reklama

Grudniowe mamusie 2008

Paola nasz Fabianek jadł przez prawie 6 tygodni 90 ml,a jak mu robiłam 120 to zostawiał równiutko 30:-D I dopiero od 3 tygodni zjada 120 ml.

Powiem Wam dziewczyny,że nasz mały to od początku bardzo mało spał w dzień,a jakoś od dwóch tygodni to przesypia przez cały dzień może z godzinkę.I do tego budził się między 5:00 a 7:00 i był koniec spania.Dwie ostatnie noce całkiem udane,bo po kąpieli jadł o 19:00,o 20:00 zasypiał,wstawał o 24:00 na jedzonko,spał dalej i wstawał jeść około 5:00 i spał jeszcze do 8:00:tak: Także można pospać chociaż parę godzin bez wstawania:tak: Tyle,że trochę sobie gada przez sen i czasem woła jak chce smoka:sorry:

reklama
My wczoraj mieliśmy dzień, że Hania oka nie zmrużyła i tylko rączki, rączki. Ale za to w nocy spała od 21.00 do 4.00 :-) i potem znowu do 7.40 :-D I dzisiaj też dużo w ciągu dnia śpi. Więc tak jakoś różnie to bywa u nas, nie ma reguły.

moja Młoda po 15 łapie taki mocny sen io spi i śpi a w nocy co 3-4 h na karmienie ok 130 ml a czasami wciągnie 150 ml alt ot musi juz byc naprawdę głodna haha:-)

Hej,
U nas baaardzo różnie...Tośka nadal ma kolki...kolejny specyfik nie podziałał :-(
Więc najpierw walczymy do 2-4 rano z kolkami a potem śpimy dosłownie do południa...
Dziś byłyśmy na szczepieniu...Tosiek waży 5300, więc przy wadze 3190 urodzeniowej jest niexle, nawet lekarka powiedziała, ze niezły z niej tłuścioszek ;-) ale jak sie zjada na jeden raz 150 ml....co prawda ściągnietego pokarmu ale zawsze :-)
Jesli chodzi o smoczki to jestem ich zdecdowaną zwolenniczką, czytałam gdzieś, że najnowsze badania dowodzą, że ssanie smoczka chroni przed śmiercią łóżeczkową i bezdechem.

Witam

Tomcio dzisiaj spał troszkę na spacerze i potem ni hu hu ;-);-). Teraz właśnie usnął:-):-). Mały je około 60-70ml co 3h i tak przez całą dobę. Ale ma dopiero 31dni i nie waży czterech kilo. To ile maluchy jedzą zależy chyba od wagi, tak mi się bynajmniej wydaje.

2001 001 - Kopia.jpg

Tomcio bardzo lubi kąpiel i masaż parafinką :-):-)

czesc dziewczyny

Mój mały dzisiaj dał mamusi sie wyspac :-), zasnął po 23 a obudził się na jedzonko o 6:00 :-D. I potem po 9:00.

Maly jest na piersi ale coraz trudniej jest mi znosic jego fochy przy jedzeniu i czasami dostaje butle. Zjada wtedy około 60 ml, ale wczesniej dostaje troche z piersi i potem sie dojada butla.

Dzwoneczka ja tez się ostatnio zastanawiałam co z Blackwizard.

reklama
Bylam dzisiaj z Kuba na kolejnych badaniach krwi pod katem zoltaczki- bilurbina wyniosla 5,09 (w zeszlym tygodniu bylo 6,99 wiec powoli spada). Ponadto zrobilismy mu badania watrobowe ALT i AST. ALT wyszlo 19,8 (norma 0-41), a AST 40,2 (norma 0-37). Jutro idziemy z tymi wynikami do pediatry. Wczoraj Kuba skonczyl 6 tygodni a przez ta zoltaczke nie mial jeszcze szczepien:-(
Olcia a jak u Was z zoltaczka??

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry