reklama

Grudniowe mamusie 2008

Czesc dziewczyny nie mam za dobrych wiadomosci nadal jest problem z zoladkiem dzidzi jest jakies rozwarcie lekarz powiedzial ze moze wszystko się ułoży do porodu zrobil mi jeszcze Amniopunkcje na wszelki wypadek zeby sprawdzic czy sa jakies ewentualne inne problemy z narządami, wyniki za 10 dni jestem zalamana placze caly czas boje sie strasznie moj maz w pracy boli go brzuch i caly czas dzwoni pytac sie czy odpoczywam.
A na dodatek mam duzo skurczy nie moge juz spacerować nic podnosic nie sprzatac tylko lezec i odpoczywac bo znowo jest ryzyko wczesnego porodu nie chce znowu tego przeżywać.
Wiec same zle wiadomosci a tu synkiem czeba sie zajac i nikogo do pomocy.

kochana trzymaj sie !!! jak Ty sobie z małym dajesz rade sama ? jak tu ani nosić ani nic ? dzielna jestes !!! Jestem dobrej myśli i trzymama kciuki za maluchę !!!

teraz jak kicham to krzyzuje nogi :-)

:-D

A moja córa miała dziś kochliwy wieczór, chodziłą i powtarzała "Tato, ty jesteś kochany!" "Mamo cudna jesteś!" ...Normalnie rozkłada na łopatki takie szczęście chodzące, już się nie mogę doczekać jak będzie miałą siostrzyczkę do psotek!

ja tez sobie juz wyborazam jak bedą dawać czadu diwe takie kozy u nas :-D

justyna - domyślam się jakiego masz stresa... napewno Liwcia cię mile zaskoczy, najważniejsze, że ona się cieszy i ma dobre nastawienie, to pół sukcesu!!

no cieszy sie i łatwiej mi bedzie jak bede wiedzieć że ona sie cieszy !!!

reklama
Witam mamuśki z rana.....

Sluchajcie poradzcie mi cos na ból szyji..... żle spałam i teraz ruszam sie jak robot....umre zaraz....cały prawy bok mam taki obolały i moge zapomiec o odwracaniu w tym kirunku głowy....masakra....:zawstydzona/y:

Kana - może jakaś maść rozgrzewająca, ja stosuję Pulmex dla niemowląt.

Zozakoza - nie martw się, to że on się aż tak nie przejmuje dobrze wróży , hehhe, napewno mu się spodoba.

A mi dziś śniło się, że urodziłam dzidzię, bezboleśnie, hehehe, potem za to cały czas trzymał ją mój mąż i nie chciał mi jej dać, dopiero na drugi dzień mu ją "wykradłam" i nakarmiłąm, hehehe, głupi sen, ale taka słodka ta dzidzia była, że ojejciu...

Czesc dziewczyny nie mam za dobrych wiadomosci nadal jest problem z zoladkiem dzidzi jest jakies rozwarcie lekarz powiedzial ze moze wszystko się ułoży do porodu zrobil mi jeszcze Amniopunkcje na wszelki wypadek zeby sprawdzic czy sa jakies ewentualne inne problemy z narządami, wyniki za 10 dni jestem zalamana placze caly czas boje sie strasznie moj maz w pracy boli go brzuch i caly czas dzwoni pytac sie czy odpoczywam.
A na dodatek mam duzo skurczy nie moge juz spacerować nic podnosic nie sprzatac tylko lezec i odpoczywac bo znowo jest ryzyko wczesnego porodu nie chce znowu tego przeżywać.
Wiec same zle wiadomosci a tu synkiem czeba sie zajac i nikogo do pomocy.
aniamanu kochana trzymaj się, zobaczysz wszystko będzie dobrze, musi być!!! i twoja kruszynka na pewno będzie zdrowa... zobaczysz...

Ale płodzicie, dziewuszki. Chwilkę człowiek nie zajrzy i już godzina czytania zaległości :-D

Aniamanu - głowa do góry, kochana!. Musisz myśleć pozytywnie, dla dzidzi i dla siebie, przecież nic jeszcze nie jest przesądzone, do porodu jeszcze sporo czasu. Mojej koleżance po badaniach prenatalnych powiedzieli, że córeczka poważną wadę genetyczną i będzie niedorozwinięta. Urodziła się CAŁKOWICIE zdrowa :tak:Nie masz kogoś bliskiego, kto mógłby Cię odciążyć przy synku? Wiem, jak to jest z takim brzdącem, dobrze sie mówi: leżeć i odpoczywać, ale to nie takie proste.

Yoka - a ja w pełni rozumiem Twoje podejście do tematu ciała i się z nim zgadzam :)

Dziewczyny, które mają problem z kręgosłupem - jestem po serii 5 masaży leczniczych dla kobiet w ciąży. Niesamowita ulga. Naprawdę polecam!

hej hej !!!

ja juz moją panne zostawiłam :rofl2: a jakoś guzdrałam sie z ubieraniem to Liwia do mnie "no daj mi juz ten drugi papeć" :-D i ubrała sobie i idzie pod drzwi i cisla sie do srodka i nawet nie czuła potrzeby pożegnania sie ze mną :dry: !!!

Witam mamuśki z rana.....

Sluchajcie poradzcie mi cos na ból szyji..... żle spałam i teraz ruszam sie jak robot....umre zaraz....cały prawy bok mam taki obolały i moge zapomiec o odwracaniu w tym kirunku głowy....masakra....:zawstydzona/y:

a jakiś ciepły okład ????

witam mamusie po urlopowej przerwie:-)
Wróciłam z urlopu prosto na zwolnienie lekarskie - po 10 dniach od wyleczenia dróg moczowych znowu mam zapalenie dróg moczowych. Jade wieczorem do gina bo w moczu coś mi się jeszcze nababrało.

Animanu mocno trzymam za ciebie kciuki i za dzidzie,wierze że wszystko będzie dobrze.

Pozdrawiam

Cześć Mamuśki:)

Ja właśnie wróciłam z Katowic z badania tego co to ostatnio byłam, a nie było lekarki:) Mam zdrową dużą córcie (już na 100%) !!! Waży 562g:) Mam nagrany filmik jak ziewa, pokazuje język, macha nóżkami, liże sobie rączkę:) Jest cudna:) I wyobraźcie sobie że ma stópki po mamusi, bo ja mam ten drugi palec dłuższy niż ten duży i ona też!!!:):) Wszystko się super rozwija i działa jak należy:) Jestem zachwycona:) Pokazała dupeczkę tak że już nie ma wątpliwości że to Zuzia:)

Poza tym byłam w Ikei i qrde nie było na stanie tego mojego łóżeczka:( I czeka nas znowu wycieczka do katowic...

Kupiłam kilka ciuszków "dziewczyńskich" :) i byłam na pyyysznych pierogach ruskich:)

Fajny miałam dziś dzień!!!

GRATULACJE zdrowej dziewuszki:-)

Dziekuje dziewczyny ze sie martwicie zawsze moge na was liczyc martwie sie od rana do wieczora ale mysli mam pozytywne i wierze ze moja córcia będzie zdrowa. Wlozylam duze lozko do pokoju synka bo nawet juz nie daje rady go nosic od razu boli mnie brzuch.
Pozdrawiam.

Aniu Słóńe cały trzymam kciuki za Wasze zdrowie.

A my wczoraj wróciliśmy bez problemu ze Starachowic bo jechaliśmy inną droga i omineliśmy korki;-)
Odwiedziłam frzyjera i kupiłam sobie parę rzeczy oraz śliczne 2 pajacyki dla córci i sukieneczkę :-)

W tym tyg. jadę na badanie krwi , moczu i glukozę więc zobaczymy jak działa mój orgaznizm. 10 wrzesnia mam zwykłą wizytę no i wtedy pewnie na USG się zapisze i zobaczymy jak Oliwka rośnie.
W poniedziałek razem z mężem zaczynamy Szkołę Rodzenia i już się nie moge doczekać:-)
A 13 września jedziemy z moją suczką Yanną na jej pierwszą wystawę w Warszawie.
Mąż ją będzie wystawiał ja jako fotoreporter będę. Na pewno wstawię kilka fotek i dla Was. Dla Nas to ważny dzień bo zakładamy hodowlę psów:-)

reklama
Cyprysiowa koncert oglądalismy w tv i też szukałam Cie w tłumie:-D wcale nie dziwię się Wam że wróciliście do domu....ludzi było strasznie dużo:szok:
Brawo Bydgoszcz:tak:umiecie pomagać!!!!!

Wyczytałam gdzieś... już nie wiem gdzie... ale jestem na tysiąc procent pewna, że tak było!!! To tak jak inne dziewczyny na forum u nas o wadze dzidzi nadają... Jeden tyle waży.. drugie tyle...Jedna kobitka 3,5 ma na + a inna 13kg ma na +. I tak ma być!!! Jeden żołądeczek troszkę szybcej... a inny troszkę wolniej.. ale dla mnie to normalne... każdy z nas ma swój rytm i trzeba go uszanować... I uszanuj spokojny rytm twojego niunia.... PAMIĘTAJ każde dzidzi ma swój czas!!!
Liczę na Ciebie...

Aniamanu posłucha ewelw, ma rację:tak:I nie martw się, wszystko na pewno ułoży się!!!

Cześć Mamuśki:)

Ja właśnie wróciłam z Katowic z badania tego co to ostatnio byłam, a nie było lekarki:) Mam zdrową dużą córcie (już na 100%) !!! Waży 562g:) Mam nagrany filmik jak ziewa, pokazuje język, macha nóżkami, liże sobie rączkę:) Jest cudna:) I wyobraźcie sobie że ma stópki po mamusi, bo ja mam ten drugi palec dłuższy niż ten duży i ona też!!!:):) Wszystko się super rozwija i działa jak należy:) Jestem zachwycona:) Pokazała dupeczkę tak że już nie ma wątpliwości że to Zuzia:)

Poza tym byłam w Ikei i qrde nie było na stanie tego mojego łóżeczka:( I czeka nas znowu wycieczka do katowic...

Kupiłam kilka ciuszków "dziewczyńskich" :) i byłam na pyyysznych pierogach ruskich:)

Fajny miałam dziś dzień!!!

Agatkas to jeszcze raz wielkie gratulacje stuprocentowej dziewuszki:-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry