• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

ja sie boje ze mi sie szyjka skroci :(( przez ten zabieg ktory mialam w listopadzie nachodza mnie takie mysli a te klocia sa dosyc intensywne, niestety wizyte mam dopiero w Piatek, wczesniej nie ma szans bo... mieszkam w Norwegii i tu podchodza do wszystkiego na luuzie, szczegolnie do tak wczesnej ciazy, oddzial ginekologiczny w moim miescie (i polozniczy) jest wlasnie zamkniety gdyz przerwa wakacyjna, na usg jade w piatek do pobliskiego Molde, ginekolodzy prywatni nie istnieja, jak pojade na pogotowie to moge sie zalozyc ze nikt mi nawet nie zajrzy gdyz bylam juz w poprzedniej ciazy nie raz, i teraz z krwawieniem, 13go mam leciec do Polski, bardzo chetnie bym sie tam teleportowala do mojego gina ale to tylko w filmach sf :/

reklama
nie było mnie dwa dni i półtora godziny nadrabiałam czytanie!!

myangel super, że w końcu coś pozytywnego się dzieje. ja się też bardzo martwię moją tarczycą ale musi być ok. a w ogóle do Polski w trakcie ciąży się wybierasz czy tylko Irlandia? ja chyba bym tam nie dała rady z tym ich podejściem...

Tunia gdzieś tam pisałaś, że panikara z ciebie :-) nie martw się ze mnie też i to straszna. nie wiem jak przeżyje poród. jak sobie pomyślę o bólu to masakra.

sunnflower witam!! no dołączam do tego, że może i z Tobą się spotkam na porodówce skoro poznańska pyra z Ciebie :-)

madalia Ciebie również witam. i tak z grubej rury zacznę z pytaniem które nie daje mi spokoju a w necie nie mogę znaleźć odpowiedzi. chodzi mi o prolaktynę. wcześniej już miałam z nią duże problemy i chciałam się zapytać czy są jakieś normy w ciąży? wiem, że musi być podwyższona ale o ile? bo moje wyniki mnie martwią. do tego walczę z tarczycą i endokrynolog narazie chce sprawdzić czy jak będę brała więcej letroxu to czy spadnie trochę tsh i jak zareaguje prolaktyna... gin też stwierdził, że poczekamy co wyjdzie w badaniu za 3 tygodnie i narazie mam się nie stresować. no ale jak się nie stresować jak z tą prolaktyną to już miałam duże problemy i nie daje mi to spokoju.
tak więc wybacz, że od razu męczę pytaniami ale może coś więcej mi powiesz na ten temat :-)

kobietki dajcie już spokój z tymi kłuciami, bo się rozchorować idzie. słonko świeci jest lato mamy dzidzie w brzuszku więc cieszmy się, a jak cos to telefon i do gina "panie doktorze a co jeśli..." i już po kłopocie, bo zaraz popadniemi w hipohondrię, a po co ;-):-) SPOKOJNEGO WIECZORU, BZ KŁUĆ ŻADNYCH, ŻADNYCH BÓLI BRZUCHA ANI ZĘBÓW, ŻADNYCH MIGREN:-) z dobrą komedia na dobranoc :-)

madalia jeszcze jedno pytanie. czy to bardzo źle, że nie biorę witamin? po każdych wymiotowałam okropnie i staram się wszystko dostarczać z naturalnych źródeł. ale jednak martwi mnie to, że może jednak czegoś zabraknie. choć wyniki miałam dobre...

a teraz kończę z pytaniami i smęceniem :-)

miałam się dawno położyć i jakoś nie mogę do tego wyrka dotrzeć

Ja mysle ze jesli chodzi o witaminy to zobacz jak ci wychodza badania krwi - jesli sa dobre - to przeciez nie trzeba brac witamin ;-) Chodzi o to by bylo wszystko co jest potrzebne. Mysle ze witaminy sa glownie potrzebne wtedy, gdy w sposob naturalny ciezko jest wyrownac jakies braki. A nie tylko dlatego, ze wiekszosc je bieze :-p

A z innej beczki. Mialam dzis dzien zakupow i zakupilam sobie poduszke do spania dla ciezarnych. Taka wielka, troche jak litera C. O cos takiego: Motherhood PODUSZKA KOJEC W-wa SKLEP (1103329390) - Aukcje internetowe Allegro Hehe - dzis pierwsza noc testowa :-) Mam nadzieje ze bedzie mi sie lepiej spalo :-) A i mielismy niezly ubaw z nazwy "Kojec dla kobiet w ciazy" :-D Maz mi mowil, ze nie bedzie mnie wolal "na miejsce" jak do kotow :-p
O a w H&M kupilam sobie na lato bluzeczke w kratke niebiesko, biala (odjechane kolory, az sie balam ja kupic) i wg paragonu kupilam "Tkanine góre" :-p Lol :-D Wyprzedaze nadal, ale juz marne :dry: (dla poznanianek - o wiele mniejsze wyprzedaze w Malcie, niz w Kings Crosie - nie oplaca sie jechac).

Dobranoc :-)

Dziewczyny nie przesadzajcie z tym milionem pytań do madalii...

Gosia B. a co ci lekarz powiedział o witaminach? Skoro wyniki masz dobre to po co ci witaminy?? Chyba, że psychicznie się lepiej poczujesz ;-) jak jak pisała Ania skoro masz dobre wyniki badań to nie potrzebujesz witamin a w dodatku jak starasz się odżywiać zdrowo to tym bardziej nie potrzebujesz :) Pamiętajmy, że przecież nie wiadomo co w tych witaminach jest. Bardzo często dzieci się rodzą duże po nich więc nie ma sensu przesadzać z ich spożywaniem.

Ania daj znać jak wypróbujesz poduszkę bo sama o niej myślałam :tak: Lubie mieć pościel między nogami jak śpię więc taka poduszka byłaby dla mnie rewelacyjna, widze że wiele osób ja poleca a nawet slyszałam, że jak się ją kupi to się nie rozstanie z nią nawet po porodzie :-)

Anka - jestem ciekawa Twojej opinii - bo ja moją poduchę już wykorzystuję do wszystkiego - spania, leżenia, trzymania nóg wysoko - jest zaj****ta, super sie także siedzi mając ją za plecami - naprawdę czuję ulgę w krzyżu;-).
Tylko ja za swoja zapłaciłam mniej, może twoja jest trochę inna - bo moja ma kulkowe, dosyc twarde wypełnienie- ale to akurat duża zaleta. Spokojnej nocki;-)

Hello:)
widzę, że temat "kłuć" wskoczył na pierwszy plan...przepraszam, nie miałam tego w zamiarze...

Salomii nie martw się, jakby Ci się szyjka skracała to byś nawet o tym nie wiedziała, bo to akurat dzieje się bezobjawowo, nie wiem czy może tym być słowo podnoszące na duchu, a te kłucia to na bank to samo co mam ja, czyli skurcze i niskie łożysko, przez co skurcze "promieniują" do szyjki i tak to cudownie odczuwamy - jak wbijanie gwoździa w szyjkę. Więc kup potas, leki rozkurczowe, coś jak nospę bo nie wiem co Wy tam macie w tej norwegii, magnez i będzie dobrze. Ja też byłam przekonana że mi się szyjka skraca i co więcej... ze się rozwiera i stąd te kłucio-bóle.A one jednak nie stąd.Czuję je jeszcze, ale są rzadko i bardzo delikatnie, przeciwieństwo czwartkowego stanu...

W ogóle zrobił mi się jakiś mięśniak, ale lekarz powiedział żebym sobie nim głowy nie zawracała, bo jest mały (1 i pół cm) a z nimi nic się nie robi, bo się przeważnie wchłaniają,no niech mu będzie....

Jednak wróciłam z mężem do wawy, co mi z tego ze od mamy mam bliżej do lekarza który na mnie czeka w szpitalu.Stwierdzam, że nie ma sensu kusić losu...

reklama
Nie spie wiec jeszcze cos powiem ;-)

Ja nie klupilam chyba dokladnie takiej, jak na zdjeciu. Musialabym sprawdzic. Ja kupowalam w sklepie w Poznaniu wiec ze swiadomoscia przeplacenia, ale pomyslalam, ze na allegro nigdy nie bede pewna jakie jest to wypelnienie. Czy jest mocno ubita, czy tyle co nic. No i zawsze jeszcze musze zaplacic za przesylke. Wiec kupilam taka, ktora moglam pomacac w sklepie :-p Ma wypelnienie takie poduszkowe, a nie perelki, czy kuleczki. Tania nie byla niestety :baffled: z checia jutro wam napisze jak wrazenia :-) Jak znajde ta co mam to podesle linka :-)

I tak jak pisze Wiolcia - nie zadreczmy madalii pytaniami o wszystko :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry