reklama

....****....dzis na obiad było/bedzie...****....????

a ja sie nagotowałam..i moja panna dzis bunta strzeliła...zjadła dzis kaszkę, potem dwa serki homogenizowane, dosłownie 2 łyzki rosołku:-(ciastko zbozowe(miedzyczasie wypiła z 500ml kubusia) i potem nic...do 21..a skakałam koło niej, dogadzałam..ii wszystko było ne..albo wypluwała:-(..dzis wyj. pozno połozylismy ja spac, bo Adam zabrał nas do centum handlowego..najwiekszego w Man(bym naprowadziła go na prezent ur..a ja tak lubie niespodzianki:angry::sorry:...i poszwedalismy sie po sklepach..Mała wróciła wesoła, zmeczona i głodna:laugh2:..zjadła po drodze ciasteczko zbozowe bezcukrowe..i na kolacje zrobiłam jaj jajecznice na masełku z szyneczką do tego chlebek z msaelkiem..zjadła prawie całe jajaeczko, troszke wedlinki i prawei cała kromkę chlebka..za chwile zjadła danonka..no i popiła kaszką z kakaem ok 100 ml..i padła spac:sorry:...Bardzo się ciesze:cool:

reklama
choc szczerze mam mega ochote na pierogi z kapusta i grzybami...ale mi Mamoocik narobiłas smaka......................................az slinotoku dostaje ..(szczegolnie, ze kolacji nie jadłam i jestem głodna:angry:

Tez bym zjadla takie pierogi - szczegolnie wlasnej roboty. No i jeszcze te zerwone buraczki do tego...albo surowke z kiszonej kapusty...mniam

Sylka a gdzie przepis na chleb? Tez bym z checia sprobowala upiec bo maz tak o tym zagaja juz od dluzszeg czasu a ja jakos odkladam to na bok. No ale jakby byl sprawdzny przepis....:-)

Cicha i mnie domownicy molestuja o chleb...:-Di robie przymiarki:eek:..moze kiedys w koncu zakasam rekawy :baffled:Sylwia zamiesciła przepis na 6 str., ale cos sie nie wyswietla przepis.......

Rusalka dzieki za wskazania - tak sobie wczoraj pomyslalam jak juz wylaczylam komputer, ze moze powinnam sprawdzic bo moglam przegapic - i tak tez sie stalo:-)

Sylka sory za przepisowe molestowanie:-) A napisz, ktory z tej listy robilas i fajnie wyszedl? Sama gniotlas czy masz do tego maszyne?

Chleb turecki ;-)

300 ml wody
500 g mąki pszennej
50 g drożdży
1 łyżeczka soli
2 łyżki miodu
3 łyżki kawy Inki
3 łyżki oleju
50 g rodzynek

Wszystkie składniki oprócz rodzynek wymieszać
Dodać rodzynki, wymieszać
Przełożyć do keksówki, wstawić do piekarnika na 70 stopni do wyrośnięcia,
następnie piec w 180 stopniach przez ok. 40 minut.

chleb wieloziarnisty

500g maki
80 g otrąb pszennych
40 g drożdzy
300 ml wody ciepłej
100 g ziaren oleistych np słonecznik albo dynia, siemie lniane lub inne wg uznania
1 łyzeczka cukru
1 łyzeczka soli

Pomieszac wyrobic pozostawic do wyrosnięcia
po wyrosnięciu przełożyc do foremki - idealna 40 cm keksówka piec około 40 min w 200 stopniach

ten chleb jest moim ulubionym.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry