• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

słuchajcie a jak to jest z imieninami?trzeba ustalić pierwsze po urodzinach czy można jak się komu podoba, bo u nas pierwsze po urodzinach wypadają 18-go stycznia i nie bardzo mi się uśmiecha bo w styczniu pełno innych imienin rodzinnych, a potem są w maju - to możemy sobie ustalić e w maju i już?

reklama
no wlasnie nie chodzi o zaciazenie za 1 razem ale o utrafienie w plec. My tez za 1 razem zaskoczylismy-a mialam nadzieje ze trafie tak na marzec kwiecien 2011 a tu sie na 2010 udalo zalapac. Ja tam nie celowalam wogole czy chlopiec czy dziewczynka-a oni mają córke wiec teraz ma byc chlopiec. Podejrzewam ze ona tyle czytała kiedy i jak sie sexic ze pewnie trafią w faceta:D
my po wizycie u lekarz-antybiotyk na twarz i oczko. no i toaleta noska ciag dalszy-a Ala tak sie strasznie drze jak jej asporatorem czyszcze ze wcale mnie nie cieszy ten jej katarek:( A ja mam diete-musze wyeliminowac nabial-tzn mleko calkowicie a pozostałe ograniczyc zeby Ale nie dociązac tylko jej pomóc ta wysypke zwalczyć
co do głowki to i PAulina i Ala szybko podnosily- zaraz po porodzie jak sie naswietlalysmy to jak lezala na brzuchu to mi uciekala z tego inkubatorka i co chwile musialam poprawiac bo sie przeduwala poza to legowisko

No ale jak to jest z karmieniem piersia jak dziecko zabkuje?Bo jak taki ssak ma juz zeby to chyba nie latwo jest karmic:eek:
bez różnicy! u nas najgorzej było na początku, a potem to pierś przyzwyczajona.

Antylopka - chyba nie widziałaś mojej propozycji, albo po prostu nie odpisałaś - no w każdym razie pisałam, że są u nas takie malutkie bodziaki niebieski z napisem kolejorz - i jak chcesz to mogę Ci kupić i wysłać.
Miłego spokojnego dnia dziewczynki
kurcze mogłaby być wiosna żeby się dało z maluchem na jakiś normalny spacer wyjść...
Kochana, dzięki za pamięć. Mamy piżamki kolejorza - Wiki juz ma trzecią, no a Adaś pierwszy jego śpioch z Kolejorzem.:)

My z młodym nie chodzimy jak jest przodem. Nosimy go ewentualnie bokiem. Zresztą w ogóle mało go nosimy, bo jest gruby (;)), jak już to w chuście albo jak go coś boli. Przodem jest ewentualnie u Taty na kolanach, ale zawsze wtedy Mąż jest mocno odchylony do tyłu, żeby młodego nie pionować za bardzo. No i Franek sobie okręca główkę i wszystko ogląda po swojemu :)

Do raczkowania jeszcze nam daleko (chyba ;)), ale to pełzanie jest też śmieszne ;) No a główka mnie dość zaskoczyła, bo wszyscy mówili, że na pierwsze podnoszenie trzeba długo poczekać. Moja bratanica była dość leniwa i bardzo długo nie chciało jej się w ogóle ruszać główką na brzuchu - po prostu leżała na rękach. Także nieźle nas Franek zaskoczył :)
bardzo dobrze, dzidzia sobie obserwuje i poznaje nową pozycjęL)
Bywają leniwe dzieci, ale to gorzej z takimi, niz z "pracowitymi". Cieszcie się, że Was pozytywnie zaskakuje:D oby tak dalej!!

słuchajcie a jak to jest z imieninami?trzeba ustalić pierwsze po urodzinach czy można jak się komu podoba, bo u nas pierwsze po urodzinach wypadają 18-go stycznia i nie bardzo mi się uśmiecha bo w styczniu pełno innych imienin rodzinnych, a potem są w maju - to możemy sobie ustalić e w maju i już?
my ustalamy jak nam się podoba, a nie pierwsze po urodzinach. Wiktoria jest z sierpni i nie ma w grudniu tylko w maju, Adaś też ma imieniny ustalone na maj. I w nosie mam, że wszyscy mówią, że grudniowy Adam najpopularniejszy!wtedy mówię, że on nie ma patrona Adama biblijnego, tylko św. Adama i dlatego imieniny w maju. I każdy się wtedy zamyka, hehe

Asjaa u nas jest dokladnie tak samo:tak:Przy cycu zasypia a jak chce go polozyc to oczy jak 5 zl.W dzien to jakos mozna przezyc ale gorzej w nocy:sorry2:
u nas tak się dzieje w nocy więc zluzowałam i mała śpi z nami, wtedy cyc na żądanie prawie przez sen wyciagam i tyle, i ja spię i Milunia szczęściwa:tak:w dzień to zależy, czasem uśnie sama odłożona a czasem też i u nas w łóżku przy cycu.

Dziś była u nas położna, Milena nadal żółciutka, musimy to pilnować choć mi sie wydawała mniej żółta, chyba zawołam lekarke na wizytę do domu z przychodni, niech oceni - ponoć vit.E się podaje. Pępek był nieciekawy cos chyba kiepsko szło nam jego pielęgnowanie, bo położna się nie szczypała i teraz juz tak jej zwisa że tak powiem na jednym włosku. Psikamy octeniseptem(ja sobie krocze też)ale chyba przejdziemy na stary poczciwy spirytus ale teraz obawiam się że na taki naruszony pępuszek będzie ją ostro piekł..
A jutro jadę do szpitala do ambulatorium szwy ściągnąć - niby rozpuszczalne ale położna oceniła że mocno trzymają i nie wyglądają żeby się miały szybko rozpuścić:wściekła/y:...mnie nic krocze nie boli, kompletnie już ale jak pomyślę o ściąganiu tam szwów to słabo mi się robi:( miała któraś?)
Teraz niunia śpi, dziś podałam jej pierwszy raz vit KiD na razie spokuj, mam nadzieję że nie będzie jej to męczyć...
Moi panowie pojechali na zakupy bo w domu już pustki po mału, maja mi też rogala do karmienia kupić bo na siedzaco jak karmię to pokulona cała jestem i plecy już zaczynaja mnie rwać...
Z każdym dniem bardziej się odnajduję choc brakuje mi czasu dla starszego brzdąca a przez to że jest chory to czasem muszę go przeganiać od małej, serce mi się kraja widzę że mu przykro, już nawet mu sie wyrwało kilka razy że go już nie kocham:( choć zapewniam go o tym na każdym kroku...

edit:
już zadzwoniłam - jutro ok 13 będzie u nas pediatra:)

Ostatnia edycja:

My ustalamy według patrona. Franciszka z Asyżu jest 4 października i wtedy będą imieniny. Chyba że Franek wybierze innego patrona jak dorośnie :)

Co do kołysanek, to ja dziś grałam młodemu kolędy na keyboardzie i zasnął już na pierwszej zwrotce "gdy śliczna panna" ;) A myślałam, że posłucha mamusi... Ech...

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry