reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Dzienny schemat jedzenia

Ja mam właśnie ten sam problem, bo Franek zasypia na trzecią drzemkę o 16.00 - 16.30 i potem nie chce spac po kąpieli. W takim razie trzeba te drzemke wyeliminować.

reklama
Ja mam właśnie ten sam problem, bo Franek zasypia na trzecią drzemkę o 16.00 - 16.30 i potem nie chce spac po kąpieli. W takim razie trzeba te drzemke wyeliminować.
jak dobrze, że ja nie muszę jej eliminować;-)
wstajemy po 8, drzemki są ok 12-13 pół godz do godz i później właśnie ok 16-17 kolejne pół godz (tzn o 17 pobudka, chyba że Michał prześpi się wcześniej i widzę, że o 17 pada, to go kładę, ale po pół godz wybudzam) o 19-19:30 kąpanie (czasem 18:30, ale baaardzo rzadko, jak juz naprawdę nie da się przetrzymać, bo ie było drzemki np od pobudki o 14), jedzenie i spanie:tak:

No to znam już efekt przestawienia :szok:
Maks drzemał wczoraj dwa razy po dwie godziny: 10-12 i 14.30-16.30 (chciałam go przetrzymać do 15 ale nie dało rady :zawstydzona/y:)
Poszedł spać godzinę później i...wstał o 5 :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Jestem wredna, bo stwierdziłam, że jak on mnie tak, to teraz niech do 10 wytrzymuje :-p no i go przetrzymałam, teraz śpi. Ciekawe jak będzie dalej :confused:

reklama
U nas Wojtek nie prześpi ciągiem więcej niż 7 godzin:no: i nie wiem jak to zrobić żeby się codziennie o 5 nie budził :dry:. Bo kładziemy go spać owszem, tak jak małe dziecko powinno, wczoraj np. położony został o 19.30 (bo już się go przetrzymać nie dało), ale co 20 min się budził i tak porządnie zasnął dopiero ok. 21.30:szok: i obudził się ok. 5 rano i tak jest zawsze. A czasami nawet po 23.00 zaśnie i też się budzi o 5! Potem po jakiejś godzince zasypia i śpimy tak do 9.00 Tylko męża mi szkoda bo ma na 7.30 do pracy a go synek już o 5 budzi:baffled:

Do góry