reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Galeria sierpniowych brzuszków:)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Bo ludziom to sie wydaje, że jak zobaczą brzuch ciążowy u kobiety ( a jest to zazwyczaj ok 4-5 miesiaca) to zaraz będzie rodzic, a tu jeszcze 4 miechy. Dziwne są te komentarze niektórych, najlepsze sa stare babcie, ktore jak widzą ciężarną to mają taki wzrok jakby krzyczały " oooo ta to pewnie się p.....ła i wpadła " :wściekła/y: a same nie pamiętają jak z dziadkami po sianie latały :-D

Ostatnia edycja:
reklama
Izunia Dobre :-D ale ostatni mnie wkurzają sąsiadki zbytnim przejmowaniem się, wcześniej słyszałam to Ty już na L4 a Ja jeszcze kilka dni przed porodem w sklepie skrzynki z piwem wystawiałam, albo okna szorowałam, a teraz jak mnie widzą, że robie coś na działce, albo wieszam pranie to krzyczą:"Tylko się nie przemęczaj, bo zaraz urodzisz..." I te dwie wersje słysze od tych samych osób :-D masakra :-D

A wiesz Bogusiu, coś w tym jest... Też słyszałam: "A ja to do samego końca...(i tu wersja w zależności, co która robiła)", a za chwilę dla odmiany: "To uważać trzeba na siebie, odpoczywać...":) Bądź mądra:)
Co do komentarza Izuni-kiedyś czytałam chyba na jakimś blogu coś na temat ustępowania miejsca starszym, było też o kobietach w ciąży i był taki fajny tekst, że jak ciężarna siedzi, a starsza osoba stoi, to zaraz jest z jej strony komentarz, że to na pewno k... i się p... ze wszystkimi i wpadła nie wiadomo z kim, niezależnie od tego, że obok ciężarnej stoi mąż:)))

A wiesz Bogusiu, coś w tym jest... Też słyszałam: "A ja to do samego końca...(i tu wersja w zależności, co która robiła)", a za chwilę dla odmiany: "To uważać trzeba na siebie, odpoczywać...":) Bądź mądra:)
Co do komentarza Izuni-kiedyś czytałam chyba na jakimś blogu coś na temat ustępowania miejsca starszym, było też o kobietach w ciąży i był taki fajny tekst, że jak ciężarna siedzi, a starsza osoba stoi, to zaraz jest z jej strony komentarz, że to na pewno k... i się p... ze wszystkimi i wpadła nie wiadomo z kim, niezależnie od tego, że obok ciężarnej stoi mąż:)))

Ludzie dziwni sa nie??Jakby zawistni ze my w ciazy (kobiety). No i nie pamietaja ze jak same w ciazy byly to pewnie tez je takie teksty denerwowaly...
Kolumnea - piekny bebenek :)
Dzieki wszystkim za mile slowa - zawsze ego troche polachotane.
Najlepszy byl moj M : Kochanie ty nie wygladasz jak wielorybek....ty jestes wielorybkiem.....Na szczescie mialam dobry humor i wiem ze zartowal - dzieki temu przezyl:-D

Navijka wielorybki są przesympatyczne:)
A teraz jak nigdy doświadczam prawdziwości przysłowia "zapomniał wół, jak cielęciem był"... Pozdrowienia dla wszystkich pań (starszych ode mnie, ale nie staruszek), które stoją przede mną w kolejkach, patrzą, patrzą... i nic... Mam nadzieję, że w ich wieku będę miała lepszą pamięć:)

Wuzetek A to po prostu uwielbiam, Ja stoje w kolejce i każda dziewczyna podziwia mój brzuch, ale żadna nie spyta się może przejdzie Pani do przodu w tej mega długiej kolejce, albo to Ja zrobie miejsce na taśmie bo widzę, że Pani ciężko... Po co?? Lepiej patrzeć i podziwiać jak Ja się męcze i poce :-D

Bogusia moj mały na dole poprzecznie ulozony no i jeszcze posladkowo wszytstko co cyrkowce lubia wiec taki kształt robi, ale tak raczej nizej mialam nie mam zadnego ucisku na górze. Ale to dobrze bo nie mam problemu z oddychaniem przynajmniej. Ciekawa jestem czy sie opusci i jak bedzie wygladal. A przypomnialam sobie jeszcze ze na usg lekarze mi mowia zawsze ze jest nisko pewnie to tez przyczyna.

No z tymi radami to macie racje ludzie tak piernicza glupoty. Chwala sie ze niby do samego konca ee nie wierze. Zapomnialy tak to 2 miesiace przed rozwiazaniem wylegiwaly w lozku bo nie dawaly rady chodzic. Moja bratowa tez tak ze ona do konca taa tylko ze ona nie pracowala w domku siedziala od 7 miesiaca i tak oczywiscie polowa tych co dobre rady daje. Chyba jestem przychylna badziej do tych co zalecaja juz odpoczynek bo naprawde mozna urodzic wtedy. proponuje miec wlasne zdanie i olewac glupie rady. Zreszta człowiek sie na swoich bledach uczy a nie na innych.

Navijka
twoj brzuchatek tez sliczniutki. Ale domki zbudowalysmy dla naszych skarbow hehe

Zazdroszcze tym co maja male brzuszki ale z drugiej strony moja wina przyznaje sie bez bicia czekoladki lody no coz gdzies to musi sie odlozyc hehe. Po porodzie biore sie za siebie.

Ostatnia edycja:
Wuzelku ja stałam ostatnio w rossmanie i pierwszy raz w ciąży pani mnie przepuściła, no to ja do kasy, a tuuu, podchodzi sobie młoda laseczka i szczeka na mnie, że to ona jest przed tą panią i poszła tylko po cos tam bo zapomniala, no to ja grzecznie sie odsunełam i mowie do tej fajnej babeczki, że jednak nie wszyscy są tacy mili dla ciężarnych :no: a na to ta młoda " o co pani chodz .... patrzyłam sie na pani twarz i nie zauwazylam" hahahahah jak mnie rozbawiła, no to ja do niej " no tak, ma pani racje, nie widac brzucha hhihihihih" no i zaczeła przepraszac. Ach te BABY :-D

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry