Czesc dziewczyny my juz jestesmy z powrotem
I jestem załamana, dostalismy skierowanie do szpitala na rutynowe badania. Najbardziej mnie przeraża fakt , że będą robić mu gastroskopie :-(, przez weflon wpuszcza mu płyn który doprowadzi go do letargu i wprowadzą rurkę która pobierze z żoładeczka jakieś wiązki :-(.
A najśmieszniejsze jest to, że powód , że idziemy do szpitala to to , że jesst na 3 centylu zadnych innych objawów. Badania krwi przejrzała, które są dobre, badanie moczu, dobre, osłuchała go i pytała sie co je i koniec.
No i przy okazji zobaczyła ze ma mała przepukliną :-(.
A jechałam tam z nadzieją ze moja pediatra przesadza i uzyskam same dobre wiadomości.
Powiedziała ze to moja decyzja czy pójdziemy do szpitala czy nie. Na czwartek umówiłam się jeszcze prywatnie do pediatry - podobno bardzo dobry - i zobaczymy co powie.
Zaraz Was nadrobie.
Agacia skonsultuj to koniecznie z innym lekarzem, szpital dla takiego malucha to duzy stres, nie wspominając o Tobie i o tym badaniu...może wcale nie jest konieczne kłaść się do niego....

Madzienko z tego co kojarzę to Sinlac to jest coś na zasadzie mączki bezglutenowej. Może można go zastąpic mąką kukurydzianą

A najlepiej by było jakbyś sprawdziła jego skład i wtedy będziesz wiedziec napewno.
No tak mi się przynajmniej wydaje:-)
Dzieki kochana, poszukalam skladu w necie i nie wiele mi to mowi
Skład:
1 porcja (200 g płynu) zawiera:
białko 7,4 g (enzymatycznie hydrolizowana mąka ryżowa, mączka chleba świętojańskiego), węglowodany 32,1 g (sacharoza 22%, maltodekstryna 50%, skrobia 26%), błonnik 1,6 g, tłuszcz 4,3 g (oleje roślinne), kwas linolowy 1 g, składniki mineralne, witaminy. Wartość energetyczna: 197 kcal/200 g płynu.
Opis produktu:
Nestle Sinlac to specjalny pełnowartościowy posiłek zbożowy oparty o naturalne składniki: ryż i mączkę chleba świętojańskiego. Nestle Sinlac jest produkowany z ryżu i mączki chleba świętojańskiego - składników zazwyczaj bardzo dobrze tolerowanych w alergii. Odznacza się wysokim udziałem łatwo przyswajalnych węglowodanów, białkiem o wysokiej wartości odżywczej, zawiera tłuszcze roślinne, jest wzbogacony w witaminy i składniki mineralne, dlatego stanowi pełnowartościowy i smaczny posiłek. Jest łatwy do przygotowania - aby otrzymać porcję Nestle Sinlac wystarczy dodać wodę.
A jaki on drogi prawie 30zł

ten sam problem mam :-(.
ostatnio zrobiłam małemu taka zupke na żółtku i kleiku , bardzo mu smakowało. Madzienko chyba dostałam od Ciebie te przepisy, nie te ostatnie tylko jeszcze wczesniej i tam nie ma z tym dodatkiem tej kaszki, bo w tych ostatni prawie do każdego dania trzeba dodać tą kaszkę.
ja wlasnie dzisiaj przegladalam te przepisy i niektore fajne ale z tym Sinalcem