• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

reklama
cześć laleczki,

Ja dziś miałam pracowitą niedzielę, sprzątałąm i sprzątałam - jakoś tak mnie naszło:) w piekle będę się za takie niedziele smażyła:)

Słomiana wdowo, nt to jest przeźierność karkowa, czyli taki fałd w którym znajduje się jak dobrze kojarzę płyn, i lekarz mierzy właśnie ten fałd, i normy tego pomiaru uzależnione są od wielkości dzidziusia, czyli wieku ciąży:) Mierzy się to ,żeby wukluczyć choroby jak np. zespół downa czy turnera.

mnie też dziś kuje, ale po prawej stronie ( z tej strony była owulka:), i napięta jakaś macica:) czyli ja się cieszę, bo dla mnie te bóle to nic innego jak rosnąca macica czyli też rosnący dzidzius:) ja w sumie jestem niespokojna jak mnie za długo nie kuje, a wczoraj to już miałam dziwne myśli, że chyba coś się niedobrego stało, bo nic a nic mnie nie bolało:)

zafundowałam sobie dziś leżak na balkon:) taka głupota a cieszę się jak dziecko:D bo wy macie działki, tarasy, a ja lubię na powietrzu spędzać czas, to teraz będę sobie siedziała na balkonie, i łapała promyczki słońca. I najważniejsze, że nie będę musiałą tego robić odgniatając tyłek na twardym taborecie:)

oczywiscie kciuki beda zacisniete za wszystkie wizyty w najbliższym tygodniu, bo widzę że dla wielu z nas będzie to ważny tydzień:*

Ostatnia edycja:
a ja na kniec dnia pokłóciłam się z mężem o imie dla dziecka :-D:-D to dopiero jest dobre, nie wiadomo co to za maleństwo a my tu już awantury robimy :confused: no to mam nadzieje ze u mojego skarba to nt też jest ok ! i trzymam kciuki za pozostałe panie :)

a ja chyba sobie pecherz przeziebilam:oo: wiec jutro bede zmuszona pognac z kubeczkiem o ile uda mi sie wydusic wiecej niz 3 kropelki:szok: i sprawdzic, ale cos czuje ze skonczy sie prochami antybiotykowymi bo ciagle czuje parcie na pecherz i swedzeniobolenie, zurawinowe tabletki biore od jakiegos czasu sporo pije i nie dziala:surprised::hmm:

Salomii ja tez mam problemy z pęcherzem:) wyniki z zeszłego tygodnia sa kiepskie, jakies nablonki płaskie, okragłe, fosforany i bardzo liczne bakterie. tez polykam tabletki na to, ale moim zdaniem baaardzo kwaśna woda, w naprawdę dużych ilościach daje ulgę. no zobaczymy co na te wyniki ginka powie na wizycie - oby przepisała coś skutecznego, bo wychodzi na to ze łazę z chorym pęcherzem od początku ciąży.

to ja ze Szwarou uzgodnię zeznania i też napiszemy o naszych teściach, hehe
Oboje są w porządku, trochę za bardzo się o wszystko martwią, ale się nie narzucają. Nie mam problemu w komunikacji z nimi i zatarć też nie było. Po prostu są w porządku.
Tomasz na pewno doda, że teściowa super gotuje, hehe
I można sobie z nimi pogadać o wszystkim, jak z rodzicami:) (chociaż tak do końca przecież nimi nie są)

Wspominalem juz ze tesciowa dobrze gotuje? :)

reklama
nieeee, pisales ze Ty robisz swietnie wrapsy :D

ja nie znam ani tesciowej ani tescia heeh tzn nie sa oficjalnym tesciami gdyz zyjemy na kocia lape :D
a nie znam ich bo nie zdazylismy sie jeszcze poznac:D raptem od oficjalnego stwierdzenia zwiazku bylismy w Pl tylko raz i na momencik wiec niestety nie bylo okazji :D teraz beda mieli w pakiecie :D ale slyszalam o nich same superlatywy wiec nie mam sie co martwic, poza tym mieszkamy 2000 km od siebie wiec w razie co tez nie byloby zbyt wielu okazji do klotni, w kazdym razie myslac o przyszlosci bierzemy pod uwage by rodzicow tu przynajmniej czesciowo sprowadzac bo nie wyobrazam sobie by zostali sami jak beda starsi tym bardziej ze moja mama jest sama a ja jedynaczka np w pewnym sensie ;D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry