reklama

Grudniowe mamusie 2008

Hej dziewczyny w poniedziałek idę na tą słynną glukozę. Badanie nazywa się OGTT 50 i robi się je po śniadaniu, tak mi powiedziała lekarka i tak wyczytałam w necie. Na czczo robi się glukozę na początku ciąży. Teraz jak trochę sobie poczytałam forum piszecie, że na czczo powinnam iść i normalnie już sama nie wiem co o tym myśleć. Jednak pójdę po śniadaniu ponieważ lekarka powiedziała że dużo dziewczyn robi błąd i nie je śniadania przed badaniem. Pozdrawiam Was gorąco ;-)
fasolkamaria - ja robiłam tydzień temu też po "delikatnym" śniadaniu. Chlebek razowy z twarożkiem. Wiadomo, że nie trzeba się opychać przed tym badaniem - najlepiej zjeść skromne śniadanko. Ja bym nie wytrzymała bez śniadania - bo nadal mam mdłości - i obawiałam się, że zwymiotuję. Moja lekarka też powiedziała, żebym coś zjadła. W piątek odebrałam wyniki i pielęgniarka powiedziała "wyniki luxus" :tak::laugh2::tak:. Miałam 98.
Dziewczyny - dziś o 11.15 lecę do ginki... na zwykłe badanie co prawda - ale zawsze coś. Może zrobi mi to zwykłe USG - zawsze coś - ostatnio tak robiła. USG4d będę mieć dopiero za miesiąc.... :-( więc trochę się jeszcze naczekam..

Ostatnia edycja:
reklama
Właśnie wróciliśmy z usg 4 d, póki co w dalszym ciągu jest dziewczynka. Dzisiaj udało się nawet nakrecić kawałek twarzyczki i jestem w miarę zadowolona. Lecę sie kąpać, bo oczy same mi się zamykają.
Cyprysiowa, jak znajdziesz chwilkę to dopisz mi dziewczynkę.
Życzę spokojnej nocki

No to super , że będzie córa;-)

Witam Was z rana.
W czwartek ja jadę na badania łącznie z glukozą , moczem i krwią. Zobaczymy jak mój organizm przędzie:-)

Ja wczoraj miałam fatalny dzień. Tylko zmienialam miejsce leżenia co parę godzin. Zrobiłam Miśkowi szybki obiadek i o 18 leżałam już w łóżku.

Pozdrawiam z rana:-) i ide sobie szykować jakieś śniadanko:-)

No to super , że będzie córa;-)

Witam Was z rana.
W czwartek ja jadę na badania łącznie z glukozą , moczem i krwią. Zobaczymy jak mój organizm przędzie:-)

dzięki, ja też się cieszę, ze nic między nogami nie urosło. :-)
Wyniki będę robiła w piątek, ale tym razem tylko mocz, bo powiedział, ze morfologia jest dobra, to na razie damy sobie spokój, a mnie to bardzo cieszy, bo obejdzie się bez kłucia, czyli tym razem wyniki będę robiła bez stresu.

Witam wszystkie...

Dziewczyny nie mogę normalnie chodzić... wczoraj z rana obudził mnie MEGA skurcz łydki. Co prawda już go nie mam ale wciąż boli mnie ta łydka w konsekwencji czego kuśtykam... już kupiłam sobie magnez w tabletkach rozpuszczalnych i dzisaj wciaż to samo... nie wiem co mam zrobić...
A każdy się patrzy jak wychodze na dwór... "pewnie się zastanawia czemu kuśtykam?"
Wydaje mi sie, że wyglądam jak taki jeden śmieszny klaun...:-(:-(:-(

Witam
pwa to że teraz bierzesz magnez nie ma wpływu na naciągnięty mięsień w łydce...troszkę Cię jeszcze poboli...natomiast powinno pomóc w uniknięciu skurczy na przyszłość...:-)

reklama
dzien dobry

Do lekarza dzwonie 14-15 bo ma przerwe wtedy a teraz przyjmuje pacjentki.

Poczytalam troche i chyba nic mi nie jest, mam niedocukrzenie które moze sie zdazyc w ciazy.no ale zobacze co lekarz powie.

Dzis mam lekkiego doła... jest 26.08 czyli na dzis mialam wyznaczony termin porodu z moim aniołkiem :-(

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry