bakterie w moczu
ja tez sie na poczatku ciazy zmartwilam tym. ale i moj lekarz i moja siostra ktora jest lekarzem mowia ze jest ok. inne parametry by musialy byc jeszcze podniesione np leukocyty..
a tak to moga byc bakterie tez z pochwy. oddany mocz nie jest odrazu badany wiec troche bakterii jak sie dostanie z pochwy moze sie namnozyc. nie martw sie tym jesli nie masz pieczenia i reszta ok to pecherz powinien byc ok. wiem, ze niektore dziewczyny sa leczona na te bakterie ale ja mam przez cala ciaze raz wiecej raz mniej i ani razu nic mi lekarz nie kazal brac. a facet sie powinien znac na rzeczy bo od 30 lat jest ginem i ma klinike leczenia plodnosci i chirurgiem w 2 szpitalach wiec sadze, ze jak baktereie w moczu byly by bardzo grozne to by u mnie zareagowal juz dawno. czasem wystarczy, zebys wiecej pila.
apropo badan. mi nikt nie sugerowal badania na paciorkowca -- czy to standard czy dopiero jak sa podejrzenia?
nawet nie kaze mi gin powtarzac hbs i wr przed porodem bo powiedzial, ze to bezsens jak mialam juz robione na poczatku i szkoda robic. mowi ze dop. nikt mu nie zwroci uwagi ze nie zleca to nie bedzie zlecal tych badan (oczywiscie sa platne bo to prywatny gabinet wiec mi na reke).
na hiv tez mi nie dawal