reklama

Grudniowe mamusie 2008

Laseczki na katar nam zalecił lekarz kiedyś NASIVIN po 1-2 krople 3 razy dziennie od 3-5 dni i nam zawsze pomagał:tak: Takie łagodniejsze jest Euphorbium i ja stosowałam naprzemiennie to i to, bo Nasivin pediatra powiedziała żeby użyć jak ma juz taki spory katarek.
Kajka ja myślę że to trzydniówka jeśli nie ma innych objawów. Dawaj duuuużo wody, żeby się nie odwodniła, gorączkę też możesz zbijać przez chłodniejszą o 2stopnie temp. ciała kapiel, okłady na głowkę, kark, pachwiny.
Przy trzydniówce ciężko się zbija temperaturę i szybko się podnosi. Także się nie denerwuj tylko w miarę możliwości zbijaj stosując się do zaleceń przy danym leku. Ja stosowałam Nurofen i tam jest że 4razy na dobę czyli co 6 godzin, ale ja nie czekałam, bo temp.szybko rosła i dawałam już po pięciu. No i długo czekałam żeby zbić, czopki ponoć szybko działają.

Sorki że nie na opiece;-)

Dzieki kochanaaaaa:)))...Marianka spi,Amo jeszcze z pracy nie wrocil...mam okazje pokorzystac z kompa...Bo od kiedy kupil fotbollmanager 2010 to juz raczej ciezko sie tu dostac...:-D:-D.My tego nasivina dostalysmy od cioci aptekarki juz jak sie mala urodzila i rzeczywiscie-rewelacja:tak:!No i wlasnie daje jej alvedon,czyli paracetamol i niedlugo pozniej ipren,czyli ibuprofen....Ale ta tempa skacze jak kangur australijski....Nie ma,nie ma a tu bam-39:eek:

Kurcze Agacia a ja nie wiedziałam, bo ta w aptece gadała że lepiej nie mieszać. Bym wiedziała to mały by się tak nie męczył:sorry:
Nio Nasivin jest dobry:tak:

Bardzooooo dobry:tak:
Jejku mój biedny zieciuniu :*:*:*
Buziaczki dla niego od nas i dobze,ze juz po!!!!!!!!!!!

nio to fest.....ja bym oszalała...ale faktycznie tak jak dziewczyny pisza moze to 3-dniówka?zdróweczka dla Marianka;*

i u nas leje od rana......:-(:-(:-(

Aniu skąd ja to znam...jedyne co zobiłam to badanie krwi po 6 miesiacach, ale to juz musiałam ze wzgledu na ciazaowa małopłytkowosc...:sorry: a jeszcze nie czekaja te watrobowe gówna....masakra....:zawstydzona/y::sorry:

najwazniejsze,ze juz w domku......zdróweczka!!!!!!!!!!!!!!

nio nam tez kazała pani doktor na zmiane....nurofen i paracetamol......:tak::tak::tak::tak:

Moje dziecko obudziło sie po 2,5 godzince snu....chociaż to dobre......:tak::tak::tak:

Ta slynna trzydniowka....buuuu:szok::szok:

reklama
Cześć kochane

Agacia - cieszę się, że to była trzydniówka :tak:A co do przygody z łóżeczkiem, Jasiek wywinął nam identyczny numer jak miał niecały roczek, wylazł w nocy górą przez barierkę, spadł na ziemię, wstał i poszedł do przedpokoju (bo spał już wtedy osobno) :szok: Musieliśmy wyjąć mu 3 szczebelki, żeby mógł swobodnie wychodzić z wyrka.

Chyba tez muszę ten Nasivin kupić, bo u nas katarów nie ma końca, jak nie jedno to drugie. Tylko że na mnie katar już dawno przestał robić wrażenie :-p;-)

Nocki nadal do dupy, co prawda z piatku na sobote i z soboty na niedziele bylo calkiem calkiem, ale dzis znow maskara, do 3 w sumie w ogole nie spalam, bo Filip caly czas wiercil sie, jeczal, poplakiwal, o 3 zasnal na 2,5 godz, a o 5.30 wzielam go do siebie i pospal az do 6.30:eek: Chyba musze sie nastawic, ze moje dziecko do conajmniej 2 roku zycia tak bedzie sypialo albo i jeszcze dluzej:-( Zwariuje, ale co zrobic:eek:

łączę się z Tobą w bólu :confused2::confused2:

Aj Bliniaczku szkoda slow.......

Mari wlasnie szaleje,a ja na streetcom- ie znalazlam ankiete do wypelnienia na temat alkoholu...czy pijam i jakie.....

HAHAHHAH kochane czy ktoras z Was miala ???? moze ozlzo do nich moje zaswiadczenie ,ktore wyslalam w zeszlym tyg.....ja zaznaczylam wszystkie na tak :p hahhaha :-D:-D:-D:-D pomysla,ze jestem alkoholiczka:p hahaah

mi żadnych ankiet nie dają do wypełnienia już :no:

Czyasze dzieci tez tancza przy reklamach ?

Mati ma takie ulubione i zawsze przy nich tanczy i śpiewa. Lubi też tą apiosenkę początkową z Brzyduli :-D i jak ja usłyszy to nieważne co by robił to wszystko rzuca i leci ja ogladąć , tańczy i śpiewa :-D:-D:-D

oj, Bartek tańczy, tańczy i to jak :-D ale woli mtv dance :tak::-D normalnie tak wymiata nóżkami że szok :-D i pupcią kręci, hahah :-D

Mati ma takie ulubione i zawsze przy nich tanczy i śpiewa. Lubi też tą apiosenkę początkową z Brzyduli :-D i jak ja usłyszy to nieważne co by robił to wszystko rzuca i leci ja ogladąć , tańczy i śpiewa :-D:-D:-D
u nas to samo
aaaa i jeszcze lubi t areklame seriali na TVN co reklamuja nianie, mam talent i takie tam :-D
wczoraj az nagralismy ja, jak byl taniec z gwiazdami to caly program tanczyla az padla na podloge i usnela:-D:-D:-D:-D:-D

My rowniez na katarek Nasivin uzywamy, choc na szczescie Filip mial jak na razie tylko 2 razy katarek i to dosyc lagodny:tak:
wyobrazcie sobie ze sie pozarlam z mezowym:-D bylismy na zakupachbo chcialam jakas bluzke sobie kupic no i przymiezylam chyba wszystkie jakie byly a na koncu i tak nic nie wzielam:-D a ten na mnie z ryjkiem ze ne dosc ze tyle siedzielismy to nic nie wzielam i ze nie wzielam tej co mu sie podobala ale to nic ze o dwa rozmiary zaduza byla :-D wracalismy do domu osobno bo niechcialo mi sie go sluchac i przyspieszylam kroku:-D:-D
Dagulla moj mezulek identyczny jest. Lubi chodzic ze mna na zakupy, ale pod warunkiem, ze cos sobie kupie, jak nie to sie wscieka i marudzi, ze tyle czasu straclismy bezsensownie:wściekła/y:

U nas identycznie. Tzn Filip tanczy, ale nie spiewa. Robi to w kazdej mozliwej pozycji, na stojaco, na czworaka, na siedziaco, kreci dupcia i podskakuje jak szalony, ale dla mnie to uroczy widok:tak: U nas totalnym szalem jest piosenka z Brzyduli. Filip ja uwielbia:tak: Podobnie jak Mati jak tylko ja slyszy rzuca wszystko i leci:-D

Ajjj laski Filip zasnal o 20 i juz 2 razy zdarzyl sie obudzic:-( Kurcze przeciez to nie jest normalne, zeby niespelna roczne dziecko tak zle sypialo:eek:
A moj mezus dostal dzis laptopa w pracy, w sumie to nie wiem po co. Ale teraz przynajmniej nie bedzie wieczorem kompa okupywal, a ja dzieki temu bede mogla sobie z Wami spokojnie popisac:tak:

My przy katarku nic nie robimy bo Młoda drze się jak ktoś zbliża się do jej nosa.
Teraz niby nie ma ale wczoraj np. w nocy jej się zapchał nos i był płacz.
Jedynie co pomaga to podłożenie pod poduszkę koca aby miała wyżej głowe.
.

Dzieki Marzycielka

Nam pediatra kazała stosowac na przemian paracetamol i nurofen. Miedzy paracetamolem a nurofenek musi byk około 1 godz przerwy , miedzy paracetamolem a paracetamolem 5 godz a miedzy nurofenem a nurofenem 6 godz.

Kurcze Agacia a ja nie wiedziałam, bo ta w aptece gadała że lepiej nie mieszać. Bym wiedziała to mały by się tak nie męczył:sorry:
Nio Nasivin jest dobry:tak:

U nas tak samo mowila pediatra..
Dunia to nie chodzi o mieszanie tylko o przedawkowanie...podajac jeden czesto dzieciaczke dostaje za duzo paracetamolu lub ibupromu czy innego skladnika przeciwbolowego

Aj Bliniaczku szkoda slow.......

Mari wlasnie szaleje,a ja na streetcom- ie znalazlam ankiete do wypelnienia na temat alkoholu...czy pijam i jakie.....

HAHAHHAH kochane czy ktoras z Was miala ???? moze ozlzo do nich moje zaswiadczenie ,ktore wyslalam w zeszlym tyg.....ja zaznaczylam wszystkie na tak :p hahhaha :-D:-D:-D:-D pomysla,ze jestem alkoholiczka:p hahaah

Biedna Kaneczka....ach ten brat:sorry::sorry::sorry:
A mam kiedy przyjezdza???w czwartek??bedzie z Wami mieszkala...??

aaaa i jeszcze lubi t areklame seriali na TVN co reklamuja nianie, mam talent i takie tam :-D

Jula uwielbia i piosenke z Brzyduli i ramowke tvnu:laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:

reklama
Kochane te nasze dzieciaczki są, takie pocieszne, jak tańczą, śpiewają, przytulają się. tak sie dzisiaj rozczuliłam, aż się poryczałam, ze nie zasługuję na takie śliczne cudowne dziecko i wogóle jak to było, jak jej nie było. Wykąpałam ją, nakarmiłam, położyłam się obok, a Nuśka głaskała mnie po poliku, poryczałam się jak głupia, jak ja Ją kocham.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry