reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Grudniowe mamy 2016

reklama
Dzień dobry
Niby jak glukoza to wieczorem kolo 18 ostatni posilek i ogolnie tego dnia raczej lekko jesc i unikac slodyczy i zbyt tlustego. Ale wode pic mozesz i cala noc i rano, ewentualnie rano mala nieslodzona herbate. A przed pobraniem moczu podobno 6 godzin przerwy nocnej powinno byc (w sensie 6 godzin nie sikac). W praktyce u mnie 4 godziny to max:))) wazne zeby pobrac po przerwie nocnej z pierwszej rano wizyty w toalecie...no to juz sie wydalo dlaczego pisze o 4:40 rano - ide tez dzis na badania:)
mialam wczoraj robic badania ale ogolnie mam obecnie faze ze nic mi sie nie chce. Dzialam codziennie troche(mam L4 i zalecone oszczedzanie sie), ale cikewi mnie czy tez Wam sie nic nie chce (w sensie bardziej niz przed ciaza). Bo moze sie zbyt rozleniwiam?

Zeby do czegos dojsc trzeba wyruszyc w droge
E tam, ja przed glukozą sobie zapomniałam o badaniu i o 20 zjadłam loda, a glukoza wyszła super :happy:

Hej.
Poniżej 140 uderzeń na minutę - chłopak.
Powyżej 140 uderzeń na minutę - dziewczyna.

Ja sprawdzałam na karcie ciąży i niby się zgadza.
Mały tylko dwa razy mial148 i 154. A tak to w granicach 130

Napisane na D6503 w aplikacji Forum BabyBoom
U mnie z Bazylim miałam na kolejnych wizytach (wg karty ciąży): 160, 160, 148, 140, 146, 138, 140, 145, 145, 145, więc więcej niż te 140 na ogół. No ale w tej ciąży z tego co pamiętam (pani dr nie wpisała tego w karcie) było do tej pory jeszcze więcej, bo bliżej 170. Mam nadzieję, że to oznacza, że będzie dziewczynka.

Ja mając dwóch chłopakow też bym chciała mieć dziewczynkę i choć bardzo tego chce [emoji6], intuicja sprowadza mnie na ziemię i czuje ze będzie kolejny facecik [emoji23][emoji23][emoji23]
Ehhh do około same jądra mnie będą otaczać.

Może będzie miłe zaskoczenie. Ja też marzę o dziewczynce. Już przy Bazylim chciałam, a teraz to jeszcze bardziej, bo wiem, że to moja ostatnia szansa.

Mam takie przeczucia na chłopaka ale nie jestem pewna. Z synem mogłam sie zakladac o kase tak bylam przekonana ze chlopak. Z jednej strony fajnie bylo by miec parke a z drugiej chłopaki by sie lepiej razem bawili. W domu jest tyle samochodzikow ze masakra :D

Ja nie mam mdłości ani nic. Juz nawet zęby myje normalnie. Nie plamie nie krwawie brzucho troche boli. Z drugiej strony ja juz jutro 13 tydz zaczynam wiec moze dlatego jest poprawa. Mam nadzieje ze moje serduszko jest silne i trzyma sie dobrze mamusi :) tak sobie codziennie powtarzam :)

No u mnie objawy chyba też powoli odpuszczają.

ja cholera z tych nerwów nie zapytałam ile bije serduszko. Dla mnie wystarczające na ten moment było że wogole bije. A teraz żałuję że kurde nie zapytałam.
No ale jakoś czuje te jajusia że będą [emoji23][emoji23][emoji23]

A nie masz napisane w karcie ciąży? Ta informacja może też być gdzieś na zdjęciu usg, poszukaj sobie.

Ja czułam dziewczynkę do tej pory, ale może to bardziej przez sferę marzeń niż intuicji ;) teraz już nie jestem taka pewna.
Ja właśnie się boję, że też przeczuwam dziewczynkę, bo tak bardzo bym ją chciała.

Matko czekam na małego na korytarzu w szkole, aż skończą kurs. I chyba Zaraz zwymiotuje!!!
Nagle taka głodna się zrobiłam że szok. A to jeszcze 30 minut.

Chyba muszę zacząć nosić przy sobie jakieś przegryzki.

Najgorsze są te ataki głodu. Nigdy nie wiesz kiedy Cię dopadna. Ja czasami zjem coś dużego a za godzinę już się czuję jakbym tydzień nie jadła.
No dokładnie! Nie całą godzinę temu zjadłam składka bułkę z serem!!!!! A już mnie muli z głodu!
Toż to przesada jakas.
Mój kręgosłup końca ciąży nie zniesie bo będę pewnie ładna, wielka ciężka bułaaaaa!!!!

hej, bardzo dziekuje za dane do listy, zaraz biore sie za aktualizacje! zdycham , naprawde zdycham, rano czulam sie wzglednie, teraz mdli na calego, pogfoda tragiczna, wieje, pada i zimno jak diabli

Matko czekam na małego na korytarzu w szkole, aż skończą kurs. I chyba Zaraz zwymiotuje!!!
Nagle taka głodna się zrobiłam że szok. A to jeszcze 30 minut.

Chyba muszę zacząć nosić przy sobie jakieś przegryzki.

siedze i czekam na badania i umieram z glodu!!! na szczescie mam kanapke ze soba i tuz po badaniu sie w nia wgryze!!!
eh...2 godziny sie zbieralam do wyjscia. No rano jestem kompletnie nieprzytomna:(

Zeby do czegos dojsc trzeba wyruszyc w droge

reklama
Parka jest fajna, małe dzieci bawią się wspólnie samochodami, lalami itp dopiero potem są preferencje. Moja niunia jest bardzo tulaśna, syn bardziej indywiduum. Ciekawe co trzecie przyniesie :)

Wafle ryżowe to jedyne co mi wchodziło w 1 trymestrze ciąży z synem.

Do góry