reklama

Grudniowe mamusie 2008

reklama
Ja też cały czas słyszę, że na pewno synek - bo taka ładna jestem. A moja mama ma dwie córki i nie wiem czy się przechwala czy nie ale twierdzi, że w obu ciązach była śliczna :-) No chyba, że my z siostrą takie brzydkie jesteśmy i nic po mamie nie odziedziczyłyśmy :-D

Tak sobie dziś pomyślałam, ze kocham być w ciąży. Jak wariatka przeglądam się w każdej witrynie sklepowej i każdym lustrze żeby popatrzeć na brzuszek. Teraz jak już jest taki duży to tak dumnie go przed sobą noszę. Ta ciąza i dziecko to jest spełnienie moich marzeń. Odkąd poznałam mojego męża zaczęłam kompletnie świrować, że to właśnie z nim i nikim innym i oby jak najszybciej :-) I teraz moje marzenie się spełnia. Siedzi w moim brzuszku i właśnie daje o sobie znać.

Ja miałam tak samo. Poznałam męża i świr mi sie załączył:-D:tak:

Marzycielka z ta nerka to rzeczywiście nie za ciekawie. zaczęło mnie boleć w prawym boku na plecach, obudziałm się ze strasznym bólem, myslałam ze źle spałam. Potem z ciągu dnia też zaczęło boleć, wiec powiedziałam mojej gince a ona na to , że macica uciska na pęcherz i z tego powodu mocz osadza sie na nerce i jak bedzie mnie pobolewac to moge brac nospe ale jak sie nasili to juz tylko kroplówka pomoze :-(. Mam nadzieję ze wszystko bedzie dobrze.

Jeszcze na dodatek się przeziębiłam, musze zadzwonic do mojej ginki i się zapytac co moge brac.

Doczytałam jeszcze,że zastanawiałyście się nad wagą okruszków...Ja w gazecie M jak mama wyczytałam,że jak oblicza się tydzień ciąży według miesiączki to tak naprawdę ciąża jest o 2 tygodnie młodsza.Wynika to z tego,że według tego wyliczenia dzień zapłodnienia wychodzi w dzień miesiączki co jest nie możliwe.Dni płodne zaczynają się dopiero 2 tygodnie później i to wtedy tak naprawdę nastąpiło zapłodnienie.Nam z USG wyszło 2 tygodnie wcześniej niż z OM i ja myślę,ze to będzie prawidłowe.Bo według Om zapłodnienie było 29 lutego/1 marca,a u ginekologa byliśmy 4 kwietnia i gdyby dodatkowo ciąża była 2 tygodnie młodsza to miała by dopiero 2 tygodnie i nic nie byłoby widać.A było widać cały zarodek.Gdyby ktoś nie zrozumiał to spróbuję dokładniej:-p

czesc Dziewczyny,

wpadłam jeszcze na chwilę się pożegnać, bo dziś o 16 zaczynamy URLOP!!!!:-) tzn 3 etapową podróż nad nasze morze, pogoda ma się poprawić, więc pakuję i sukienki i polary;-) o smaku gofrów też się mam zamiar przekonać:tak:
Życzę Wam mnóstwa kopniaków, przyrostu wagi maluszków, super wyników i ekstrapopisów kulinarnych, nie zapomnijcie też o manii zakupowej:cool2:... a wszystkim studniówkowiczom - udanej zabawy:yes:;-)

kurcze jestem załamana :-( miałam po raz kolejny zatruwanego zęba bo po pierwszym razie sie nie zatruł i teraz to g**** sie wypłukuje...i smakuje ochydnie....
kupiłam sobie dziś przepiękne śliweczki....i właśnie zaczęłam je konsumować tylko co z tego jak nawet nie czuje ich smaku bo w buzi ciągle ten ochydny smak:wściekła/y:!!!!

Yoka a co do tego,że dziewczynka zabiera urodę to nie jest sam przesąd tylko wina hormonów.A wiadomo,ze nie wszystkie hormony na każdego działają tak samo.Na synka rosną włosy na brzuchu i u mnie akurat jak najbardziej sie to sprawdza.jeszcze trochę i na plecach też obrosnę:-p

reklama
Yoka a co do tego,że dziewczynka zabiera urodę to nie jest sam przesąd tylko wina hormonów.A wiadomo,ze nie wszystkie hormony na każdego działają tak samo.Na synka rosną włosy na brzuchu i u mnie akurat jak najbardziej sie to sprawdza.jeszcze trochę i na plecach też obrosnę:-p

Ania nie strasz bo ja też mam owłosiony brzusio a dwóch lekarzy powiedziało że będzie dziewczynka, w USA jest na odwrót z tą urodą, jeśli kobieta pięknieje to znaczy że będzie dziewczynka bo ma dużo w sobie damskiego hormonu - i ja się tego trzymam:laugh2:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry