witam dziewczyny w piątek, mój ulubiony dzień tygodnia heh:-) Ola śpi, Marcin śpi...a ja okupuje komputer...Kami, gratuluję, że Maja woła mama!!! cudowne uczucie, prawda???:-) Olka czasem zawoła mamaaa. ale tak żeby cały czas wołać to nie.
zamówiłam dziś małej do wózka parasolkę, znalazłam w identyczne motywy jak mamy na wózku czyli czarno białe kwiatki!!! nie sądziłam, że znajdę taką!szukałam białej lub czarnej a tu niespodzianka. Olę słoneczko zawsze strasznie razi i kuli się w wózeczku przed nim i płacze zaraz. a tak parasoleczka ją ochroni:-) nie chcę już kupować parasolki, chodzi mi o model wózka. wiozłam ostatnio dziecko koleżanki w takim wózeczku...co za okropność...to jest wózek chyba tylko do super marketu na zakupy! kółka kręcą się cały czas...dziecku dosłownie główka odpada na nierównym terenie, nie daj Boże wjedzie się w dziurę...a pod krawężnik podjechać...tragedia. będziemy używać spacerówki tej co mamy,kupiłam wózek z gondola i spacerówką, mogę jeździć zarówno po sklepie, jak i po lesie.
Olcia zaczyna raczkować, narazie to w sumie ćwiczy odrywanie dupki od podłoża i jak iść na kolankach, parę kroków przejdzie i opada. ale za miesiąc będzie już na bank śmigać na kolankach jak mały samochodzik

ząbków jeszcze nie widać. znajoma ma córeczkę trzy tygodnie starszą od mojej , jak skończyła 8 mies. wyszedł jej pierwszy ząb, a za dwa dni drugi, i teraz trzeci idzie. mój Marcin miał 10 mies. jak mu wyszedł ząb, teściowa mi mówiła, ale potem to cztery w tydzień mu urosły jak poszły:-) wyjdą kiedy wyjdą, oby bez bólu i płaczu!
aha, Alenka pisałaś, że mała ucieka ci podczas zmiany pieluszki i jest ciężko wykonać tą czynność...

wiem coś o tym

kup Nadii pieluszki Pampers Active Girl, super sprawa. są to pieluszki zakładane jak majteczki, nie trzeba zapinać przepów tylko założyć jak majtki.