• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

reklama
jaomar20 tyg plus 2 dodatkowe o ktore sie pisze podanie :) tak mi moja kadrowa sama powiedziala ze mam tak zrobic :0)

mamolka no mis ie wlasnie dzisiaj skonczyl okresior :D i wlasnie dzisiaj zaczelam mam nadzieje tylko ze maz nie wpadnie zpudelkiem czekoladek walentynkowych ;) chociaz mu zabronilam kupowac cokolwiek bo malo asy mamy ale moze jakiegos chabzia kupi :P hehe :)

dzień dobry:-)

Ale dziś mróz za oknem z rana był:baffled: już miałam odprowadzić Amandę razem z Martyną do przedszkola ale jak zobaczyłam ze jest 12 na minusie to spowrotem w kimono poszlam i Ami po 9 mnie obudziła :rofl2:
Porządki zrobiłam i mogę spokojnie posiedzieć :rofl2:
Sobota u kumpeli na urodzinach jej synka mi minęła i gdyby nie to ze w niedziele zajęcia w szkole miałam to bysmy nocowali a tak to jeszcze musiałam prowadzić na szczęście nie było dużego ruchu i dałam rade ;-) bo sobie P. wypił trochę razem z mężem Karolci:tak: bo musieli oblać nasze grudniowe dzieciaczki czyli Martynę(03.12) i Maksymka(30.12) he he:-)

jaomar20 tyg plus 2 dodatkowe o ktore sie pisze podanie :) tak mi moja kadrowa sama powiedziala ze mam tak zrobic :0)

mamolka no mis ie wlasnie dzisiaj skonczyl okresior :D i wlasnie dzisiaj zaczelam mam nadzieje tylko ze maz nie wpadnie zpudelkiem czekoladek walentynkowych ;) chociaz mu zabronilam kupowac cokolwiek bo malo asy mamy ale moze jakiegos chabzia kupi :P hehe :)

wiem że można na 2 tyg przed terminem przejść na macierzyński a potem odliczyć je od tych 20 tyg, ciekawe co to za 2 dodatkowe?

Aluśka- kiedyś dawno temu pytałas się do kogo chodzę z bioderkami ( zapomniałam czy już ci o tym pisałam czy nie :-) wiem wiem - skleroza nie boli :))- więc na Hipoteczną 4 do dra Matuszewskiego

Ostatnia edycja:
Jakaś taka dziś smutna jestem, nie lubię walentynek i ich nie obchodzę, ale już chętnie bym się przytuliła do Marcina chyba tęsknota zaczęła się odzywać. A Jula stwierdziła, że z okazji walentynek może Madzię bez końca całować, bo ja jej nie pozwalam bo cały czas by to robiła, a jak jej mówię, żeby przestała to ona: " Tak bardzo kocham Madzię, że nie mogę się powstrzymać." No i co na to odpowiedzieć.

joamar na drugie dziecko to jest 22 tygodnie chyba
a te dwa dodatkowe to są wg kodeksu pracy ale jezeli nie napiszecie podania to pracodawca nie ma obowiązku przyznać tych 2 tygodni extra. POdanie trzeba złożyc 2 tygodnie przed zakonczeniem macierzyńskiego i pracodawca nie może odmówić.
Ja od razu złozyłam podanie o przedłuzenie jak zgłaszałam Ale do ubezpieczenia
Moja Paulinka juz by sie tez z Alą bawiła-pokazuje jej swoje zabawki, jak jej cos kupie to leci i tez pokazuje... musze ją pilnować bo pokazuje na ALi gdzie ma oczy nosek itp i wtyka tam paluszka:) Poza tym nasladuje to co ja-zwlaszcza zmiane pieluchy-uwielbia sie bawic chustkami do mycia pupy-caly dom nimi wytrze a potem np moją albo męża buzie tez wyciera:) porządnisia jedna. Ale pieluche swojej lalce to nakłada idealnie-w szoku jestem ze sie tak szybko nauczyla...

wiem że można na 2 tyg przed terminem przejść na macierzyński a potem odliczyć je od tych 20 tyg, ciekawe co to za 2 dodatkowe?

Aluśka- kiedyś dawno temu pytałas się do kogo chodzę z bioderkami ( zapomniałam czy już ci o tym pisałam czy nie :-) wiem wiem - skleroza nie boli :))- więc na Hipoteczną 4 do dra Matuszewskiego
ja z Amandą chodziłam na Hipoteczna tyle ze do Salema a potem prywatnie do Farmedu ale jak ten lekarz się nazywał to nie pamiętam :sorry: bo nie przypadł mi do gustu:eek:
a z Martyna idę do tego samego co miałam pierwsza konsultacje

sprawdzałam na isap.sejm.gov.pl ( art 180 i n.) 20 tyg przy urodzeniu jednego dziecka przy jednym porodzie + do 6 tyg urlopu na prawach urlopu macierzyńskiego który jest udzie;lany jednorazowo w wymiarze tygodnia lub jego wielokrotności bezpośrednio po macierzyńskim( czyli rozumiem że zasiłek macierzyński też wtedy otrzymujesz). 182' p 3 Dodatkowego urlopu macierzyńskiego udziela się na pisemny wniosek pracownicy,
składany w terminie nie krótszym niż 7 dni przed rozpoczęciem korzystania
z tego urlopu; pracodawca jest obowiązany uwzględnić wniosek pracownicy.

+od 2011 2 tyg ojcowskiego

reklama
Kupiłam małemu cebion. Chcę go podać bo mam wrażenie, że wydzieliny zrobiło się nieco więcej. Jak go podajecie? W sensie czy całą dawkę na raz czy dzielicie?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry