• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

ja mam zamiar kupić sobie koszulę muzzy ale u nas w sklepie bo jest za 31 zł a na allegro drożej :)

a ja się pokłóciłam z siostrą i ojcem i to tak na maksa, że teraz to mnie brzuch boli :( no i jestem po wizycie ale to na odpowiednim wątku

hehe no i widzę, że zaczęłyście obstawiać która pierwsza się rozpakuje z tych co mają termin gdzieś tam bliżej świąt... sama jestem ciekawa. ja już pisałam (podobnie jak Anka) że chciałabym, żeby mojemu Mikusiowi zachciało się wyjść na ten świat ok. 15 grudnia - tak żeby na święta być w domku.

reklama
hej dziewczyny
wpadam na chwile, nawet nie mam czasu uzupełnić dzisiejszych braków...mam nadzieję, ze dzien Wam minął dobrze... u mnie ok po wizycie(na wątku wizytowym opisałam) nici ze zwiedzania porodówki, przynajmniej dzisiaj ;-) od przyszłego tyg mam chodzic na KTG do szpitala i sie zaprzyjaźniać z personelem ;-):-)
tak więć lecę do ksiazek, bo do dziś wyznaczyłam sobie termin opracowania materiału, od jutra nauka :tak: a chciałbym zdązyć przed Modelkami ;-)

aaa dziś zrobiłam ostatnie zakupy Natalkowe (podkłady pod materac, okrycie na przewijak i osłonki silikonowe na brodawki) no i dostałam maila od goscia z Allegro, ze wysłał paczkę z laktatorem (Medela, używany za 30 zł) ciekawe ile będe czekała ;-)

miłego wieczorku życzę

Zauważyłam, że macie grudniowe mamusie :)

ja jestem z 19.12 dokładnie tak :) termin mam przewidziany na datę swoich urodzin :)

Może i ja się przejdę do lumpka po trzecią koszulkę ? taką do porodu ?

Ja koszul nocnych nienawidzę więc mam kupiona tylko jedna do porodu a na oddział piżamki zapinane na 3 guziki. Poza tym chce się jak najszybciej pozbyć tych wielgachnych piżam i kupić coś w czym poczuję się lepiej. Przez cała ciąże czuję sie tak aseksualna że chce jak najszybciej wrócić do dopasowanych, seksownych koszulek nocnych :P

olkale jak to ostatnie zakupy?? Wszystko już masz?? Boziu a ja z zakupami stoję i tylko się załamuję codziennie co jeszcze mam do zakupu... Zaskoczyłaś mnie z tym KTG w szpitalu... chyba będę musiala zapytać lekarza za tydzień czy tez powinnam chodzić na KTG... Fajna ta twoja ginekolog, że ci tak doradza:)

Wiolcia_6, oj sexualność na chwilkę na bok :)

Ja również mam już prawie wszystko.
Dziś zapłaciłam za podgrzewacz i zestaw buteleczek.
Brakuje mi tylko pościeli :) ale z tą obiecałam, że się wstrzymam do przyjazdu siostry z UK, bardzo chce mi kupić.
Przynajmniej ktoś się interesuje czy czegoś mi nie potrzeba.

hej mamusie, ze mnie stres zszedł, bo już po wizycie:-)
co do koszul, to mam dwie, obie rozpinane u góry, nie są typowo ciążowe, ale nadają się i na ciążę i do karmienia (wypróbowane przy starszej córci). Tylko obie są na krótki rękaw, Milę urodziłam w środku lata, a teraz maluszka urodzę zimą.. i tak zastanawiam się, czy zimno nie będzie:tak:

Tunia, fajnie, że sytuacja u teściów trochę się wyjaśniła:-D
cos zmęczona jestem..
pozdrawiam

reklama
Bodzinka renczysia ja też mam tą koszulę w te misie:) dla mnie jest fatalna, heheh mam po Wiktorze i w zadne juz do karmienia nie mam zamiaru inwestować. Uważam że wstajac w nocy do dziecka będzie mi po prostu za zimno, mam piżamki a piżamke (górę) podciągasz do góry i heja z karmieniem;)
A do porodu mam ...z poprzedniego porodu, dziw że nie mam na niej ani jednej plamki krwi:)

Wiolcia na oddziale podejrzewam że akurat piżamka będzie mało komfortowa a dwa mogą wymagać koszuli bo krocze trzeba wietrzyć i lekarzowi na obchodzi trzeba sie rozkraczyć na dzień dobry:)

Dziewczynki a zapomniałyście o mnie z tym terminem okołoświątecznym;) ale ja siebie obstawiam na szarym końcu:p

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry