reklama

Grudniowe mamusie 2008

Witajcie wieczorkiem.
Ja po pracy byłam dzisiaj taka zmęczona, ze słabo mi się zrobiło w sklepie. Dotarłam do domku i położyłam się zdrzemnąć, tak sie rozespałam, że spałam ponad 2 godzinki.
Zrobiłam ogromną michę salatki makaronowej, ale przez tą zgagę nie chce mi się jeść, za to ciągle chce mi się pić.
Moja Mała ostatnio tak się wierci, czasami to czuję, jakby chciała mi nogę albo rękę przez cipkę wystawić, tak ją dziwnie czuję na dole i od razu lecę sikać. :laugh2:

reklama
justyna - jeśli pierwsza ciąża była przyczyną cukrzycy to prawdopodobieństwo wystąpienia cukrzycy w drugiej ciąży wynosi 90%. Zatem jesteś niewiarygodną szczęściarą i zaliczasz się do pozostałych 10%, gratuluję!!

blizniaki - mam identycznie!!! czasem mam wrażenie, że wystawi łapkę i da mi cześć, hehehe. No i czasem jeszcze robi mi taki korkociąg, bleee, hehehe. A zgaga to moja nowa przyjaciółka, nie opuszcza mnie niemal...

Witam mamuśki z wieczorka

Ja wróciłam właśnie z pracy, czuje się bardzo zmęczona - od paru dni tak mam na dodatek nic mi się nie chce , leń się ze mnie zrobił. Mam nadzieje że ten stan mi szybko minie.

Czy ktos wie coś na temat Aniamanu? Martwie się o nią - dawno się nie odzywała.

Hej Mamuski!
Co do ruchów dziecka to w poprzedniej ciązy powiedziałam mojemu gin że mały sie rzadko rusza, czasami nawet z 4 godziny sie nie rusza i od razu wsadził mnie do szpitala. Jednak tam stwierdzili ze nie ma sie co denerwowac a przede wszystkim ruchy trzeba obserwowac w spoczynku i wtedy co jakiś czas mozna je zaobserwowac. U mnie tak było że np w jednej godz. był jeden ruch potem przez 2 godz nic i w czwartej np 3 ruchy i tak jakby je zliczyc to uzbierało by sie w ciagu dnia 10-15 ruchów. Niepokoic sie mozna jesli długo nie czuje się żadnego ruchu. Niektóre mamy puszczają muzyke na full żeby obudzic dzidzię coby sie ruszyła.

reklama
A ja mam troche inny sposób-który skutkuje...jak chcę żeby troche poruszała się to jem coś słodkiego i zaraz czuje kopniaczki, nie wiem czy to przypadek czy to zadowolenie naszej Julci z Rafaello:-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry