• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

fotelik dla 3 latka JAKI DOBRY?

reklama
Dobra obejzalam sobie teraz te testy... i tragedi nie widze w wynikach...bo w sklepach i testach römer i maxi cosi prowadza...nie zauwazylam zeby mialy ponizej oceny dobrej... jeden model lepszy od drugiego wiec dlaczego piszesz ze polecam cos co moze doprowadzic do tragedii????????
Uzytkuje foteliki maxi cosi od poczatku...ostatnio mielismy wypadek z sarna,kilka stluczek ,odbywamy dlugie podroze i zawsze spisal sie na medal...Ale powiedzmy sobie szczerze ze jezeli bedziemy mieli powazny wypadek to najlepszy fotelik nie uchroni od smierci!!!!

Jeszcze bym prosila o wyjasnienie dlaczego foteliki moga sie "przeterminowc"? wiadomo ze nie kupimy fotelika(przynajmniej ja) z 2005 roku...chociazby na zuzcie tapicerki itd...co sie tam moze "zuzyc by nie bylo mozna uzytkowac go po innym dziecku????

Ja mam fotelik maxi cosi priori sps i chcialabym wiedziec czym on sie rozni od xp...chyba tylko cena...xp jest drozszy a w testach wypada tak samo :confused:

Larvunia piszesz, że Twoje dziecko waży 18kg, więc sprawa jest prosta - bezpieczny fotelik z przedziału 15-36kg.

I teraz Cię pocieszę, że przedział wagowy 15-36 należy do najtańszych - w kwocie ~600zł można kupić bezpieczny fotel - sama zobacz - Foteliki samochodowe waga 15-36 kg - e-FOTELIKI - Bezpieczne foteliki samochodowe dla dzieci

Jakie macie auto i z którego roku to może dowiem się czy macie ISOFIX...

na poczatku DZIEKUJE ZA ODPOWIEDZI
mamy nubire '99 combi CLX.
chce miec fotelik z tych najbezpieczniejszych najnizszy cenowo :tak: - nie najtanszy i dobry ;-)
prosze podaj model a ja wybiore tylko kolor, bo kurcze tyle jest tego na rynku ze zdecydowac sie nie moge :sorry2:
600-700zl moge wydac na fotelik... jak o 20 zl bedzie wiecej to tez nie tragedia ;-)

jeszcze jedno pragne dodac, fajnie jakby fotelik mial material przy ktorym w te lato az tak dziecko nie bedzie sie pocic, zawsze mokry moj synus jest wyciagany z fotelika, ale to pewnie ze najtanszy material ....
baaaaardzo czesto jezdzimy autem, trzeba komfort jazdy synka poprawic tez i bezpieczenstwo :-)

Dobra obejzalam sobie teraz te testy... i tragedi nie widze w wynikach...bo w sklepach i testach römer i maxi cosi prowadza...nie zauwazylam zeby mialy ponizej oceny dobrej

1... jeden model lepszy od drugiego wiec dlaczego piszesz ze polecam cos co moze doprowadzic do tragedii????????

Uzytkuje foteliki maxi cosi od poczatku...ostatnio mielismy wypadek z sarna,kilka stluczek ,odbywamy dlugie podroze i zawsze spisal sie na medal...Ale powiedzmy sobie szczerze ze jezeli bedziemy mieli powazny wypadek to najlepszy fotelik nie uchroni od smierci!!!!

polecam z calego serca maxi cosi... :-) 2...mozna kupic za dobra cene uzywane...

piszę gdyż polecasz kupno używanego fotelika - proszę nie traktuj tego osobiście gdyż prawie nikt nie zdaje sobie sprawy z zagrożeń. Jak już wspominałem:

Używane foteliki samochodowe mogą stać się przyczyna tragedii gdyż nigdy nie dowiecie się jaka była przeszłość takiego fotelika co może mieć dramatyczne przełożenie obrażenia doznane podczas wypadku to raz.

Dwa - foteliki jak wszystko inne na rynku mają swą datę ważności (nikt o tym głośno nie mówi) po tej dacie producent nie odpowiada za zachowanie fotelika gdyż plastiki i inne materiały z czasem tracą swe własności i taki fotelik po prostu może się złamać podczas wypadku - o skutkach nie będę nawet wspominał...

jedynym używanym fotelikiem niech będzie ten od zaufanej osoby, rodziny oczywiście biorąc pod uwagę jego okres jego użytkowania...

"ze jezeli bedziemy mieli powazny wypadek to najlepszy fotelik nie uchroni od smierci!!!!"

niestety muszę to zanegować gdyż rzeczywistość jest zupełnie inna - bezpieczny dobrze zamontowany fotelik często doprowadza do sytuacji, w której w bardzo poważnym wypadku z dachowaniem włącznie dziecko jest jedyną osobą, która przeżywa, a nawet wychodzi bez szwanku...

może np to Cię przekona: fotelik.info :: Fotelik uratował dziecko, matka zginęła w wypadku -

na resztę pytań jeszcze dziś odpowiem...

Ostatnia edycja:
Wiesz to tak jak z samochodami uzywanymi...nigdy niewiadomo co sie kupuje.......... ;-)
Ja osobiscie zawsze kupuje nowy....ale niektore osoby poprostu nie stac na dobry fotelik i kupuja najtansze...co uwazam ma jeszcze gorsze skutki wrazie tragedii niz kupienie uzywanego z najwyzszej pulki...
Jesli moglybs nas uswiadomic po jakim czasie foteliki "traca swoja date waznosci"??

I tak wogole to ja polecalam maxi cosi... a nie foteliki uzywane ;-)

Jeszcze pytanie-ktory lepiej kupic dla 4-latki -römer czy maxi cosi...taki ten do 36kg.z odpinanym oparciem ,ze pozniej zostanie sama podstawka...po przymierzam sie powoli do zakupu...

Ostatnia edycja:
reklama
a czy ten fotelik jest godny polecenia
Fotelik CYBEX SOLUTION 15-36 kg ~~NOWY~~ PROMOCJA (1062624980) - Aukcje internetowe Allegro
???poniewaz zastanawiam się nad kupnem takiego dla 5latki ważącej ok 20kg

ja kupilam ten fotelik dla corki 3,5letniej...polecil nam ten fotelik e-fotelik poza tym ma dobre oceny w testach(4) i jest stosunkowo niedrogi bo za 400zl na allegro nowy z wysylka mozna kupic...najpierw bylismy obejrzec go w sklepie i corce odpowiadal wiec kupilismy:-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry