reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

reklama
Ja dziś beta 1184 przyrost na poziomie 129% na 96 godzin. Stwierdziłem, że skoro każda robi, to zrobię i ja ;)

Ja mam wizytę 8.04.

Dziewczyny, mam problem - om 14.02, ale owulacja była między 6 a 11.03 (stawiam na 10-11.03, bo bolała mnie głowa, zatrzymanie wody czyli takie moje objawy owulacji) i jeśli podam prawidłową datę om, to będzie bardzo duże przesunięcie... Jak ciąża się utrzyma, to robi się problem z terminem porodu etc...i nie wiem czy grać w otwarte karty, czy co...

Ja dziś beta 1184 przyrost na poziomie 129% na 96 godzin. Stwierdziłem, że skoro każda robi, to zrobię i ja ;)

Ja mam wizytę 8.04.

Dziewczyny, mam problem - om 14.02, ale owulacja była między 6 a 11.03 (stawiam na 10-11.03, bo bolała mnie głowa, zatrzymanie wody czyli takie moje objawy owulacji) i jeśli podam prawidłową datę om, to będzie bardzo duże przesunięcie... Jak ciąża się utrzyma, to robi się problem z terminem porodu etc...i nie wiem czy grać w otwarte karty, czy co...
Zależy od lekarza.
Ja w poprzedniej ciąży miałam OM prawie 2 lata wcześniej, więc kazdy był raczej rozumny że terminu porodu z tego nie wyliczy. Ale widziałam historie dziewczyn na forum jakie to przeliczanie było upierdliwe więc ja bym pewnie odjęła od owu 2 tyg i podawała to jako date OM

Ja mam wizytę 8.04.

14.02 okres a owulacja 10.03 ? Wydaje się to byc bardzo odległy czas jednego od drugiego to chyba długie masz cykle??

Ja mam 4+2 z OM (i owu) i umówiłam się na 19.04 :)
O to jeden dzień nas różni 😁 ale chciałabym szybciej do lekarza 🥺 6 kwietnia najpóźniej, bo potem jadę do rodziców na weekend i chciałabym im powiedzieć wtedy, ale jak już będę po wizycie.... Zobaczę co mi doktorek napisze

Zależy od lekarza.
Ja w poprzedniej ciąży miałam OM prawie 2 lata wcześniej, więc kazdy był raczej rozumny że terminu porodu z tego nie wyliczy. Ale widziałam historie dziewczyn na forum jakie to przeliczanie było upierdliwe więc ja bym pewnie odjęła od owu 2 tyg i podawała to jako date OM
Czemu to przeliczanie jest upierdliwe ? To nie jest tak że masz termin z OM i termin z USG I wiążący jest ten z usg? 🤔

reklama
14.02 okres a owulacja 10.03 ? Wydaje się to byc bardzo odległy czas jednego od drugiego to chyba długie masz cykle??
Ja jestem po poronieniu w listopadzie i mocno rozregulował mi się cykl - najpierw bardzo krótkie, potem długie...ale przed pierwszą ciążą miałam około 34-38 dni.

W tym cyklu to miałam infekcję, byłam po chorobie, więc generalnie wszystko się rozregulowało. Ale mój syn jest z owulacji w 21 DC🙈 a termin z USG był przesunięty o 5 dni...

Do góry