• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Co do bólu pleców to ja mam jakis nietypowy. Wszędzie piszą, że to normalne, że boli na dole - w krzyżu - ale mnie boli wyżej, tak na wysokości zapięcia od stanika. I najgorsze jest to, że odpoczynek nie pomaga. Właściwie to jak stoję, czy chodzę, to jest ok, ale jak tylko się położę to od razu kuje. Ulga jest tylko po masażu, dlatego mam codzienne sesje przed snem :-)
mam tak samo! Ból w krzyżach i kości ogonowej jak dużo chodzę ale najgorszy jest własnie ten na wysokości łopatki - czasem budzi mnie w nocy i boli przy każdej pozycji:/ Pomaga faktycznie masaz lub stanie - siedzenie potęguje ból.

reklama
No to chyba ja jakaś erotomanka jestem:-pbo ja dostaję szału jak mąż zmęczony. A jak miałam infekcję to myślałam że oszaleję. Uwielbiam swoje libido bo dobraliśmy się pod tym względem z mężem idealnie:-p Mnie martwi czas po porodzie kiedy nie da rady:-(

cwietka spróbuję choć wydaje mi się to obrzydliwe:-) Dzięki:-)
A tych masaży to ci zazdroszczę bo ja nie mogę się doprosić,w naszym związku nie ma nic za darmo,masaż za masaż,a mi się nie chce:-)

Ostatnia edycja:
cześć babole

jejku ale się wściekłyście z tym pisaniem!
jak już wszystko nadrobię to zapomnę co miałam komu odpisać i dupa!

tunia ja mąż wróci to koniecznie daj znać jak tam sprawy z teściami

sunnflower współczuję bólu, ale najważniejsze, że to nic poważnego

kwestia libido....hmmm dla mnie nie istnieje, ale mój mąż ostro napiera, więc czasem się poprzytulamy. Najbardziej rozprasza mnie jak podczas akcji:D oliwka się wierci...tak jakoś dziwacznie...

a ja masaż miałam wczoraj :-D
przychodzę do C. z balsamem w ręce i pod pretekstem smarowania pleców balsamem (bo sama nie dam rady :-p ) domagam się " żeby tak ciut pomasował bo boli od noszenia brzuszka ciężkiego :-D

ja się właśnie strasznie rozlazła zrobiłam, nie wiem gdzie libido uciekło, mąż pyta mnie kiedy wróci mój temperament, bo też w tych sprawach jesteśmy bardzo dobrani, a w ciąży to się taka kluśka mamuśka gruba foka zrobiłam i mi się po prostu nie chce,

agbar mój też chyba do lutego musi poczekać aż się połóg skończy, choć pewnie jeszcze kilka razy uda mu się mnie zachęcić na jakieś "małe co nie co":-D
i też jak Ty tylko bym się przytulała, kiziała, miziała, ale na jakieś super erotyczne ekscesy to nie bardzo, właściwie to mam nadzieję, że po połogu wszystko wróci do normy

olcia dla mnie to też takie dziwne :-)

a u mnie znów coś pod góre...:wściekła/y: pisałam Wam, że od 3 m-cy usiłuję załatwić z medicoverem reklamację nienagranej płyty usg, nie korzystam z ich usług, wysłałam pismo o rozwiązanie umowy i co?? baba dziś do mnie dzwoni, że mogą ją dopiero rozwiązac 25 października i muszę za te ostatnie miesiące zapłacić składki 7 stów ponad, powiedziałam babie, że nie zapłacę, że od tak długiego czasu z nimi nie mogę się dogadać, że reklamacja nie załatwiona, że ja nie będę płacić im za nic, najwyżej windykator będzie mnie ścigał, konto w banku i tak wyczyściłam więc mi na nie nie wsiądą, tylko mąż się chyba wścieknie, bo on nienawidzi jak urzędasy robią ludzi w bambuko, a ja teraz nie mam wolnych tylu stów żeby im płacić za miesiące kiedy nic nie mogłam załatwić a z usług medycznych nie korzystałam, grrrrryyyyyy:wściekła/y:

eee, a może jak zmienię dowód osobisty i będę mieć nowe nazwisko to mnie nie dopadną??? hihihi :)

lwiczka a na kiedy masz termin??? bo widzę, że Ty "młodsza" ode mnie o 2 dni tylko, chyba sarka i gosia mają też podobny wiek ciąży, robimy zakłady kto pierwszy się rozpakuje?? hihi :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ewelinka86_7
  • profile.png
  • forum.png
    Zobacz posty
  • message.png
    Prywatna Wiadomość
  • blog.png
    Odwiedź blog
  • add.png
    Dodaj jako kontakt
  • email.png
    Wyślij email
user-offline.png

Hej mamuski. Może ma któraś z was sprawdzony pomysł na ból pleców. Od 4 dni boli mnie u dołu po lewej stronie. Ciężko mi się chodzi nie wspominając o tym, że nie mogę się normalnie ubrać. Nie mogę stanąć na lewej nodze, żeby się prawie nie przewrócić. Może wiecie jak temu zaradzić?? No i ta zgaga przed spaniem ;/ Czym bliżej porodu tym więcej dolegliwości. A po poniedziałkowym usg termin porodu przesunął się na 23 grudnia więc ciekawe święta się zapowiadają. :) Cieplutkiego i miłego dnia wam życzę kochane :*

Witam,
u mnie takie bóle pleców zaczeły sie w czwartek tydzien temu, najpierw bralam apap ale nie bardzo pomagał :(. W poniedziałek byłam u mojej ginekolog ( już nie umiałam prawie że do niej dojść :( ) i dowiedziałam sie że mam rozchodzenie sie spojenia łonowego. Biore czopki Diclofenac i tabletki Ossopan. Jeżeli do 7 dni mi nie przejdzie bede musiała iśc do szpitala :(, leżę i czekam aż przejdzie z tyłkiem na poduszce.
Proponuje Ci wizytę u Twojego lekarza. Nie warto czekać i sie męczyć, może od razu dostaniesz jakieś leki. Pozdrawiam.

Co do bólu pleców to ja mam jakis nietypowy. Wszędzie piszą, że to normalne, że boli na dole - w krzyżu - ale mnie boli wyżej, tak na wysokości zapięcia od stanika. I najgorsze jest to, że odpoczynek nie pomaga. Właściwie to jak stoję, czy chodzę, to jest ok, ale jak tylko się położę to od razu kuje. Ulga jest tylko po masażu, dlatego mam codzienne sesje przed snem :-)

Moja łopatka przyłącza się do Twoich pleców :) Musiałam chwilę postać w kuchni i teraz boli już tak, że aż mi gorąco i zaraz zwariuję... A za godzinę Mąż wraca z pracy razem z gośćmi. Chyba się położę plackiem na ziemi, może to coś pomoże. Tylko jak potem wstanę?...

ewa nie mogłabyś kupić w aptece jakiś plastrów rozgrzewających na ból? tylko nie wiem czy można to w ciąży stosować, albo jakieś maści rozgrzewająco-przeciwbólowe?

tylko ja bym się wcześniej lekarza poradziła bo nie mam pojęcia czy w ciąży można

ok, idę smażyć te kotlety i ziemniory obrać, bo ja tak lubię jak mąż wraca a obiad ciepły czeka :)
ale ze mnie kura domowa :)

u mnie libido tez na wakacjach ;-)

przespalam sie, zrobilam spaghetti bolonskie - PYCHA :-) teraz ide po mala do przedszkola, a potem do fryzjera przyciac jej grzywe.

sunflower - super, ze wszystko ok!!!

reklama
Ja mam identyczne bóle pleców!!!! Ale mnie pomaga lezenie, czasem..Bo najczęściej nic i rzeczywiscie jak stoje to boli mniej. Uff jak ulga bo myślałam, żem ufoludek. Kupiłam sobie koszule nocną, kubek i kosmetyczke. Musiałam iść po leki i tak jakoś zeszło...Ale nie było zel. Maly troche szalała w brzusiu, czasem zakuło ale spokojnie pozałatwiałam, tylko, że 100% dłuzej niż zawsze:confused2::confused2::confused2::confused2::confused2:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry