• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

mnie to osscillococcinum pomaga, to są takie granulki co się pod język sypie i czeka aż się rozpuszczą, już mi trzy razy pomogły wyrwać się przeziębieniu,

a ja wiem po co wpadłam na forum, miałam ponarzekać, że ludzie mają w d... ciężarne kobiety, znów stałam w długiej kolejce do kasy i nikt jakoś nie raczył stwierdzić, że może by mnie przepuścić, dobrze się czułam więc nie robiłam cyrku, ale chyba w końcu zbiorę się nad odwagę i następnym razem podejdę i powiem, że jestem w ciąży (co wyraźnie widać w końcu) i czy pani mogłaby mnie obsłużyć poza kolejnością.... bo tak powinno być

reklama
macie problemy z sikaniem? Tzn często i jak się zachce to trzeba iść od razu bo się nie utrzyma za długo? Można coś z tym zrobić?

Ja na własny ślub chyba w pampersie pójdę :-D żeby draki nie było, zresztą jakby mnie dzidek kopnął w pęcherz to już w ogóle tragedia...

A słyszałyście kiedyś o ćwiczeniach mięśnia kegla?

Tak tunia slyszałam o ćwiczeniach mięśni Kegla i najlepiej je ćwiczyć właśnie podczas sikania ;-)

Ainah ja też ostatnio słaba jestem i bym spała ale nie tak jak w 1 trymestrze. Przeszłas pierwsze miesiące spokojnie więc może organizm nadrabia ;)

Ja dziś odpoczywam jak tylko sie da, głowa mnie boli i nic mi się nie chce...

Ja też dziś nie czuję się najlepiej.. Pewnie przez ten skwar. A macie może problemy zgagowe? Ja też często sikam. Budzę się w nocy i ide do toalety a później czuję takie pieczenie w żołądku że nie mogę zasnąć.

i co w końcu objechaliście? :) zdjęcia macie na pewno fajowskie bo tam inne wyjść nie mogą hehe

Przejechaliśmy Ring of Kerry, ale połowy nie zobaczyliśmy przez chmurki białe jak mleko i mżawkę. Mieliśmy już jechać do Killarney ale w końcu zabraliśmy się na Dingle i dobrze bo tam przynajmniej pogoda dopisała i zobaczyliśmy wszystko co tylko było można, spaliśmy w Dingle ale szukaliśmy B&B w promieniu 50 km już byliśmy tak zdesperowani, że mieliśmy zacząć wracać w stronę Killarney ale się w końcu udało ;) No jesteśmy zadowoleni :) Wczoraj pojechaliśmy do Killarney i zobaczyliśmy jeszcze Torc a ja stamtąd wyjść nie chciałam tylko statyw rozstawiłam i zrobiłam chyba ze 100 zdjęć :) Ech już nie mogę się doczekać aż je dziś obejrzę bo z tego wszystkiego zostawiliśmy karte w laptopie znajomych :P

Eh dziewczyny, ja się czuję chyba gorzej niż w I trymestrze, tzn ciągle bym spała...normalnie jakaś masakra :(( W I trym nie miałam takich problemów...czy któraś z Was ma podobnie??

O ja gorzej nie mam ale podobnie jak inne dziewczyny chodzę spać zaraz po położeniu córci, w okolicy 22 :P

macie problemy z sikaniem? Tzn często i jak się zachce to trzeba iść od razu bo się nie utrzyma za długo? Można coś z tym zrobić?

Ja na własny ślub chyba w pampersie pójdę :-D żeby draki nie było, zresztą jakby mnie dzidek kopnął w pęcherz to już w ogóle tragedia...

A słyszałyście kiedyś o ćwiczeniach mięśnia kegla?

Ja tam nigdy nie wiem kiedy mi się zachce, jak mi kotuś smyrnie po pęcherzu to czuję, że zaraz nie wytrzymam a 5 minut póxniej już mi się odechciewa. W nocy wstaję mniej więcej co 2 godzinki ale ja w nocy piję. W ogóle piję jak smok :D

Mpja znajoma przy pierwszym dziecku byla mocno nacięta a w drugiej ciąży ćwiczyła mięśnie Kegla i urodziła na 3 skurczach i nawet nie pękła. Ja ćwiczę codziennie jak mi się przypomina po kilka minut i dodatkowo masuję i rozciągam krocze ;)

A macie może problemy zgagowe? Ja też często sikam. Budzę się w nocy i ide do toalety a później czuję takie pieczenie w żołądku że nie mogę zasnąć.

No niestety mamy :-(. Ja teraz już nie mogę patrzeć na rennie i zaczełam ssać Gaviscon nie wiem czy w Polsce on jest ale smakuje tak jakby ktoś wcześniej na niego napluł :eek:. No ale cóż zrobić tylko to pomaga na dłuższą chwilę. Zgagę mam codziennie...

Ja starałam się nie jeść przed snem, ale w takiej sytuacji może faktycznie nie będę pić :laugh2: Wtedy prześpię całą noc i obudzę się dopiero rano z zgagą. Dzięki Wiolcia, wypróbuje :-) Czasami proste rozwiązania okazują się skuteczne.
A odnośnie środków to ja stosuje Rennie.

ja jak się budzę na siku to jednocześnie strasznie mnie suszy, więc idę do kibelka, a jak wracam to piję wodę którą mam na stoliku pod ręką i tym sposobem potem wstaję drugi raz, nie przespałabym całej nocy nie pijąc nic...

reklama
Hejka dziewczyny, ja dziś miałam problemy z netem przez całe przedpołudnie to pewnie przez burzą.
Ze zgagą na szczęście nie mam problemów na razie w poprzedniej ciąży zaczęły się koło 7 mies. ale była to tragedia nic nie pomagało.
Jeśli chodzi o spanie to dziś po odwiezieniu Julii do przedszkola o 8 poszłam spać i wstałam o 11:30.
U mnie dziś pada cały dzień od 12 muszę mieć zapalone światło bo taka ciemnica.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry