reklama

Grudniowe mamusie 2008

reklama
:-)Witaj Pinokia!!;-)
Ojj ale mi narobiłaś smaka na goferki z bita śmietanką ..............:tak: nad morzem wszystko smakuje lepiej niż w domku a gofry to juz wogóle rewelacja:-):-):-)

pwa i misiówka fajnie, że dodajecie propozycje wierszyków - wkońcu zaczęłam czytać córci -aż kopie, ze hohho:laugh2::laugh2:chyba z radości:-D

Agatkas - ja niekonwencjonalnie, hehehe - do wiersza Czesłąwa Miłosza jest napisana muzyka i ja uwielbiam to od dziecka, moje dziewczynki też :-) a oto słowa wiersza:
Przypowieść o maku

Na ziarnku maku stoi mały dom,
Pieski szczekają na księżyc makowy
I nigdy jeszcze tym makowym psom,
Że jest świat większy, nie przyszło do głowy.

Ziemia to ziarnko - naprawdę nie więcej,
A inne ziarnka - planety i gwiazdy.
A choć ich będzie chyba sto tysięcy,
Domek z ogrodem może stać na każdej.

Wszystko w makówce. Mak rośnie w ogrodzie,
Dzieci biegają i mak się kołysze.
A wieczorami, o księżyca wschodzie
Psy gdzieś szczekają, to głośniej, to ciszej.

Misiówka znam:) Mogę Ci zaakompaniować na gitarce nawet:) Świetna piosenka!

Mam pytanko. Ja tak wczoraj Agacię co do ruchów uspokajałam ale teraz ja się zaczęłam denerwować.
Ostatnie trzy tygodnie kilka razy dziennie mała się wywracała w brzuchu aż miło aż tu nagle od trzech dni ledwo ją czuję:( Raz rano i raz wieczorem i to tak od niechcenia. Już trzy dni tak ma:( Miałyście też tak czasem, bo nie wiem czy panikować czy jeszcze nie?

No to z tymi terminami i porodami miałyście róznie. Ja jednak od 36 tyg. piję dużo herbatek z malin, biore Operal i uprawiam dużo sexuuuu:-D

A ja właśnie zjadłam pyszną pizzę i czekoladę..:dry:;-)

Jutro mam wizytę u gina i dowiem się jak moje wyniki i czy mam cukrzycę.Aż jestem ciekawa tych badań.

Agatkas - super pioseneczka, uwielbiam ją. A z gitarką, to już w ogóle bajka!!
No i co do ruchów, to ja bym nie panikowała, skoro się tak kiełbasiła w brzusiu, to mogła zmienić pozycję i może dlatego ją gorzej czujesz poprostu... Standard to 10 ruchów na dobę - jeśli tyle naliczysz, to luzik.

My też po obiadku, upiekłyśmy z Misią kokosanki dla tatusia i zaraz zmykamy na wieczorny spacerek, co by w tłuszczyk nie obrastać.

Agatkas odnośnie ruchów dziecka w ciąży znalazłam na necie coś takiego;-):
"Dzieci są najbardziej aktywne między 24. a 28. tygodniem ciąży, kiedy mogą jeszcze swobodnie poruszać się w macicy, ale ich ruchliwość zmienia się i prawdopodobnie jest ściśle związana z tym, co robisz. Płód uspokaja się, kiedy Ty jesteś w ruchu, a ożywia się, gdy odpoczywasz. Nie sugeruj się jednak doświadczeniami innych kobiet – każde dziecko ma własny model ruchliwości i własne tempo rozwoju. Dopóki nie następuje całkowite zaprzestanie ruchów – wszystko jest w porządku."

No to może jeszcze faktycznie nie będę jeszcze panikować..... może mój nastrój jej się udziela , bo ostatnio taka jakaś "rozmemłana" jestem.... dobrze że jutro już piątek:)

reklama
hej !!!

pranie czeka, kuchnia zagracona czeka a ja tutaj !!! :-)

zrobiłam glukoze, gin nawet pozwolił mi w domu bo mam glukometr i mierzenie to nie dla mnie problem bo przy Liwii 3x dziennie musiałąm sie kuć ! i tu szok byłma prawie pewna ze powtórzy mi sie ta cukrzyca a tu wynik mi wyszedł 124 :szok: hmmm a w poradni mi mówiła ze prawie pewne ze bedzie znowu cukrzyca ! czekam aż gin wróci z urlopu i popytam co i jak !!!

Dziewczyny, czy bolą was sutki? Ja mam tak tkliwe, że czasem nawet powietrze mnie boli:baffled:, już nie wiem jak je chronić, juz nie mówiąc o tym, że boję sie że ból nie minie jak dzidziuś się urodzi będę przechodziła męki podczas karmienia:-(

ja tak miałam teraz troche mi przeszło !!!

co do terminu to ja miałam wywoływany poród w 38tc przez cukrzyce !!! no i teraz sprytnie oblczyłam ze jak mam termin na 12 to wypadnie mi moze koło mikołaja rodzić jak mi znó wywołać będą musieli a tu jak nie będzie cukrzycy to bede sie bujać moze i do świąt :-D poczekamy zobaczymy !!!!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry