• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Hejka!
Mnie też męczy ból w pachwinie i staw biodrowy, ale tylko prawy:-(. W nocy budzę się, żeby się delikatnie przewrócić na drugi bok. Dzisiaj przy obracaniu się tak mi coś tam strzeliło:szok:, że było słychać chyba na całe mieszkanie:szok:! Sypię się jednym słowem:dry:.

reklama
No ja też nie bardzo dziś się wyspałam... Do bólu nóg, zgagi i niemożności znalezienia wygodnej pozycji do spania dołączyły się ostatnio koszmary. W ogóle jestem jakaś ostatnio drażliwa. Specjalnie dobieram sobie oglądane filmy, mój M. śmieje się ze mnie, że teraz będziemy tylko oglądać filmy o zwierzątkach i komedie romantyczne :-pAle... Ja nawet ostatnio oglądając film przyrodniczy "Sekretne życie słoni" strasznie się wzruszyłam. Te słonie miały takie ludzkie odruchy, w stosunku np do zmarłych słoni albo tych, które były kalekie, że mnie to rozwaliło. W ogóle lubię bardzo te zwierzęta, ale po tym filmie widzę je jako jeszcze bardziej wrażliwe i inteligentne.

O rany, połamiemy się doszczętnie zanim przyjdzie ten grudzień ;) Mnie tam może wszystko boleć, byle lekarz powiedział, że z Dzieckiem wszystko ok i że jemu to w niczym nie przeszkadza...

Oj wiem doskonale co to ból krzyża aż do kości ogonowej. U mnie część bóli to po prostu zakwasy, 2 trymestr przesiedziałam nic nie robiąc przez upały i teraz jak się napracuje to wszystko boli :sorry2:

Musze to napisać - Witaj 3 TRYMESTRZE! :-) Do porodu pozostało 13 tygodni;-) Ale ten czas leci!!:szok:

Cześć dziewczyny, mam nadzieje ,że sie nie połamiemy do grudnia;-).

Dziś o 7 obudził mnie taki głód jak nigdy:szok:, szybko biegłam do kuchni kombinować jakieś jedzonko:-) i już nawet po słodkościach jestem :-).

U mnie dziś chłodniej i deszczyk pada.

Wczoraj miałam wizytę u mojej ginekolog, na razie wszystko dobrze, mały rośnie tylko muszę jeszcze z tą moją niedoczynnością tarczycy powalczyć.

Wczoraj pierwszy raz od poczatku ciąży wybrałam sie z mężem na zakupy, bałam sie troszkę, że może przesadzam z ilością chodzenia, ale gin pozwoliła już sie ruszać. Dziwnie sie czułam i troszke zaczelo mnie kłuć pod brzuszkiem:-(.
Ogólnie to tak jak większość z Was pobolewa prawy bok, miednica, w pachwinach i brzuszek twardnieje. Od poczatku ciąży biore na to Nospe i Asmag Forte. Nie wiem jakby bolało gdybym nie brała nic:-(.
Pozdrawiam i miłego dnia życzę :-)

A mnie od półtora tygodnia męczy okropny ból wyrzynającej się ósemki :( nigdy mnie tak długo nie bolało...:( stosuję żel Dentinox, pomaga ale na moment jak go mam nałożonego na dziąsło, poza tym płuczę szałwią i od dziś dentoseptem, ale nie wiem czy to coś daje...do ślubu trzy dni, już się pogodziłam, że ból nie przejdzie (nie wiem jak się będę uśmiechać i rozmawiać z ludźmi i jeść), ale boję się, że spuchnie mi twarz :(znacie jeszcze jakiś sposób na złagodzenie bólu wybijającego się zęba mądrości ?? (aha, wczoraj wzięłąm 1 tabletkę panadolu i oczywiście zero poprawy więc już brać nie będę).

Hej niedmagajki;-)

To ja dołanczam do kółeczka wzajemnej adoracji doli i niedoli:-D....ottóż zaraz wyrwe sobie swój kręgosłóp, bo mam serdecznie dość, boli jak diabli i niec nie pomaga, ani gimnastyka ani odpowiednia pozycja:no::wściekła/y:
Wczoraj byłam u rodziców, skorzystałam bo dzieckiem mi się zajeli a ja przekimałam prawie cały dzień, miałam wczoraj kiepskie samopoczucie, strasznie ciężko mi sie oddychało przez ten upał, byłam mega śpiąca i słaba:zawstydzona/y: Dziś troche lepiej bo i upał odpuscił, ponoć juz ma upałów nie być, oby!!!

Ja też ostatnio lutki dwa dni nie brałam bo zapominałam dokupić w aptece;-)
Spojenie mnie cholernie bolalo w pierwszej ciąży, teraz juz tez czasme czuję, kłucia i pobolewania to norma oczywiście;-)

missiiss ja bym spokojniutko poczekala z tym problemem do wizyty - to już niedługo a jak piszesz skórczy brak, dużo leżysz więc bedzie ok;-)

Wiolcia to dla mnie to powitanie ;)? Tak, ten czas ten leci, choć niektórzy mnie "pocieszają" , że teraz to dopiero się będzie nam dłuuuuużyć. Szczególnie pewnie przez te noce nie przespane... Ale co tam jakoś faktycznie te 2 trymestry zleciały, damy radę :-) Śmiać mi się chce z mojego suwaka bo jak na zawołanie dziś w nocy wyprodukowała mi się siara... I tak sobie pomyślałam żartobliwie "ale siara" :-D

ainach ja w pierwszej ciązy miałam często nawracające zapalenie dziąsła przy zębie przez co bardzo bolało mnie i dziąsłi i ząb, brałam wtedy Apap kilkakrotnie. Jest bezpieczny i jak ból naprawde dokucza to trzeba wziąść.

reklama
A mnie od półtora tygodnia męczy okropny ból wyrzynającej się ósemki :( nigdy mnie tak długo nie bolało...:( stosuję żel Dentinox, pomaga ale na moment jak go mam nałożonego na dziąsło, poza tym płuczę szałwią i od dziś dentoseptem, ale nie wiem czy to coś daje...do ślubu trzy dni, już się pogodziłam, że ból nie przejdzie (nie wiem jak się będę uśmiechać i rozmawiać z ludźmi i jeść), ale boję się, że spuchnie mi twarz :(znacie jeszcze jakiś sposób na złagodzenie bólu wybijającego się zęba mądrości ?? (aha, wczoraj wzięłąm 1 tabletkę panadolu i oczywiście zero poprawy więc już brać nie będę).
Oj biedaku, to jest straszny ból jak pamiętam. A nie masz jakiegoś dobrego dentysty, który by Ci coś miejscowo zaradził? Oni czasem mają jakieś swoje sposoby. Może miejscowo coś silniejszego nie byłoby szkodliwe.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry