• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

z kartonu po wózku moja Wiki ma zrobiony domek - ze skośnym dachem, otwieranymi drzwiami i oknami:-D ledwo 3 lata, a już własna chata:tak: no i pierwszy dom, ktory w całości zbudował mój mąż:tak:

Sun co z twoimi planami,wczoraj rodzić nie mogłaś ale dziś,super termin,Antylopka to samo. Na porodówkę bo już chce sobie znowu popłakać ze szczęścia że poraz wtury ciocią będę:-D
u mnie cisza....
mąż ma wolny weekend, to trzeba się postarać o poród:)

Witajcie!
Zaraz poogarniam Wasze posty:) tak tylko na gorąco napiszę, że zniszczono nam samochód - lampy stłuczone, szyba wybita i przerysowane całe kamieniem....Zgadnijcie kto??? Właśnie policja wszystko spisuje....tak nie można żyć....
Buziaki i już Was czytam :)
porażka z ta babą - psycholką!!:szok:

Tak z innej beczki polecam piosenkę LADY PANK "Krzycz mały krzycz":) słowa the best, m.in::-)
"wyciągneli Cię na ogromny boży świat,
czujesz że jest źle i na powrót żadnych szans,
nie najlepsze idą dni, co więc pozostało Ci,
co pozostało Ci?pozostało Ci??
KRZYCZ MAŁY< KRZYCZ, tyle Ci zostało,
KRZYCZ MAŁY KRZYCZ jakby to był napad":-)
Tak dla tych co już mają Maluszka przy sobie oraz specjalna dedykacja dla Sun:)
mój chyba gdzies to podsłuchał i się rozmyslil...:baffled: nie wiem gdzie on Lady Pank tu usłyszał:no:
a czas leci, jutro termin wg Polaków

reklama
Ja sobie odpoczywam teraz, cały czas Was czytam, w miedzy czasie załatwiania spraw zakupu mieszkania plus prasowanie ciuszków. Zostało mi jeszcze tyyyyyllleeee ciuszków małego, ale nie chce mi się prasować :/ Zaraz muszę tyłek zwlec z łóżka i iść z psem ...:/

cześć dziewczynki

ja tylko na chwilunię
mała śpi, ja sie godzinkę też przespałam i teraz mogę bezkarnie do Was zajrzeć

urodziłam jak wiecie w poniedziałek 22 o 23.44. Do szpitala trafiłam w niedzielę tylko na sprawdzenie ciśnienia...,a wyszłam w środę o 14.
mała jest boska, idealna, śliczna, przekochana, i baaaardzo głodna.
bardzo absorbująca jest szczególnie w nocy (karmienie dosłownie co 1,5-2 godziny) plus niuńkanie (bo u mamusi najlepiej)
jest maleńka bo przy wypisie miała 2800, więc w prawie wszystkich ciuszkach się topi, a kombinezon, który kupiłam od 0-3 rozmiar 62...sięgała dosłownie do połowy...licząc oczywiście kaptur. Zakupiliśmy kilka maleńkich bodziaczków dla wczesniaków i są dobre no i nowy kombinezon.

o porodzie napiszę później na odpowiednim wątku, ale jednym słowem - masakra. A nastawiłam się na lekki poród drugiego dziecka:/// teraz ledwo siedzę - strasznie mnie jeszcze ciągną szwy i boleśnie kurczy mi się macica:/ oczywiście ból brodawek sutkowych mnie też nie ominął...

w ogóle żyję jakby obok siebie...wczoraj wstałam i zobaczyłam, że śnieg spadł, w tv nagle reklamy świąteczne, mam nagle dwoje dzieci...wszystko mnie jakoś zaskakuje, a ja powoli staram się w tym wszystkim odnaleźć

buźka dla Was
postaram się zaglądać częściej jak mój kochany ssaczek będzie na to pozwalał

p.s. czy mówiłam że jest boska???

Cześć brzuchatki i mamusie :)

Córeczka poszła dzisiaj wcześniej spać to postanowiłam zrobić sobie herbatkę i zobaczyć co u was. Myślałam że mamy nowe maluszki ale jakaś cisza przed burzą chyba nastała.
Zaczynam sobie wmawiać, że jednak mój synek to będzie grudniowy w 100% bo jakaś zupełna cisza u mnie a 1.12 już w środę. Brzuch opadł maksymalnie napina się cały czas. Już nawet przestałam się tym przejmować i wsłuchiwać czy będą jakieś skurcze z tego czy nie. Oj cieżko już... mam nadzieję, że nie będę musiała Alkowi dawać na drugie imię Mikołaj ;)

reklama
ja się nie odzywam bo leżę cały czas, brzuch mnie boli dość mocno, stawia mi się, mam skurcze, mam dziwne przeczucie, że Zuzka będzie chciała wyjść wcześniej i nie dotrzymam do wizyty 9 grudnia, trzymajcie &&& zeby siedziała w brzuchu jak najdłużej, bo na prawdę kiepsko się czuję, jak się nasili to wszystko to pojadę na IP, pierwszy raz w ciąży, ale dosłownie cały brzuch mnie boli, a już jestem po nospie forte

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry