reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

moje dziecko ewidentnie jest głodne, a nie chce się pić. bo pić to sobie popije wodą, herbatką lub soczkiem. jak mu sie chce tylko pić to zlapie cyca, zrobi kilka lyków i koniec, ale on po tej zupce jak sie dorwie do cyca to jakbym mu zabrać miała tak wcina ten głodomorek :-)

reklama
Sun - ale się uśmiałam. Wiem, to tragiczne z tymi wróbelkami, ale wyobraziłam sobie jak taki wróbelek puff - pęka :-D
Kochana, mogłabyś pstryknąć sobie fotę w tych alladynkach, bo sobie tego nie wizualizuję, a bardzo mnie zaciekawiłaś jak to to wygląda. Uwielbiam takie pumpowe spodnie, ale góry i dołu razem jeszcze nie widziałam.

Ewa - współczuję zniknięcia opon. U nas też na początku były jakieś kradzieże i myślę, że to musieli być robotnicy, ale teraz wejście do garaży jest porównywalne ze zdobyciem twierdzy - najpierw czytnik kart, potem jeszcze drzwi otwierane kluczem.

Moje dziecko - butelkowe - też się zupką na długo nie najada, ale ona niewiele tej zupy w sumie zjada. Pół słoiczka/pół filiżanki. Tylko dwa razy zjadła całą porcję, ale też po 2 godzinach popijała mlekiem.

Kurcze - mam stresa - w niedzielę będę pierwszy raz w życiu prowadzić zajęcia on line. Boję się okrutnie - muszę materiały przygotować i przetestować sprzęt. Małżon w tym czasie wyjdzie na spacer z wrzaskunem, więc nie będę mogła na niego liczyć, jak komp odmówi posłuszeństwa.

Może dzieciaczki piersiowe po słoiczku po prostu chcą pić.:confused:

Coś w tym jest. Pucka obiad trzyma 3-4 godziny, ale po zupce czy warzywach zawsze wypija dużo wody. I to na kilka razy. Ma taki system, że jak chce mu się pić, to zaczyna sucho kaszleć - dwa kaszlnięcia i uśmiech - wtedy trzeba podać kubek z wodą ;) Taki cwaniak ;)

Hejo:)
Małżon w pracy bo odrabia jakis dziń sprzed Świąt, a ja musiałam się zwlec do starszego, bo młodsze jeszcze spi. Wiktor ma zapalenie gardła i migdałków, na razie spróbujemy bez antybiotyku ale jak będzie do jutra gorączkował to jutro mu podam:/

ewa współczuje włamania, niestety rzeczywistość otwiera nam czasem oczy az przykro:((( dobrze że jakiś rowerów tam nie mieliście, no ale opon szkoda ale to rozumiem ale farby? po co komu farby??!! Chyba kradli byleby kraść

Tunia ja ostatnio miałam taki gnit w żółądku, proponuje krople żołądkowe, chyba najlepiej pomagają, bo renni czy coś takiego to za słabe:/ a o jaka bakterię ci chdzi? o helikobacter? nią zarazić się nie można. A jesli chodzi o wirus rota to jak najbardziej, wtedy uważaj.

moja zjada zupkę ok 17, i potem dopiero ok 20 na noc mleko, ale się tym najada, tak mi się wydaje hehe, soczków nie rozcieńczam, a wode tez pije bez problemów:)

Tunia, spróbuj podać od razu wodę. Ja też kombinowałam z rozcieńczaniem soków i słabo Franek pił, a okazało się, że czysta woda mu najlepiej smakuje.

A za tymi złodziejami to ja już nie nadążam. Motorynkę sobie chyba z tych trzech opon zrobią. A niech im tam - jest nowy dzień, słonko, będzie dobrze...

Hej.
Trochę mnie muli dzisiaj. Późno poszliśmy spać z M. Wypiliśmy sobie wieczorkiem piwko. Mmmm ale dobre było!:-p

Ja tak jak sarka podaję słoiczek koło 16-17.00 i po zjedzeniu całego jest wieczorne mleko jest około 20-21.00.

Po wczorajszych deszczach nie ma śladu. Mam nadzieję, że tak zostanie.

gabi mój też się nie najada. potrafi zjeść cały słoiczek, a za chwilę muszę cyca dawać bo on głodny! nie wiem skąd mi się ten głodomor urwał

Może pić chce??? Jak ja podam jakieś jedzonko to synek co chwila pije moje mleczko, a w nocy to nawet 5 razy chyba. W każdym razie je więcej mleka i po słoiczku dużo zjada.

Cześć i czołem!
U nas dzisiaj znów pusto - Małżón poszedł remontować mieszkanie, więc jesteśmy same z Idą. Wprawdzie wpadnie na obiad, ale potem znó wybywa. Ehhh... Ale musimy sie z tym remontem pospieszyć, bo meble kuchenne prawie gotowe, a jak je zamontują i bedą ok, to zamawiamy szafę do naszego mieszkania.

Tunia - ja daję soczek baaardzo rozcieńczony wodą. Czystego chyba Idencja nigdy nie dostała. Ale wody pić nie chciała. Herbatka też średnio podchodzi.

U nas słoiczek koło południa, potem ok 17 mleko, ok 20. kąpiel i do łóżeczka z butlą. Potem pobudka o 12, przenosiny do naszego łóżka i spanie do rana.

reklama
krolcia ty o piwku a ze mna po ciazy cos nie tak i nie moge sie napic zadnego alkoholu, po 2 lykach piwa dostaje duzych plam wrecz bordowych na twarzy i szyi i w miejscu gdzie wychodza jest mi bardzo goraco...nie mam pojecia od czego to:no:
nie ma jakiejs lekarki na forum? bo na wizycie u internisty wstyd zapytac :-D

Do góry