Ewa ja myślę że szybciej dojdzie sygnał zza ściany (czyli kolejnej klatki) niż z dwóch pięter poniżej czy powyżej, a na pewno wiesz że w sąsiedniej też nie ma dzieciaków

ale tak dla spokoju też bym stawiała że to mogło się przyśnić
Tylko że my mieszkamy w bloku, który kiedyś był hotelem i tu są takie długie korytarze w każdej klatce i mieszkania obok siebie. Więc my po prawej stronie mamy jeszcze dwójkę sąsiadów, a po lewej trójkę plus tyle samo po drugiej stronie korytarza. I to wszystko jest jedna klatka. Dlatego napisałam, że z innej klatki raczej sygnał nie dojdzie

No ale najmłodsze dziecko na naszym piętrze klatki jest gdzieś w podstawówce... I to jedyne mieszkanie z dziećmi...
Dobry
Ewa jejku pisz tak dalej w do 18 Filipa z lozeczka nie wypuszcze ;-) Nie no w nocy to takie przesłyszenia koszmarne są.
Ja musze Filipa wyekspediować do lóżeczka bo sie budzi, cyca nie chce i chyba mu niewygodnie ale.....mam sciza, że jak będzie spał sam to mi oddychac przestanie..Łóżeczko niedaleko o ewidentnie nie budzi sie jesc ale...Jejku nio pępowine musze sobie odciąc hi hi hi.
Franek co prawda śpi tylko w łóżeczku od zawsze, ale jak go przenieśliśmy do drugiego pokoju, to też chodziłam pierwszej nocy co chwilę sprawdzać, czy wszystko ok. Najbardziej się denerwowałam, jak była cisza

Ale Pucek ewidentnie poczuł się swobodnie z swoim pokoju - śpi jak prezes: nogi rozwalone, ręce rozwalone. Nawet smoka wypluwa po sekundzie - a zdarzało mu się wcześniej, że nie dawał go sobie wyjąć nawet na spaniu.
No i ja też powoli zaczynam doceniać to, że "odzyskaliśmy" swój pokój. Śpimy po ciemku (przy łóżeczku zawsze świeciła się mała lampka), możemy swobodnie rozmawiać, oglądać coś. Mąż sobie wczoraj bez problemu wyczyścił akwarium (dotąd nie robił tego wieczorami, żeby Franka nie obudzić). No i nie walają się po - jakby nie było - pokoju gościnnym pieluchy, kremy, brudne tetry itp. A ja na regale odzyskałam półkę, na której dotąd stał koszyk z rzeczami Franka - mam więcej miejsca na książki

Także - polecam wyprowadzić dziecko, o ile jest gdzie