• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Gosia, u nas mleko z kubka jest w nocy - 120 ml (tak tylko na smak ;)) i na drugie śniadanie - 180 ml. Kubek spokojnie mieści do 210 ml, a w razie czego można kupić też większy, ale na razie nie ma potrzeby :)
Poza tym dwa pozostałe mleczne posiłki to kaszki, więc jemy je łyżeczką. No i obiad, kanapki, owoce - rękami albo łyżeczką.

Lecę jeść swój obiad, bo zaraz się Pucko obudzi, trzeba go będzie karmić i się zbierać.
Nie lubię czwartków - wszystko w pośpiechu. A jeszcze z pracy dzwonili, żeby wstąpić po korektę. Niby fajnie, bo ostatnio zlecenia przychodzą dzień po dniu (wczoraj odesłałam redakcję), ale chcę jeszcze o Jagiellonkę zahaczyć po odprowadzeniu Młodego do żłobka. Mogę nie zdążyć. Na szczęście znam wykładowcę, z którym są pierwsze zajęcia i mogę się założyć o wszystko, że się spóźni ;)

reklama
słońce świeci więc pranie chciałam zrobić, a młody mi nie pozwala wrrrr niech już wróci mój grzeczny synek bo tego łobuza mam chwilowo dosyć :-D

ewa no ja o większym kubku wcześniej nie myślałam... póki co będzie butla bo tylko ona mieści tyle mleka. w nocy na szczęście już nie pije...
a co do nocy to dzisiaj się Mikołaj obudził o 3, wstał i w ryk. małż wstał i zabrał go do nas i tylko poczuł nasze łóżko to oczy zamknięte i dziecko spało!! oj nie lubi Miki łóżeczka. zaczynam się zastanawiać nad większym łóżkiem do niego bo się tak kręci, że się non stop obija i przez to się przebudza. akurat mamy taki pokoik gdzie singiel by się zmieścił między 3 ściany i tylko z przodu małż by musiał jakiś "płotek" wykombinować hehe

Ja chyba po prostu nie lubię polskich filmów ;) No może z wyjątkiem Kolskiego. Chociaż przez Afonię nie przebrnęłam. Ale za to Wenecja - mistrzostwo świata.
A tak ogólnie... Ciężko mi powiedzieć, jakie filmy lubię, bo to zależy od... filmu ;) Tajne przez poufne oglądałam chyba ze sto razy.

Wenecja zrezczywiscie cudna, a na Tajne przez poufne w koncowej scenie zawsze placze ze smiechu :)))) oststnio podobal mi sie nowy Woody Allen "O polnocy w Paryzu" i " Czarny Labedz"

koncze, bo Nina mi truje, zebym sie z nia pobawila ... Alicja na spacerze z opiekunka, bo pogoda piekna i nie chcialam, zeby w domu sie kisila

Antylopka - Wikunia to niezla panna!!! moja ma 5 lat i wzrostu tyle samo, a waga 17,5 kg :shocked2:

a co do nocy to dzisiaj się Mikołaj obudził o 3, wstał i w ryk. małż wstał i zabrał go do nas i tylko poczuł nasze łóżko to oczy zamknięte i dziecko spało!! oj nie lubi Miki łóżeczka. zaczynam się zastanawiać nad większym łóżkiem do niego bo się tak kręci, że się non stop obija i przez to się przebudza. akurat mamy taki pokoik gdzie singiel by się zmieścił między 3 ściany i tylko z przodu małż by musiał jakiś "płotek" wykombinować hehe

Gosia ja od paru dni też się zastanawiałam czy większe łóżko nie spowodowałoby, że Lusia będzie mniej się budzić. Bo jak do niej wstaje to albo ma głowę wciśniętą w kąt, albo nogę na ochraniaczu, albo gdzieś jej się ręka zaplącze, a jak się obraca z boku na bok no nawet w drugim pokoju słychać :-D. Tylko u nas wiązałoby się to z przeniesieniem jej do drugiego pokoju bo w naszej sypialni nie ma miejsca na większe łóżko.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry