• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

reklama
No tak nie trzeba łykać, ale jednak antybiotyk:) Zastanawiałam się właśnie czy mogę go sobie zaaplikować, ale uznałam że próbuję póki co tantum verde i domowe sposoby. Jak nie puści to wtedy lekarz niech zdecyduje co dalej. To wspieram Cię Hejcz w powrocie to zdrowia;)

Tunia infekcję szybko pokonacie, glukozę jutro zrobisz i od razu odpowiednie działanie więc spokojnie. A trzecia wiadomość...wiem że słowa BĘDZIE DOBRZE brzmią banalnie i wręcz wkurzają w takiej sytuacji, ale pamiętaj że nie pomożesz Zuzi jak będziesz się martwić. Życzę Ci z całego serducha żeby te 2 tyg minęły jak jeden dzień a w tym czasie niech Zuzia "karmi"się mamy spokojem a nie nerwami:):)
Trzymaj się ciepło i smacznego;)

Tunia... o ile za mala??? tzn jakie ma wymiary itd? co dokladnie gin Ci powiedzial? u mnie z miesiaczki wychodzi termin na 1 lub 2 grudnia zalezy od kalendarza heh, natomiast z usg termin raz byl na 5 raz na norweskim polowkowym na 12 a na polskim na 7 czyli mala jest za mala teoretycznie. Ale przeciez moze byc drobnym dzieckiem, poza tym po Twoich gabarytach czego lekarz niby sie spodziewa?? slonika??? nie mozna sie sugerowac pomiarami z usg tak bardzo tym bardziej ze ja mam mnostwo tabel ktore znaczaco sie od siebie roznia wiec to totalnie wzgledna sprawa takie mierzenie i wazenie dzieci :O

po wizycie u gina same złe wieści;

znów mam infekcję, którą najprawdopodobniej ma mój C. i się nią wymieniamy, więc też dostał leki,

dostałam drugie skierowanie na obciążenie glukozą tym razem na 75, jadę jutro rano żeby jak najszybciej mieć wyniki

po 3 i najgorsze, Zuzia jest za mała w stosunku do wieku ciąży, na razie nie jest to wielkie odstępstwo od normy, być może nadgoni, mam iść na kontrolę za 2 tyg, jeśli nie nadgoni to trzeba będzie działać, gin nie chciał mi powiedzieć w jaki sposób żeby pewnie mnie nie martwić,

nie mam sił więcej napisać, idę jeść obiad i postaram się jakoś nie martwić... tylko nie wiem jak...

Feralny tydzień jakiś. Ale bez paniki - infekcja zdiagnozowana, więc ją wyleczycie. Wyniki glukozy będziesz mieć już jutro, więc nie będzie czekania - i na pewno będą w porządku.
A co do wymiarów córeczki, to może po prostu będzie drobna. Te skale są mocno uśredniane, trzeba je ostrożnie stosować. Dobrze, że macie wizytę już za dwa tygodnie. Powiem Ci tak - moja Mama, będąc ze mną w ciąży, w 27 tygodniu wylądowała w szpitalu ze skurczami. Ważyłam niecały kilogram. A było już pewne, że Mama mnie nie donosi, więc lekarze robili wszystko, żebym szybko urosła. Na świat przyszłam w 31 tygodniu, mając już 2 i pół kilo! A to było lata temu. Więc i Twoja córeczka na pewno wystrzeli z wagą i wzrostem, tym bardziej, że nie ma przecież żadnego zagrożenia ciąży - a jak nie będzie kolosem, to będzie Ci ją łatwiej urodzić :)

Tunia jak piszesz że 24 tydz. to tożto żadne odstępstwo, lekarz moim zdaniem niepotrzebnie zasiał panikę, pamiętam że z początku wg USG Twoja Zuzia była młodsza od terminu z OM więc nie ma co się jej czepiać, jest drobna i tyle! Nie martw się:* moja niuńka też drobniusia, pisałam że ma niespełna 700gr, dokładnie z tego co pamiętam 694gr a gin mój mówił że jest wszystko pieknie ładni tyle tylko że koloskiem nie będzie:)

A ja nie wiedzieć czemu naskoczyłam na M po powrocie z pracy, powrzucałam mu troszkę mięska w uszy:/// .....teraz poszedł z młodym na piłke (zapisaliśmy go do szkółki piłkarskiej), a ja ze zgryzoty zajadem bajaderkę popijając kawą:/

Bioparox to jak najbardziej antybiotyk.

kategor no i dobrze ze pobudziłam twój apetyt chudzinko;PPP jedz na zdrowie!!:))) jejku jak ja bym chciała miec teraz 1,5 na plusie a nie ponad 11!!! brrrr, juz złapałam sie na tym że chowam swoja kartę ciazy przed M żeby czasem nie przyuważył ile ja juz ważę:///
Co do sportu maluchów to uważam że jest niezbedny teraz na te jesienno-zimowe pogody, bo co miałby teraz niby robić po przedszkolu, siedzenie w domu by tylko pozostało..mój Wiktor zeszłą jesień i zimę chodził na karate, też super i dyscyplinnę tez pan trzymał a to ważne;) teraz wymarzona piłka (szkółka od 5 r.ż) z czasem turnieje, zawody itp,:) troszkę mnie jednak niepokoi bo oni czy pogoda czy nie grają do końca października na dworze na boisku dopiero od listopada w sali no i nie wiem jak go ubierać bo tak jak pisze że Twój synuś ledwo żywy wraca to mój też jak w stanie przedzawałowym, czerwony jak burak i leje się z niego, no i w niepogodęjednak trzeba dziecko ubrać nawet w płaszcz p/deszczowy a tu się zgrzeje i jedno zaprzecza drugiemu, no zobaczymy:/

spasmoline :)) jaka nazwa :))
Tunia jeden z lepszych w Szczecinie specjalistow pracujacy w szpitalu specjalizujacym sie w patologii ciazy powiedzial mamie mojej chrzesnicy po usg w swoim prywatnym gabinecie - oo bardzo mozliwe ze dziecko ma downa ale nie ma sie co przejmowac jeszcze bo potrzebne sa dolkadniejsze badania :O, (znal doskonale historie jej schorzen i historie ciazy ze od poczatku same problemy dmuchanie i chuchanie) a on sobie tak to chlapnal jak by powiedzial - ale dzis pada! :O
Kasandra jest zdrowiutka ale ile wszyscy zjedlismy nerwow...

Tydzien czy nawet 2 tygodnie odchylu to naprawde nic strasznego, zreszta no Tuniaaa Ty wazysz niewiem, 45 kg normalnie?? i masz wzrostu nie wiem ile ale skoro nie kazde auto pasuje to malo a Twoj C tez nie wyglada na zdjeciu na byka to po kim mielibyscie miec wielkie dziecko?? Dlatego mnie tak to wkurza z tymi terminami, mierzeniem i wazeniem ze nie mozna tego zrobic na tym etapie calkowicie wiarygodnie i latwo sie pomylic a matkom mozna niezle krwi napsuc! hrrr

reklama
dzięki Salomii,

też myślę, że za szybko wpadłam w panikę, normalnie ważę jakieś 47 kg i mam 158 cm, teraz ważę 56 kg, a mój Cyprian ma 178 cm ale nie wiem ile on waży dokładnie teraz:baffled:

też powiedział, że jak się okaże, że wszystko ok to on nie wie co zrobi temu lekarzowi za moje nerwy, jak za 2 tyg coś będzie znów gadał takiego i mnie w panikę wpędzał to pójdę na konsultację do innego gina

witam nowe mamy

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry