reklama

Grudniowe mamusie 2008

Yoka, nie załamuj się, na pewno wszystko jest ok. A Twoja Córcia jest duża i już ma coraz mniej miejsca na fikołki, poza tym dzisiaj taki śpiący dzień, ze wcale jej się nie dziwię, pewnie śpi i dlatego nie czujesz.

reklama
polecam również wejść na tą stronę (jak ktoś nie ma bajeczek bo ja wciąż jeszcze nie mam i bardzo się cieszę że mam internet) Anikino - Kraina Zabaw Dziecięcych

pwa83 dzięki za stronkę bardzo fajna....
A tak a propos pwa twój nick tak bardzo kojarzy mi się z moja poprzednią pracą, bo nie wiem czy wiesz ale w telefonii komórkowej skrót pwa=program wymiany aparatów:-p:-D:laugh2:

Co do śpiewania to chyba ja sobie daruje, wolałabym nie stresować naszej małej moim fałszem:tak:talentu u mnie brak:laugh2:mój mąz za to uważa że może spiewać:-D ale chyba będę zmuszona używac w tym czasie korków do uszu:szok:
Ja natomiast siedząc przy kompie skorzystałam z linku, który podałyście (sorki nie pamiętam która z was doładnie go wkleiła) BabyRadio.pl Pierwsze Radio Dzieci - Strona główna
Moja Julka szaleje przy tej muzyczce:-D:laugh2:

Aniamanu będzie dobrze trzymam kciuki!!!

YOKA trzymaj się dzielnie, na pewno wszystko jest dobrze:tak: i koniecznie odezwij sie po usg!!!!

Ale nieładnie...nawet nie przywitałam się:zawstydzona/y:
A więc dzień dobry...

My dzisiaj rano bylismy u pani doktor, wyniki super, serduszko Julci wali jak dzwon:tak:a teraz kopie jak szalona, nie wiem czy to wpływ tego radia:laugh2:
Do wagi dodajemy 0,5kg:-)

Zrobiłam juz zakupy i dzisiaj na obaidek szykuję naszą słynna lasagne...mniam mniam:-)

Miłego dzionka;-)

witam wszystkich!
yoka nie martw się taki dzień mój mały też dziś spokojny!
aniamanu wszystko będzie dobrze zobaczysz mała się urodzi zdrowa jak rydz!
ja byłam wczoraj na wizycie mały się wypioł i ma nas w dupie ale wszystko ok dostałam skierowanie na glukoze i ponownie na toxo ha ha ha znowu będą mnie kłuli,dostałam wczoraj prezent od lekarza (buteleczkę dla dzidzi i kilka ksiazeczek) fajnie co nie.
ja dziś trochę spokojniejsza oby tak dalej.

A co do zgagi, ja w pierwszej ciąży miałam ją może raz czy dwa, a Jasiek miał tyle włosów, że nie było widać skóry głowy! A teraz zgagę mam trochę częściej, ale nie męczy mnie za bardzo.
Za to ostatnio mam wrażenie, że mam za dużo żeber ;) Tak mnie uciska między brzuszkiem a żebrami, że nie mogę znaleźć żadnej dogodnej pozycji. Mała dalej aktywna od 22 przez pół nocy. Pęcherz mam tak skopany, że mam wrażenie, że ciągle chce mi się siusiu. Masakra. Jasiek bardziej mnie oszczędzał...

no to jest nadzieja, że moja dzidzia będzie miała włoski:-D z ta aktywnością w nocy moje dziecko ma to samo, szaleje na maxa a ja dodatkowo co noc mam maratony do wc:zawstydzona/y: juz mam dość czasami 6-7 razy:wściekła/y: póżniej gniję w wyrku do 10:zawstydzona/y:, b cięzko mi wstać.

yoka maleństwo pewnie śpi;-) , ale super , że masz dzisiaj usg - Twoje obwawy zostana rozwiane - tez pewnie wariowałabym ze strachu:no:będzie dobrze:tak:

aniamanu trzymamy kciuki z moją kruszyną za Twojego skarbka, zanim się urodzi napewno wszystko się unormuje:tak:

Czesc mamusiom i tatusiom prawie wogule nie wchodzilam na int. duzo odpoczywalam skurcze ustaly zdarzają sie jeszcze ale w mniejszych ilosciach nie wychodze z domu a jak juz musze to wiem ze na drugi dzien bede miec skurcze i muszę dwa razy wiecej odpoczywac. Mam pierwsze wyniki narazie jest dobrze czekam na reszte. ale dowiedzialam sie od mojego pediatry co to znaczy podłużny zoladek i jak to sie leczy a wiec jesli zoladek jest podluzny to znczy ze cos pod zoladkiem jest za waskie nie wiem co ona tez nie jest pewna wszystko się okaże po urodzeniu, zoladka sie nie wyleczy przez tabletki tylko trzeba operowac ale podobno ze 80% takich przypadków zanika przed narodzinami i dziecko rodzi sie zdrowe , wiec teraz wiem czego moge sie spodziewac i jestem spokojniejsza do gina ide w srode to zobacze czy cos sie zmienilo.
Pozdrawiam was i wasze maleństwa.

aniu cieszę się , że jesteś:-)
Myślę , że twoja Mała będzie w tych 80 % i będzie zdrowa.

Witam dziewczyny
aniamanu głowa do góry...napewno wszystko będzie dobrze.....

A ja jestem załamana...od wczoraj nie czuję żadnych ruchów...i do tego brzuch mnie boli...nie wiem czy to z nerwów...umówiłam się dzisiaj na usg na 18 i do tego czasu chyba zwariuję....tak sie boje że coś złego sie dzieje...:-(:-(:-(

Yoka na pewno Oliwcia śpi ;-)
A brzuch boli bo wiesz nacisk mamy przeogromny na różne mniejsze narządki. :happy:

Ja na 14 jade do lekarza i dowiem się czy cukrzyca mnie dotyczy....
Wogóle dzisiaj chodzę jak Terminator :laugh2: Tak mnie boli prawy jajnik jak chodzę , że lewą nogę stawiam normalnie a prawą się podpieram...:-(

Nie chcę zapeszać ale od 2 dni się wysypiam pomimo chodzenia do kibelka i szaleju mojej Małej w nocy;-)
A jutro wstajemy o 6.00 i zaczynamy szybkie przygotowania do Naszej pierwszej wsytawy.
Baterie do apratu juz ładuje :tak:
Wystawa zaczyna sie o godz.10.00 na stadionie "Gwardia" w Warszawie więc zapraszam Warszawianki pooglądać:-)

Miłego Dnia Moje Kochane Brzuchatki:-)

pytia - u nas to samo, żebra do likwidacji, hehehe i noc tez jast na szaleństwa!

Yoka - mam nadzieję, że wszstko ok i czekam na wieści. Też myślę, że dzidzia może mieć bardziej leniwy dzień, nie martw się za bardzo (chociaż wiem, że to chyba niemożliwe), pewnie dzidzia fikała jak spałaś, albo byłaś w ruchu i nie zauważyłaś. Trzymaj się i staraj się nie myśleć za dużo, może odpocznij sobie, zjedz coś co lubi dzidzia i wtedy da o sobie znać, trzymam kciuki.

dziewczyny dzięki za pocieszenie ale to już trwa drugi dzień.....to nie jest tak że dziś jest spokojna....nie czuję jej od wczoraj rana....wątpię że mała...która zawsze wariowała i nie dawała mi spać nagle przed dwa dni nie dała znaku życia bo śpi....:-(:-(:-(próbowałam już wszystkiego....i słodkości i śliwek po których zawsze wariowała i nic....ale modlę się żeby to Wasze słowa się sprawdziły a nie moje myśli...:-(

reklama
Witajcie;
u mnie dziś straszna szaruga za oknem, aż mi się nic nie chce:-(
Ale za to patrzę sobie na śliczne małe łóżeczko, które mój Adaś wczoraj złozył i jestem przeszczęśliwa.

aniamanu wszystko będzie dobrze.

Yoka a myslę, że Oliwka po prostu słodko śpi i zbiera siły na wasze dzisiejsze spotkanie;-)

Marzycielko trzymam kciuki za psiaka. Pochwal się potem oceną:-)

Jesli chodzi o zgagę i ilość włosów, to jeśli faktycznie istnieje powiązanie między nimi - obawiam się, że moje dziecko będzie miało afro, albo dready:-D.
Zgagę mam prawie po wszystkim, bez względy na porę dnia...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry