• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Hej,

pojechałam na IP ale skierowali mnie do poradni przyszpitalnej, bo powiedziałam że na kontrolne KTG. Tam bez problemu mi zrobili KTG i wręcz się zdziwili dlaczego wcześniej nie miałam robionego. Jednoznacznie moja Pani ginekolog została okrzyknięta (nie wprost) niekompetentą, bo w tak zaawansowanej ciąży powinnam mieć już któreś z kolei KTG a ja nie miałam wcale !!! Tak więc bardzo miły i troskliwy personel się mną zajął, lepiej niż moja prywatna lekarka, poważnie. Z dzidzią ok, tzn serduszko ładnie bije, mały sobie spał i nie dał się rozbudzić. Czynność skurczowa macicy - żadna :-( Następne badanie w poniedziałek, razem z badaniem przez lekarza.

Ale zgłodniałam :)

reklama
Ufff Oliwka zrobiła kupkę!!! a w zasadzie kupichę;/// ogromną! Dosłownie po pachy:) musiałyśmy się domyć pod kranem haha

jejku nie wiedziałam, że kupa może sprawić tyle radości :))) cudnie!

ainah - najwazniejsze, ze wszystko ok z dzidzia :)

olcia - gratuluje kupki :)

a moja Alunka spi juz trzecia godzine - szkoda, ze w nocy tak nie jest ...

Ja też po wizycie na Polnej miałam ktg i badanie-rozwarcie 1,5cm wiec na razie słabo, mała zeszła już niżej, tętno w normie, troche krwawię, ale niestety skurczy żadnych więc będzie 2011 chyba że coś ją ruszy przede wszystkim pogadałam z moją położna która mnie trochę uspokoiła że mała przyjdzie kiedy będzie chciała, że na razie jest jeszcze sporo czasu i nie ma co panikować więc czekamy, a jutro wybieramy się na sylwestra do znajomych mamy blisko więc nie będę sama w domu siedziała.

Ostatnia edycja:
Wróciliśmy z synkiem dzisiaj do domu. On jest taki cudowny i taki śliczny. Mimo,ze poród hardkorowy jest wart tego bólu i strachu, który przezyłam podczs porodu. Spi teraz u mnie na rekach. Widzę, ze tyle sie wydarzyło na forum. Fajnie, ze sa nowe dzieciaczki.

Elena.. bidulko... ale dobrze że już jesteście w domku. Gratuluję i cieszę się że wszystko jednak się dobrze skończyło.
My bu=yliśmy na moment na dworze ale -9 więc ne ma co przesadzać - już się nie mogę doczekać kiedy będę śmigać z wózkiem.
A jak to jest z tym tacierzyńskim? bo w tym roku był tydzień a od pryszłego mają być 2 tygodnie, ale czy to zależy od tego w jakim roku urodziło się dziecko czy w którym jest urlop wykorzystany?

Cześć kochaniutki:-)

sun urlop jest zależny od tego kiedy wykorzystany. Jeżeli w tym roku to tydzień a w przyszłym już dwa:-)Tylko trzeba pamiętać żeby go wykorzystać do pierwszego roku maluszka bo potem przepada.

A ja mam pytanie czy wy przed badaniem bioderek wkładałyście maluchą tetrówkę między nóżki? Bo każdy mi co innego gada i już sama nie wiem co mam robić.

Ja się zgłaszam do klubu MAMA ZOMBI,Seb\uś nie daje spać,zamienił sobie dzień w noc i na odwrót:-( Ale i tak jest cudownie:-D

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry