz wczoraj zaniosla niektorym dziecom.No i zobaczymy co z tego wyniknie;)

Agadaria no to super, że sala zarezerwowana. Mała z pewnością nie może się doczekać :-p. Zaserwuj jej na noc mleczko z miodem, czosnkiem i masełkiem to się wzmocni :tak:. MY tez nieco podziębieni ale nie jest źle ;-). Zawsze marzyłam o córeczce, ale z pewnością znowu będzie synek :-D

Buziaki laseczki :-)

Juz wczoraj pila na noc,tez uwazam,ze to bedzie lekkie przeziebienie,po prostu spocila sie,gdzies zawialo i juz.dalam jej jeszzce wit.C i rutinoscorbin.Zycze Wam duzo zdrowka!!!!!

Ty marzysz o corci,a ja od zawsze o synku...W rodzinie z mojej strony to same dziewczynki sie rodzily(w 90%),ale znajac moje szczescie to druga tez bedzie dziewczynka.Tak naprawde to mi to kompletnie obojetne jaka plec,aby tylko zdrowo i szczesliwie sie chowalo;)

Moc buziakow dziewczyny!!!!!

reklama
Do góry