reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

Dzięki dziewczynki, czyli przynajmniej nie tylko u nas taka zmiana...:-(

viki u Ciebie było identycznie jak u nas. 21 potem ok 2 a teraz miedzy czasie ta cholerna 24:wściekła/y: zobaczymy dziś:crazy:

Aneczko skok wzrostowy mówisz... no to ja już niewiem oco chodzi bo jak mała jała zawsze ok 120 do 140 tak teraz zjada max 90:wściekła/y: i w sumie je o wiele mniej za cały dzień niż wcześniej bo było ok 800 a teraz ledwo 650:-(

Jutrzenko żeby link wskoczył musisz zawsze odchaczyć to: Automatically retrieve titles from external links

reklama
Agatko pocieszę Cię bo u mnie też doszła jedna dodatkowa pobudka w nocy:wściekła/y: i to właśnie koło 24. Julka jest kąpana tak przed 20 i siup do łóżeczka. Budzi się koło 24 na mlesio, potem koło 2-3 i między 5-6. Ta dodatkowa pobódka jest dla mnie tak męcząca że szok.:szok::no:
Zwłaszcza że zmieniłam małej smoczka w butli na taki z malutką dziurką żeby wolniej płynęło. To zalecenie pediatry żeby mniej ulewała. Pomaga... :-D Wcześniej miała takiego gumowego smoka (brązowego) i strasznie szybko wciągała butlę i przez to ulewała mocno, a teraz sylikonowy i trochę się schodzi...
Mam nadzieję że to na prawdę tylko chwilowy skok. U nas to już tydzień takich zmian... :no::no::no:

A my już po Chrzcinach. Tadziu był bardzo dzielny:tak::tak: w kościele prawie wcale nie płakał a w ciągu dnia tylko chwilkę pomarudził:tak::tak::tak: Tak więc stanął na wysokości zadania;-);-);-) Zdjęcia ze Chrztu powklejam jak je zgram od taty z aparatu bo my swoim nie robiliśmy:sorry2::sorry2: Ale powiem Wam że na całe szczęście impreza była w restauracji szwagra bo nie wyobrażam sobie jeszcze sprzątania po niej:zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Paula no dokładnie to karmienie o 24 to porażka:wściekła/y:
A powiedz mi bo mówisz że mneijsza dziurka w smoku się sprawdza?? Bo u na Daria strasznie sie żuca jak jest pojona... cherbatki są bardziej wodniste niż mleko i pewnie za dużo jej leci... Ja też w butli z piciem mam smoczek nr 1 i jest lepiej, a w butlach z mlekiem smoki nr 2:tak: No a niechcąco kupiłam smoczki trójprzepływowe 3m+ i cholera Daria normalnie mi sie mlekiem zalewała bo tak leciało jak z kranu!!! Smoki do wywalenia:wściekła/y:

Weroniczka to suuper że chrzciny udane i Stasiulek grzeczniutki był:tak:
Czekamy na fotki:-)

U nas pobudek cd...:baffled: jedzonko 20 potem 1(czyli juz ciut dłuższ przerwa) ale potem 3.50 i 6.30 i koniec spania:crazy:
I wogóle Daria juz tak sie rozkopuje w nocy z rożka że jak sie budze to nogi ma na wierzchu bo rozek sie otwiera i tylko buźka jej wystaje z rożka:-D przez to sie wybudza co chwile:wściekła/y:

A teraz chrapie z pielucha na buzi... normalka:-D

Ataata to może spróbuj Darusię do śpiworka kłaść na noc do spania. W Śpiworku ma więcej miejsca niż w rożku a na rozkopanie się nie ma szans. Może właśnie w śpiworku będzie jej się dobrze spało:tak::tak::tak::tak::tak::tak:

Weroniczko nie mam spiworka niestety...:zawstydzona/y: moze kupie ale nie w tym miesiącu...
A pozatym ona musi być zcisnięta bo innaczej ma nogi w górze (tak sie rajdoli) i właśnie to ją wybudza, te nogi u góry... no i w śpiworku podniesie kopytka d góry, a w rożku mocno zciśnietym sie nieda... tyle ze rożek juz coraz mniejszy a Daria coraz cięższa i pod wpływem cięzaru swojego ciała z niego wyjeżdża:-D bo niestety spi na poduszcze (pod rożkiem) bo ulewa i boje sie ja płasko kłaść a na boku sie nieda, z resztą ona nienawidzi lezeć na boku:no: Drańciuch

Paula no dokładnie to karmienie o 24 to porażka:wściekła/y:
A powiedz mi bo mówisz że mneijsza dziurka w smoku się sprawdza?? Bo u na Daria strasznie sie żuca jak jest pojona... cherbatki są bardziej wodniste niż mleko i pewnie za dużo jej leci... Ja też w butli z piciem mam smoczek nr 1 i jest lepiej, a w butlach z mlekiem smoki nr 2:tak: No a niechcąco kupiłam smoczki trójprzepływowe 3m+ i cholera Daria normalnie mi sie mlekiem zalewała bo tak leciało jak z kranu!!! Smoki do wywalenia

Mama mi kupiła butelki firmy babynova (małą ze smokiem roz.S i dużą ze smokiem roz.M) z małej daję mleko, bo julka pije co dwie godziny po 90ml w ciągu dnia a 120 w nocy. Ale i Canpola smoczek nr 1 też jest ok. Niby do mleka jest większy bo z tego małego cięzej idzie ale jakoś da się znieśc. Pani pediatra mi powiedziała że jak jest za duża dziurka w smoczku to dziecko za łapczywie się opija i dużo powietrza łyka. W związku z tym powietrze które dostaje się do brzuszka wypycha z niego jedzonko.
Nie wiem co to smoczki trójprzepływowe :no:

Z tamtego gumowego smoka jadła w 3 minutki a teraz do 10 minut. No i jest poprawa.

witam po swietach.
maly na bebilonie pepti i widze poprawe na jego skorce tylko ze zaczelam smarowac razem tego samego dnia oilatum do cery wrazliwej i suchej i pomoglo jak reka odjac..wiec juz sama nie wiem czy mam alergika czy to woda byla a krem pomaga :no:..zobaczymy. po mleku mu sie kupka zielona zrobila ale bez sluzu..
Ataata...co do smoczkow, poczekaj moze jak mala troche podrosnie to bedzie oki
Weroniczka...ciesze sie ze chrzciny sie udaly
Ataata...czasem w ciuchlandach bywaja, moze tam znajdziesz spiworek

Witajcie po świętach Kobitki ;-)
u nas Święta w melancholijnym nastroju, jeszcze ta paskudna pogoda... Jakoś minęły... Mimo odwiedzin gości mały nie szalał. To taki mały cygan ;-) chyba, bo nie przeszkadzają mu obcy ludzie i większy gwar i to, że przechodzi z rąk do rąk.

Ataata u nas pojawiła się też niestety rozbudzanka na "lele" w nocy :wściekła/y:
ale poczytałam trochę i fakt, to co napisała Jutrzenka o skoku w rośnięciu dzieciaczków. Na to zrzucam to dodatkowe budzenie. Po karmieniu o 20, mamy pobudkę o 3-4, a potem koło 6...

Weroniczka no to gratulację, że chrzciny udane ;-) czekamy na fotki Stasiulka.

Ale Gajunia szczęściara! Taaaaaki tort, mmmmniam :-p

Kobitki mam pytanie, czy po pierwszej wizycie z bioderkami, mimo, że wszystko było ok, macie kolejną wizytę zaleconą?

reklama
Ewunia, ja mimo że Julia maiła po pierwszej wizycie ok bioderka, to dostałam skierowanie na USG żeby miec 100% pewności więc nie martw się.
Następna wizyta jak dziecko zacznie siedziec tak koło 6-go miesiąca.

Do góry