• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Czasem chyba zamiast pomyśleć mówią ale jak ktoś uważa, że zawsze ma rację to po co myśleć czy kogoś nie urazi?
Tunia mnie tak samo głowa boli :-(Wczoraj było to samo i dziś znów się zaczyna... ta pogoda da nam nieźle popalić :no:

reklama
Witam Was ponownie, po popołudniowej drzemce...tzn jakiejś śpiączce, bo ponad 3h spałam jak zabita:)
Aluśka - no właśnie jakaś masakra w tej naszej wiosce, nigdzie nie ma biustonoszy, których szukam. Czyli takich tańszych bo nie zamierzam wydawać ogrom kasy, skoro wiadomo że obecny rozmiar nie będzie trwał dłuugo...a szkoda:-p Ma być dostawa w pn, więc znowu wyprawa. Jest pozytyw z zakupów- spotkałam mamę i ta nie wiedzieć czemu uparła się że kupi mi bluzkę jakąś, no i stanęło na tuniko- sukience:-) Cieszę się i staram się nie rozkminiać skąd taki przypływ dobroci i kolejna rzecz kupiona dla mnie- do niedawna w ogóle nie interesowała się jak żyję.
Mississ- trzymam kciuki z całej siły, żeby wszystko było OK!! BĘDZIE OK!!!!
Właśnie ja mam taką schizę przed połówkowym z myślami o wadzie serduszka, bo koleżanka z roku przeżywała stres od połówkowego do urodzenia bo jej córeczka miała wadę serduszka. Dziś (po 3 etapach operacji)jest zupełnie zdrową, śliczną dziewczynką.

Wiolcia powiedz tesciowej że o tym jaka płec decyduje mężczyzna, a że jest bardziej jurny to rodzą sie dziewczynki, jak jest spokojniejszy to rodzą sie chłopcy- wszystko zamknięte w temperamencie ;-)

Uff! Od jakiegoś czasu pada! Piękne powietrze teraz:-D!!!Przeżyłam wizytę u teściów:dry:!
Mississ współczuję bardzo kolejnych nerwów:-(. Tak myślę, że skoro wcześniej nie było tego widać to może to jest na tyle mała wada, że tak jak pisała wiolcia da się wyleczyć jeszcze w ciąży:tak: i tego Ci życzę:tak:. Już tyle przeszłaś. Będzie dobrze;-)! Trzymam za Was &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Mississ - trzymam mocno kciuki - musi by dobrze
U nas normalnie zimno 17 stopni i pada- bosko
A ja dzisiaj nie najlepiej się czuję, ale tak zawsze jest z końcem tygodnia, to chyba zmęczenie pracą - dobrze że za tydzień urlop to trochę odpocznę.
Co do włosów to ja znam jeden super sposób ale jest on troche uciążliwy i wymaga systematyczności. Dwa razy w tygodniu po umyciu włosów nakładamy maseczkę którą robimy z soku z cytryny + oliwa z oliwek + żółtko jaja (trzeba dobrze oddzielić bo potem z białka takie smarki zostają na włosach) mieszamy i nakładamy na włosy, na to zakładamy foliówkę i ręcznik co by ciepło było i tak na pół godziny, a potem myjemy dokładnie - sposób sprawdzony - naprawdę polecam

jejku ewwe przekaż proszę missiiss całusy od nas. Bardzo mocno trzymam kciuki! Oby było dobrze!

tunia ja testem w tej ciąży lekko upośledzona. Oczywiście, że nie homeopatką, a meteopatką :-):-):-) Mam dziury w mózgu. Jak leżałam na usg i lekarz się mnie zapytał o datę ur. ja mowie 16-ego lutego 2002 r. On się tylko na mnie dziwnie spojrzał:-D
więc ja mówię mu, że się uwsteczniam i nad każdym zdaniem muzę się skupić, pamięć płata mi figle itd, a on mówi po prostu jest pani w ciąży. Więc się nie martwię. Mam nadzieję, że przejdzie:tak:

nic się Olcia nie przejmuj ja jak ostatnio zostałam zapytana o wiek to lekkim tonem powiedziałam "28 albo jakoś tak" i dopiero jak spojrzałam na minę pytającego zrozumiałam że coś palnęłam.
Mój mąż poszedł do pracy na nockę - rzadko się to zdarza i nie lubię tak sama w nocy zostać... kurcze no...

Nie wiem jak wy dziewczyny ale czytam gazety o porodzie, o niemowlakach, oglądam galerię zdjęć z forum i dopada mnie coraz większe przerażenie jak ja sobie dam radę z tym wszystkim :szok: mam nadzieję, że mi to przerażenie minie...

ja to w ogóle jestem przerażona, nigdzie w rodzinie takich małych brzdąców nie było i nie uczestniczyłam w żadnych codzinnych czynnościach przy dziecku. Ostatnio byli znajomi z 3 miesięczną córcią i nawet tak nieporęcznie było mi ją trzymać. Ale liczę na instynkt no i bardziej na szkołę rodzenia ;-)

reklama
Nadrobilam dwa dni nieobecnosci - w pracy przed urlopem mialam mase zajec, wiec nawet nie mialam czasu wejsc na BB. ale dobra wiadmosc jest taka, ze mam teraz 2 tyg urlopu :-):-):-) mialysmy z Ninka jechac w niedziele nad jeziorko, ale samochod mam w warsztacie i nie wiem czy nam sie nie przesunie wyjazd. tak czy inaczej przynajmniej odpoczne od pracy!!!

mississ - trzymam kciuki za malutkiego. oby wada okazala sie niegrozna...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry