reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Grudniowe mamy 2017

reklama
Hej dziewczyny. my cały dzien zabiegany,lekarze,zakupy,pozniej w odwiedzinach byliśmy i standardowo pizza jak jedziemy do lekarza w tamte rejony ;)
Ja po wizycie zadowolona,fajna pani ginekolog i już będę wiedziała gdzie iść jak coś, dzidzie ładnie rosną,serduszka biją,z łożyskami w porządku a szyjka 32mm. Ogólnie to jest mi ciężko i te bóle na dole sie pojawiły,ale jest w porządku wiec to wszystko się przygotowuje do porodu. Trochę spokojniejsza,ale z przygotowaniami to dalej w lesie a to już będzie 32 tydz zaraz i tak samo mi zleciało szybko ta cała ciąża a jeszcze tyle do przygotowania. Oby maluszki jak najdłużej siedziały w brzuszku. Miłego wieczoru :)

hej mamuśki,

pogoda dopisuje, mam nadzieję, że macie więcej energii pomimo większego zmęczenia. Dziś nawet pospacerowałam z psem, bo tak tylko było szybkie siku i do domu.

@Izabel95 witaj w naszym gronie.
U mnie było dziś pięęęęknie udało mi się umówić ze znajomą na długi spacer - to znaczy na długi dla ciężarnej i kobiety z półrocznym dzieckiem. Co jakiś czas odpoczynek i karmienie. No ale pochodziłyśmy.
Dobrze, że koleżanka była z wozkiem, bo za grubo się zestroiłam i przynajmniej miałam gdzie wsadzić ten wiosenny płaszczyk, bo u mnie dziś sama koszulka wystarczyła :)

Hej dziewczyny. my cały dzien zabiegany,lekarze,zakupy,pozniej w odwiedzinach byliśmy i standardowo pizza jak jedziemy do lekarza w tamte rejony ;)
Ja po wizycie zadowolona,fajna pani ginekolog i już będę wiedziała gdzie iść jak coś, dzidzie ładnie rosną,serduszka biją,z łożyskami w porządku a szyjka 32mm. Ogólnie to jest mi ciężko i te bóle na dole sie pojawiły,ale jest w porządku wiec to wszystko się przygotowuje do porodu. Trochę spokojniejsza,ale z przygotowaniami to dalej w lesie a to już będzie 32 tydz zaraz i tak samo mi zleciało szybko ta cała ciąża a jeszcze tyle do przygotowania. Oby maluszki jak najdłużej siedziały w brzuszku. Miłego wieczoru :)
A pani doktor mówiła, czy cc czy siłami natury i jeśli cc to ile wcześniej ??

@M@gda Narazie jedna jest główka do dołu ciagle i jak będzie wszystko Ok to siłami natury,miejmy nadzieje,ze druga się jeszcze obróci. W czwartek mam jeszcze usg w klinice i tam mi więcej powiedzą,ale tak na prawdę to w szpitalu zadecydują dopiero,bo tu się nie planuje tak na zapas cc jak jest wszystko Ok.

@olka_l powodzenia. może te bóle to to rozciąganie? Będzie dobrze. W szpitalu będziesz pod fachową opieką, pokierują co i jak. :tak:
@evela.8585 dobrze że z Maluszkiem wszystko ok. Złe myśli w te pędy wyrzuć z głowy. Teraz tylko stosować się do zaleceń i polegiwać, odpoczywać. Jak mus to mus ;)
@M@gda humory mam strasznie dołujące. Już sama sobie z nimi nie radzę. :no2: Ja z Polski, łódzkie.
Budowanie będzie w moich rodzinnych stronach pod miastem.
Wizyta patronażowa to domyślnie wizyta położnej w domu, zawsze po porodzie powinna taka wizyta być, ale moja powiedziała że po 21 tc można zapytać o wizyty przed porodem też. Wtedy opowiada o kąpaniu Malusiego, przewijaniu, laktacji i to wszystko co jest na szkole rodzenia. Ja chodzę do lekarza na nfz do przychodni przyszpitalnej i tam też zawsze jest położna na wizycie. Mam z nią dobry kontakt i po prostu zapytałam czy są takie spotkania przed porodem. Powiedziała że tak, że mogę przyjść albo może do mnie przyjechać i wszystko opowiedzieć. Dziś się nie odbyła bo musiałam przełożyć na inny dzień.
Jeśli chodzi o spacery to ja się ciągle rozbieram, ubieram... ale drepczę często małe odcinki żeby jakąś odmianę aktywności zachować

Ja bede musiala sie z projektantka spotkac. Nie wiem jeszcze o ktorej, ale wolalabym jak najwcześniej, to od ok 12 powinnam byc w Wawie.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
To będziemy w kontakcie, mam nadzieję że ten ból miednicy i bioder mi trochę zelżeje... Gin powiedziała że będzie lepiej lub gorzej - takie pocieszenie... [emoji20]

Napisane na WAS-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

Ale sie zaczyna dziać dzieciaczki siedzieć tam grzecznie w brzuszkach bez straszenia mam prosze.
Ja dzis do tego krakowa na echo serducha jade i chyba jednak zaczełam sie denerwować bo spać w nocy nie mogłam.

reklama
A moj od wczoraj soe bardzo rozkopal. Wiecznie cos wystawia tak, ze az boli i czuc jak wystaje. Dzis dzien lenichucha :) mam zamiar odpoczywac a jak poprawi sie pogoda to isc na spacer bo na razie gigant mgla za oknem

Do góry