• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Thinka same będziemy po co nam ktoś jak my możemy :-)))
Ale prawdopodobnie otwarcie się opóźni :/

Ewa z tym odkładaniem jest przewalone bo ciężko komuś wybrać,jak pracowałam w lumpku kiedyś to zawsze koleżanki mówiły żeby im odkładać,a niestety nie brały nawet połowy z tego,ale zawsze mogę Ci dać znać wcześniej przed dostawą i mama może zaglądnąć i sama wybrać coś wnusiowi,a jak będziesz w Rzeszowie to oczywiście zapraszam.Ewentualnie jak będziesz chciała cos konkretnego a będę miała to zrobie foto i jak cos to odłoże i mama zabierze lub Ty jak będziesz na miejscu.A póki co to chyba w grudniu otworzymy,bo nie wiadomo kiedy będzie umowa itp.Trochę tez jest do zrobienia :-)

Jeśli chodzi o odzież dla ciężarnych to nie wiem czy są osobne sorty,ale jak by były to jak najbardziej byśmy brały.Mi ciężko było znaleźć leginssy ciążowe czy spodnie w lumpkach,ale jak już urodziłam to dziwnym trafem wpadały mi w ręce heheh

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Thinka niestety to było już ich 4 badanie :-( teraz jak pisałam mają za dwa tygodnie wizytę w dziecięcym szpitalu klinicznym i tam pewnie się dowiedzą co dalej mają robić:confused:
Renczysia mam teraz to samo :rofl2: jak idę do ciuszka w poszukiwaniu "normalnych" spodni dla siebie to same ciążowe widzę :-D
Wiolcia patrzę i własnym oczom nie wierzę ze ten czas tak szybko pędzie:szok: Toż to za niecałe dwa tygodnie Krzyś już roczek będzie mieć:szok: I jak imprezę urodzinową już zaplanowaną masz?:rofl2:

bRY NA WIECZÓR...
Aluśka dzieła Amandzi śliczne :-)
Badanie nie wyszło bo Lolo za maly i zamiast naciskać jak było słychać to naciskal jak chciał..Najlepiej by było własnie na śpiocha zrobić badanie..No jutro idziemy do laryngologa, kolejne badanie i zobaczymy co i jak...
Renczysia &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Mam smaka na sanki dla Fifka ale mamy jedne Lolkowe więc chyba na ta zime jeszcze starczą...

dzis mi dzieciaki wczesnie zasnely, to mam chwile na BB :tak: ale zaraz spadam lulac, bo jutro mam szefostwo ze Szwajcarii w pracy, wiec musze byc piekna, elegancka, wyspana i usmiechnieta :-D a po pracy uwowilam sie z groupona na manicure i malowanie hybrydowe - podobno to jakis trwaly lakier utwardzany UV, ktory ma sie trzymac 3 tygodnie ... zobaczymy

Wikunia tez byla ladnie spiaca, jedzaca, na nocnik sikajaca... wszystko§ zawsze mowilam; ze pierwsze dziecko jest na zachete i u mnie to prawda. Adas teraz to taki sygnal ostrzegawczy, aby za bardzo sie nie rozpedzac...

to sie chyba sprawdza, bo Nina to bylo dziecko aniol - od 3 m-ca przesypiala noce, jadla bez problemu, potrafila sie zajac soba. a Alicja to jest maly czort - chwili nie usiedzi na tylku ... ale nie powiem, od tygodznia przesypia nocki ;-)

Dziewczynki chciałam się Wam pochwalić że za około 2-3 tygodnie z żoną wspólnika mojego męża,otwieram sklep z odzieżą używaną,mam nadzieje ze będzie dobrze.A jak nie to hm... trudno ale warto spróbować czegoś.Trzymajcie kciuki żeby było dobrze.

SUPER! trzymam kciuki :tak:

Postawić bańki dziecku z owsikami w tyłku - niewykonalne... Musieliśmy poczekać aż Pucek porządnie zaśnie. I to nawet nie dlatego, że go coś bolało - on nawet nie raczył zauważyć, że ma bańkę na plecach. Próbowaliśmy na tysiąc sposobów, ale cały czas wierzgał i bańki spadały.
No ale na spaniu wreszcie się udało - jedna co prawda odpadła w połowie, ale druga jest ok. Porządny bąbel się zrobił ;) Oby pomogło, bo już wystarczy tego kaszlu i kataru...:/

witam się wieczornie. jakoś ostatnio nie mam weny, żeby coś skrobnąć.
w zasadzie chciałabym dużo napisać, ale jak siadam do kompa to nie chce mi się stukać w tą klawiature.

antylopka rozbawiło mnie to, że pierwsze dziecko to na zachętę :-D ale może coś w tym jest bo na Mikołaja narzekać nie mogę. je ładnie, śpi ładnie, słodziak na maksa itd. itp. obawiam się, że drugie będzie znacznie gorsze hehe miki tylko się przewijać i ubierać nie daje - przy tym to akurat czasami można stracić cierpliwość!

renczysia &&&&&&&&& tylko nie rób tak jak któraś z dziewczyn pisała, tzn. nie sprzedawaj tego co lepsze za mniejsze pieniądze rodzienie bo w ten sposób się niczego nie dorobicie. mam nadzieję, że wam się uda :-)

aluśka zdolniacha z Amandy!!

bodzia oby z tym sluchem u Lolka to był jakis problem od infekcji, a nie coś poważniejszego.

cwietka ja też na Twoim miejscu bym nie rezygnowała z zajęć tylko dużo ćwiczeń, żebyś nie musiała zbyt wiele gadać i tyle

Mikołaj pierwszy raz od wieków zasnął w łóżeczku!!! co prawda z butlą mleka ale już sukces. tak to zasypial u nas i go przenosiliśmy bo w łóżeczku zamiast zasypiać to mógł się całą noc bawić. i tak nad ranem będzie pobudka mówiąca "zabierzcie mnie" :-D no ale powoli zaczynamy go przestawiać, że spać trzeba w łóżeczku :-)

A właśnie - kiedy podajecie wieczorne mleko? Przed myciem czy po? Bo my, od kiedy Frulo nie je kaszki tylko kanapkę plus mleko, kanapkę dajemy jakąś godzinę przed spaniem, a mleko już po myciu, tuż przed odłożeniem do łóżeczka. Jak to się ma do zdrowia zębów, które myjemy przy kąpieli? :/ Cyba kiepsko, co?...

Ja pytałam o to ostatnio dentystkę, powiedziała mi, że dobrze by było, żeby już nie pił tego mleka ale jeśli musi to żeby mu chociaż wilgotna tetrą przetrzeć te ząbki z grubsza.

Myśmy musieli zawitać, bo zauważyłam jakiś osad przy samym dziąśle:baffled:. Wystraszyłam się jak nic. Okazało się, że to nic groźnego, że mam mocniej szczoteczkę przyciskać a osad według dentystki na 90% od kupy syropów jakie ostatnio przyjmował:crazy:.

reklama
Hmmmmmmmmmmm ja na Lolka nie narzekałam, mógł byc na zachete..a Fifi jeszcze grzeczniejszy, spokojniejszy..Potrafi poraczkować sam do pokoju Lolka i się bawić nawet jak brata nie ma :-) Hmmmm pewnie dlatego mój instynkt macierzyński nadal WIELKI ;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry